Hírmorzsák 2015-12-22 (10:35)

Reggie Jackson és Kawhi Leonard lettek a hét játékosai. Durant szerint ha valaki nem szeretné, hogy alkalmazzák ellene a Hack-a taktikát, akkor gyakorolja a büntetőket. Kobe szerint kizárt, hogy lehúz még egy idényt az NBA-n kívül - Drexlert, LeBront, Jordant, Olajuwont és Durantet nevezte meg öt legnehezebb ellenfelének. Wall karriercsúcsot ért el ma hajnalban. Noah súlyosnak tűnő vállsérülést szenvedett, Payton pedig a bal bokája miatt szállt ki. Amir Johnson talpínszalag-húzódással küszködik. Austin Rivers december 28-án térhet vissza. Silvernek nem tetszett a Sixers előző három éve, de szabályokba nem ütközött szerinte, amit a Philly csinált - megint tagadta, hogy ő szorgalmazta volna Colangelo kinevezését más tulajdonosok nyomására. Embiid mentálisan sokkal előrébb tart, mint egy éve.

A Detroit Pistons irányítója, Reggie Jackson és a San Antonio Spurs kiscsatára, Kawhi Leonard lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Jackson 2-1-es héten van túl az autóvárosiakkal, miközben ő 29.3 pontot, 6.3 pattanót és 7.7 gólpasszt átlagolt - pontban első, gólpasszban második volt a héten keleten. Leonard 3-0-s, tökéletes hetet zárt a Spursszel, a 2014-es döntő MVP pedig 22.7 pontot, 6.3 pattanót, 2.7 gólpasszt és 2.0 szerzett labdát hozott mérkőzésenként úgy, hogy 56.4%-kal dobott mezőnyből.

Van még egy statisztika, amit meg kell említeni: ma hajnalban a Washington Wizards irányítója, John Wall 19 gólpasszt osztott ki a Sacramento Kings elleni találkozón - ez a játékos karriercsúcsa.

A ma hajnali mérkőzésekhez tartozik az is, hogy az Oklahoma City Thunder a Los Angeles Clippers vendége volt. A hazaiakkal kapcsolatban rengetegszer kerül elő DeAndre Jordan és a Hack-a-Jordan taktika, erre reagált Kevin Durant Royce Youngnak (ESPN), aki kíméletlenül megmondta véleményét a dologról. Durant úgy fogalmazott, hogy "ha nem szeretné valaki, hogy használják ezt a taktikát ellene, akkor gyakorolni kellene a kib*szott büntetőket". A Thunder egyébként nem használta még ezt a fegyvert, de Billy Donovan vezetőedző tegnap Anthony Slaternek (The Oklahoman) elmondta, lehet, hogy a jövőben fogják. Nagyon meg kell válogatni, mikor folyamodnak ehhez, sok minden múlik azon is, hogyan állnak személyi hibákkal.

A Chicago Bullsnál mostanában zajlik az élet, csak nem éppen a legjobb értelemben. Mint arról volt már szó, Jimmy Butler kritizálta Fred Hoiberget, de tegnap arról is írtunk, hogy a két fél tisztázta a dolgokat egymás között és a csapat előtt is. Hoiberg változtatott is, a ma hajnali, Brooklyn Nets elleni összecsapáson Nikola Mirotic kezdett Tony Snell helyén hármas poszton, de sok eredménye nem volt ennek, hiszen a Bulls kikapott. Ennél is nagyobb gond, hogy Joakim Noah vállsérülést szenvedett. A röntgen negatív lett, de Noah azt nyilatkozta a mérkőzés után, hogy hallotta, hogy kiugrott a válla, azt utána visszatették. Jó hangulatban volt a center, de elmondása szerint eléggé fájt a válla - egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia.

Nemcsak Noah sérült le ma hajnalban, hanem az Orlando Magic irányítója, Elfrid Payton is, aki 10 percet játszott a New York Knicks elleni találkozón, aztán el kellett hagynia a parkettát bal bokasérülése miatt - természetesen nála sem tudni még, mekkora a baj, kell-e kihagynia meccset. A Los Angeles Clippersnél Austin Rivers még a múlt hét végén szenvedett súlyosnak tűnő bokasérülést. Doc Rivers elnök és vezetőedző azt mondta, hogy azt hitték, Achilles-szakadásról van szó, aztán kiderült, hogy azért nem akkora a baj. Eredetileg kéthetes kihagyást jósoltak az orvosok fiának, de jól halad felépülése - Ben Bolch (Los Angeles Times) információi szerint elvileg december 28-án, a Washington Wizards ellen visszatérhet a hátvéd.

A Boston Celticsnél Amir Johnson nem lépett pályára ma hajnalban, a Minnesota Timberwolves ellen, miután bal lábfejében ugyanolyan talpínszalag-húzódást diagnosztizáltak, mint amivel Damian Lillard is küszködik a Portland TrailBlazersnél.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant újfent megkapta a kérdést, hogy nem játszik-e még Európában vagy Kínában egy szezont - legutóbb Stephon Marbury nyilatkozta, hogy szerinte Bryantnek a távol-keleti országban kellene folytatnia, ha az idény végén abbahagyja az NBA-ben, Olaszország pedig többször is felmerült vele kapcsolatban, hiszen édesapja, Joe "Jellybean" Bryant hatalmas sztár volt Itáliában. Kobe Mark Medinának (Los Angeles Daily News) elmondta, hogy nagyon szeretett volna egy évet még lehúzni valahol az NBA-n kívül, de ez nem fog megtörténni - nagyon szeretne, de a teste miatt már biztosan nem fog, nem bírja fizikailag.

Kobe több nagyszerű játékos ellen is játszott 20 éves karrierje során, Baxter Holmesnak (ESPN) pedig elmondta, hogy Michael Jordan, LeBron James, Kevin Durant, Clyde Drexler és Hakeem Olajuwon volt az az öt ellenfele, aki ellen a legnehezebb volt kosarazni. Azt is hozzátette Bryant, hogy nagyon nehéz ötöt kiválasztani.

A liga komisszárját, Adam Silvert kérdezték, hogy szerinte rendben van-e az, ahogyan a Philadelphia Sixers az előző három évben működött Sam Hinkie GM irányítása alatt. Silver úgy fogalmazott a riportereknek, hogy nem nagyon akar erre egyenes választ adni. Sok fajta elképzelése és megközelítése lehet annak, hogyan kell vezetni egy klubot. Ha az a kérdés, hogy tetszett-e neki az, amit a Philly csinált, akkor az a válasza, hogy nem, de ez nem jelenti azt, hogy nem a szabályok adta kereteken belül végezték a dolgukat Hinkie-ék. Jerry Colangelo szerződtetése szerinte annyit jelent, hogy változik a fontossági sorrend a csapatnál, ez pedig többet fog jelenteni a liga szempontjából is, mintha a lottery szabályokon változtattak volna.

Felmerült az a pletyka is, hogy Silvert több másik együttes tulaja is felhívta azzal, hogy nem tetszik nekik, amit a Philly csinál (a bevételekre nincs jó hatással), és hogy ezt követően avatkozott közbe. Silver annyit mondott erre, hogy ez nem igaz, Josh Harris, a Sixers tulaja úgy döntött, hogy változás kell. Sokat beszélgettek arról, hogy milyen stratégiát követ az együttes, és amikor látta Harris, hogyan kezdik a szezont, milyen teljesítményt nyújtanak, akkor döntött arról, hogy muszáj lépnie. A többi tulajdonos egyáltalán nem helyezett rá nyomást, sőt. Mindenki nagyon jól menedzselt csapatokat akar látni, de jó néhányan csak nyerni szeretnének, úgyhogy senki nem hívta fel, hogy menjen, és mondja meg a Phillynek, hogy legyenek jobbak, verjék meg őket.

Szintén a Sixershez tartozik, hogy Joel Embiid hétfőn már az edzőközpontban tréningezett. Egyelőre még nincs közel a visszatérése, miután másodjára is meg kellett műteni lábközépcsont törés miatt - elvileg a teljes idényt ki fogja hagyni a center -, de Brett Brown vezetőedző elmondása szerint mentálisan sokkal érettebb most a center, mint volt egy évvel ezelőtt. Erről egyébként nem ez az első info, egy hónappal ezelőtt David Aldridge (nba.com) jelentette, hogy forrásai szerint a második műtét miatt Embiid megkomolyodott, megérezte, mekkora a tét számára, ezért sokkal jobban odafigyel rehabjára, mint az első alkalommal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus