Hírmorzsák 2015-12-21 (21:00)

Kijött a 2016-os Hall of Fame-be választhatók teljes névsora (Yao, Shaq, AI, Webber, Kevin Johnson, Divac, Kukoc és még sokan mások). David Lee-t árulja a Celtics. A Pistons nem húz cserét, csak ha szignifikánsan javulhat vele. Jimmy Butler és Hoiberg beszéltek egymással. Deron Williams azon is elgondolkodott a Netsnél töltött korszaka miatt, hogy befejezi a kosárlabdázást. A Spurs megelőzte a Warriorst a pontkülönbség-táblázaton, Towns már a 16. a PER-listán. Valanciunas ma elkezdhet edzeni. Lillard profi pályafutása első meccsét lesz kénytelen kihagyni ma este, McCollum sem játszik. Bonner akkor vonul vissza, ha egészségileg már nem bírja vagy ha nem kell egy csapatnak sem. Star Wars mintára NBA Wars - vajon ki Steph Curry apja (videó)?

Ma este kihirdették a 2016-os Hall of Fame-be választhatók névsorát. Mint arról egy hete már beszámoltunk, változtak a szabályok, 1-gyel kevesebb év is elég a visszavonulástól számítva, így a játékosoknál olyan névsor jött össze, mint Allen Iverson, Shaquille O'Neal, Chris Webber, Kevin Johnson, Bobby Jones vagy éppen Sidney Moncrief. A nemzetközi bizottság jelölheti idén Yao Minget, Toni Kukocot, Vlade Divacot és Dino Radját is. A teljes listát ezen a linken megtaláljátok.

A cserepletykákhoz tartozik, hogy David Aldridge (nba.com) értesülései szerint a Boston Celtics elkezdte árulni David Lee-t. Semmi meglepő nincs a dologban, miután az erőcsatár kevesebb percet átlagol, mint tavaly a Golden State Warriorsnél. Brad Stevens vezetőedző a hírek szerint kedveli Lee-t, a játékát is, de egyszerűen nincs mindenki számára elég játékidő. 15.4 millió dolláros lejáró szerződése van egyébként Lee-nek, ha a Celtics össze tudna hozni egy nagyobb üzletet, abban lehetne szerepe.

Aaron McMann (MLive) értesülései szerint a Detroit Pistons nem fog cserélni az idei deadline előtt, ha csak olyan lehetőség nem adódik, amivel jelentősen nagyobb lehet a csapatban lévő potenciál. A dologhoz köze lehet annak, hogy az egyébként is jól szereplő autóvárosiaknál Brandon Jennings visszatérése már elég közel van, februárban pedig Jodie Meeks is felépül elvileg. Stan Van Gundy elnök és vezetőedző el is mondta, hogy tetszik nekik a jelenlegi keret, és a csapaton belüli kémia is jó - nagyon jó szellemű társaság jött most össze a Pistonsnál, ezért nem fognak kis jelentőségű üzleteket csinálni, mert a szakvezető fontosnak tartja a folytonosságot.

A Chicago Bullsnál volt egy kis probléma mostanság - mint arról tegnap már írtunk, Jimmy Butler nyíltan kritizálta Fred Hoiberg vezetőedzőt, ám a két fél leült beszélgetni, és KC Johnson (Chicago Tribune) információi szerint hasznos diskurzus folyt a tréner és játékosa között. Butler a mai dobóedzés után azt nyilatkozta Johnsonnak, hogy nem bánja, amit mondott, de jobb vezérnek kell lennie, mert úgy érzi, megvan minden a csapatban a végső győzelemre is. A swingman szerint van, aki kedveli a stílusát, van, aki pedig nem, ez nem nagyon izgatja. Azt is hozzátette, hogy Hoiberg a csapat előtt tisztázta a problémákat, és szerinte ez egy jó nap volt az együttes szempontjábólÚgy érzi, emberként egyáltalán nem kell változnia az edzőnek.

Még ő is csak próbálja tanulni, hogyan vezessen egy csapatot, ez az első együttes ugyanis, aminek az élére áll. Volt egy-két dolog, ami azért érdekes volt, például azt is elmondta Butler, hogy nem kritizálta Hoiberget (ami pedig megtörtént). A tréner azt nyilatkozta, hogy vannak olyan dolgok, amiket jobban csinálhatna, és vannak olyanok is, amiket a játékosok csinálhatnának jobban. Egy órát beszélgettek vasárnap Butlerrel, és egyáltalán nem sértődött meg a játékosa által elmondottaktól. Úgy gondolja, többet is elvárhat a csapattól, és szerinte ez jó lehetőség arra, hogy fejlődjenek, előrelépjenekTudja, hogy milyen szenvedélyes Butler, és szerinte jó vezér válhat a swingmanből. Ismeri a ligát, 10 évet lehúzott játékosként és volt vezetőségi tag is, tudja, hogy milyen sok érzelem szabadulhat fel olykor.

Tanulni fognak az elhangzottakból, de a stílusát megvédte, szerinte ugyanis zárt ajtók mögött nem egyszer, nem kétszer folyt már elég heves vita, nem mindig mosolygásból állnak az edzéseik sem. Hoiberg szerint elég konstruktív beszélgetések is folytak már a csapat vezérei között. Butler annyit mondott még, hogy kívülről tudja az egész playbookot, mind az öt pozícióra tudja, hogy kinek mikor hol kell lennie, ezzel fogja segíteni a többieket. Arra a kérdésre, hogy hisz-e Hoiberg rendszerében, annyit mondott, hogy el kell fogadnia, hiszen mindketten ötéves szerződést kötöttek a Bullsszal a nyár folyamán, mindketten jó ideig a csapatnál lesznek - ez mondjuk nem a legbiztatóbb komment a Chicago-drukkerek számára, úgy tűnik, van még gond azzal, hogy elfogadja Hoiberg rendszerét. Fog beszélni társaival egyénileg is.

A Dallas Mavericks irányítója, Deron Williams Michael Lee-vel (Yahoo Sports) beszélgetett a Brooklyn Netsnél töltött idejéről. Williams azt nyilatkozta, hogy nagyon sokat kivett belőle az a három év, élete egyik legnehezebb időszakát élte meg. Azon is elgondolkodott, hogy akar-e egyáltalán még kosarazni, ha lejár a szerződése - utolsó két évéből kivásárolták a nyár folyamán. Nagyon szerette volna, ha nem sérült ennyire sokszor, ha jobban játszik, és ha az emberek nem érzik úgy, hogy csak lopja a pénzt - ez az a dolog, amit legkevésbé akart. Williams szerint senki nem gondolta volna, hogy így sülnek el a dolgok. A játékmester szerda este először tér vissza Brooklynba vendégként, mióta a nyáron csapatot váltott.

Annyit mondott a városról, hogy vannak olyan emberek, akik egyszerűen nem ilyen környezetbe valók, nem való nekik New York, és ő is ezek közé az emberek közé tartozikWilliams a Mavericksről elmondta, hogy nagyon jól érzi magát a csapatnál, ráadásul otthon lehet Dallasban, úgyhogy ez nemcsak neki, hanem a családjának is nagyon jó, élvezi a kialakult helyzetet. Nagyon szeret együtt játszani a mostani csapattársaival, nagyszerű a közösség, és arra a Utah Jazzre emlékezteti, ami pályafutása első éveiben volt, amikor mindig együtt lógtak a pályán kívül is, annyira jóban voltak a játékosok. Nagyon laza volt a hangulat, szinte mint az egyetemen, és most ugyanezt érzi. Többet van a labda a kezében, így jobb ritmusban is játszik. Mindezek összessége miatt sokkal magabiztosabb, mint a Brooklynnál bármikor.

A heti statisztikák természetesen ma is kijöttek. A pontkülönbség mutatóban a San Antonio Spurs (+14.0) átvette a vezetést a Golden State Warriorstől (+13.3), a harmadik továbbra is az Oklahoma City Thunder (+8.3) - a teljes listát ezen a linken megtaláljátok. A PER-mutatóban most is Steph Curry (33.0) vezet Russell Westbrook (30.2) és Kevin Durant előtt (29.3), itt az újonc Karl-Anthony Towns az érdekes, a Minnesota Timberwolves centere ugyanis már a 16. - a Top25-öt ezen a linken nézhetitek meg.

Egy jó hír a Toronto Raptorsért szorítóknak: Jonas Valanciunas ma zöld utat kapott az orvosoktól, elkezdhetett újra edzeni, miután majdnem napra pontosan egy hónappal ezelőtt eltört a bal kezében az egyik kézközépcsontja. A litván centernek az előző 15 mérkőzést ki kellett emiatt hagynia, előtte 14 találkozón 27.3 perc alatt 12.7 pontot és 9.3 pattanót átlagolt ebben az idényben. Azt egyelőre még mindig nem tudni pontosan, mikor léphet újra pályára Valanciunas.

Nem ennyire jó hír a Portland TrailBlazersért szorítóknak, hogy ma este, az Atlanta Hawks elleni összecsapáson sem Damian Lillard, sem CJ McCollum nem lesz bevethető - előbbi a talpínszalag-húzódása miatt nem tud pályára lépni, utóbbinak pedig mindkét bokája kiment. Ez főleg Lillard esetében fájó egyébként, hiszen pályafutása első mérkőzését lesz kénytelen kihagyni az irányító, több mint három év alatt 275 meccsen játszott, ez a sorozat szakad meg most - DeAndre Jordan és Tristan Thompson után neki volt a leghosszabb aktív streakje a zsinórban lejátszott találkozókat nézve.

A San Antonio Spurs játékosa, Matt Bonner Jabari Youngnak (San Antonio Express-News) elárulta, hogy eszében sincs még visszavonulni. Bonner szerint mindig is azt mondta, hogy addig játszik, amíg tud. Két eset lehetséges: ha egészségügyi okok miatt nem tud már kosarazni vagy ha senki nem akarja majd leigazolni, ekkor vonul csak vissza. Tudja, hogy pályafutása végefelé jár már, elég idős, ez azonban önmagában még sem azt nem jelenti, hogy ez az utolsó idénye, sem azt, hogy ez ne lehetne az utolsó szezonja. Az utóbbi két évben csak annyi terve volt, hogy ha lemegy a szezon, akkor megnézi, hogy érzi magát fizikailag, jól van-e és akarja-e még bármelyik együttes.

A legvégére pedig ezúttal az NBA Wars, a Star Wars NBA változata maradt a The Cauldrontól. Kobe Bryant (Darth Maul), LeBron James (Anakin Skywalker) és Steph Curry (Luke Skywalker) mellett sok mindenki más is helyet kapott a két és fél perces trailerben:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus