Hírmorzsák 2015-12-23 (10:55)

A Clipperst utálják a legjobban a ligában, Chris Paul viszont nem azért játszik, hogy szeressék. Durant szerint ha egy csapatban van két olyan egy-egyező, mint ő és Westbrook, akkor ezt ki kell használniuk. Steve Kerr tartotta a Warriors tegnapi edzését, de karácsonykor még nem ő fog a kispadon ülni. Lawson iránt nincs kereslet. Bargnani az új Byron Mullens. A Sixers John Lucas III-del és Chuck Hayesszel tárgyal. Pekingben megnyílt Stephon Marbury múzeuma. Lillard (talpínszalag-húzódás) ma biztosan nem játszik, McCollum (mindkét boka) és Carmelo (boka) játéka kérdéses. Sérültlista: Deron Williams (bal combhajlító), Gallinari (bal boka), Dragic (bal kéz).

Howard Beck (Bleacher Report) jelentetett meg egy cikket tegnap, amelyben azt fejtegette, hogy a Los Angeles Clippers az a csapat, amelyet a legkevésbé kedvel a többi együttes, a többi játékos és a többi klub szurkolói. Az egyik NBA-ben dolgozó edző szerint a Clipperst utálják messze a legtöbben, az egyik vezetőségben dolgozó tag pedig annyit mondott, hogy egyszerűen van bennük valami irritáló. Legutóbb DeMarcus Cousins mondta el az idei első meccsük után, hogy őszintén utálja őket, de a Memphis Grizzlies-zel és a Golden State Warriorsszel is állandó problémáik vannak a pályán.

JJ Redick annyit mondott erről, hogy úgy tűnik, olyan játékosaik vannak, akik idegesítenek másokat. Chris Paul és Blake Griffin a legtöbbet reklamáló kosarasok közé tartozik, és Doc Rivers is híres erről. Rivers felidézte, hogy mikor a Clippershez szerződött, tisztán emlékszik rá, hogy néhány játékvezető szó szerint azt mondta neki, hogy "Atya Isten, ahhoz a franchise-hoz igazolsz, amelyik messze a legtöbbet reklamálja bármelyik NBA csapat közül". Paul egyébként arról is híres, hogy a piszkos kis dolgok mestere, ahogyan például John Stockton is volt a saját idején. Erre az irányító azt mondta, hogy nem azért játszik, hogy szeressék, van elég barátja.

A Clippers legutóbb az Oklahoma City Thundertől kapott ki, akik viszont azért kapják elég sokszor a savat, mert túlságosan az egy-egyekre építenek, ebbe pedig kicsit belefáradt Kevin Durant. A kiscsatár Kevin Arnovitznak (ESPN) elmondta, hogy ha olyan játékosai vannak egy csapatnak, mint Russell Westbrook és ő, akik így tudnak egy-egyezni, akkor muszáj ezt is játszaniuk. Nem nagyon tudja, hogy mit szeretnének az újságírók vagy a szakértők, azt, hogy körbe-körbe passzolgassák a labdát és ne legyenek agresszívek? Ha rá figyel a védelem, akkor Westbrook üresen van és az irányító kapja a labdát, ha pedig Westbrookot fogják szorosabban, akkor az övé a terep - a védelem kiválaszthatja, mit szeretne. 

A Golden State Warriorsnél tegnap már Steve Kerr tartotta az edzést, de sem ma, a Utah Jazz ellen, sem pénteken, a Cleveland Cavaliers ellen nem ül még le a kispadra. Kerr annyit mondott Rusty Simmonsnak (San Francisco Chronicle), hogy szeretne minél előbb visszatérni, de egyelőre ez még nem most fog megtörténni. Utazik azonban a csapattal az ezt követő idegenbeli túrára is, ahol a Dallas Mavericks és a Houston Rockets lesznek a címvédő ellenfelei - hogy ott már átveszi-e az irányítást, azt még nem tudni.

Ken Berger (CBS Sports) információi szerint a Houston Rockets nem igazán talál cserepartnert Ty Lawsonra. Az egyik keleti konferenciában dolgozó GM azt nyilatkozta, hogy az egyetlen csapatnál, amelynek lenne értelme, már ott van Rajon Rondo, egyszerűen nincs Lawsonra kereslet jelenleg. Berger értesülései szerint azt suttogják a ligában, hogy még azt is fontolóra veszi a texasi együttes, hogy kiteszik a keretből - nagyobb anyagi vonzata ennek nem lenne, már csak az idei bérét kellene fizetni, ahogy akkor is, ha nem találnak egyetlen gárdát sem, amelyik átveszi, hiszen jövőre nem garantált a kontraktusa.

A Denver Nuggets sztárja, Danilo Gallinari ma hajnalban bal bokasérülése miatt nem lépett pályára a Los Angeles Lakers ellen - a következő napokban vizsgálják újra állapotát. A Miami Heat irányítója, Goran Dragic bal kéz/csuklósérülése miatt nem játszott a Detroit Pistons ellen. Állítólag december 11-én sérült meg a keze az Indiana Pacers ellen - a csapatorvosok arra gyanakodnak, hogy szalaghúzódása vagy szakadása van a hüvelykujjában. Szintén a ma hajnalhoz tartozik, hogy a Dallas Mavericks irányítója, Deron Williams bal combhajlítója meghúzódott a Toronto Raptors elleni mérkőzésen. A játékos Eddie Sefkónak (Dallas Morning News) azt mondta, hogy néhány meccse érzi már a problémát, de most a szokásosnál is jobban húzódott a combja, majd megpróbált ezzel együtt is játszani, amikor érzett egy pattanást - játéka ma este, a Brooklyn Nets ellen kérdéses.

A Portland TrailBlazersnél CJ McCollum mai játéka még kérdéses (a dobóhátvéd mindkét bokája kiment), Damian Lillard azonban biztosan nem lesz bevethető a New Orleans Pelicans elleni összecsapáson - mint ismert, az irányítónak talpínszalag-húzódása van. A New York Knicksnél Carmelo Anthony is bokasérüléssel bajlódik, mai játéka a Cleveland Cavaliers ellen kérdéses.

Zach Lowe (ESPN) legutóbbi cikkében azt fejtegette, hogy a Brooklyn Nets számára mennyire nem segítség Andrea Bargnani. Lowe szerint az olasz magasember az új Byron Mullens - már azelőtt dob, hogy egyáltalán nála lenne a labda. Csak 9 triplát vállalt ebben a szezonban, ami folyamatosan romló tripladobásának új állomása. 6 méterről jobban dob már, mint a hármasvonalon túlról, de onnan is csak 42%-os, így egyszerűen nem figyelnek rá a védelmek, így meg a Nets számára sok hasznot nem hajt - nem hajtott az utóbbi pármeccses fellángolása alkalmával sem. A csapat rosszabb, ha a pályán van és alig passzol. Lowe szerint Bargnani tipikusan az a főszereplő egy rossz romatikus vígjátékban, akit dobtak - ápolatlan, keserű, és mindent már csak félig él meg.

Brian Windhorst (ESPN) információi szerint a Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown találkozott John Lucas III-del és Chuck Hayesszel. A Philly egyértelműen szeretne veteránokat a fiatal csapatba, akik fejben helyre teszik az 1-29-cel álló társaságot. Egyelőre egyik szabadügynököt sem igazolta le a Philly, de várható, hogy egy-két idősebb játékos nem sokára a keretben lesz.

A végére pedig Stephon Marbury maradt, akinek Pekingben megnyílt a saját múzeuma - saját gyerekkorából, NBA-s korszakából és kínai pályafutásából is vannak a 300 négyzetméteres területen képek és emléktárgyak. Marbury annyit mondott, hogy élete egyik legszebb napja volt ez, nem is álmodott erről, de a csapattársai, edzői és a pekingi szurkolók nélkül ez nem is lett volna lehetséges.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus