Hírmorzsák 2015-12-23 (21:00)

A Bulls elcserélné Noah-t és Gibsont kettes-hármas poszton játszó játékos(ok)ra. A Warriors Speights-cel fog üzletelni, ha nem javul a magasember teljesítménye. Rick Carlisle szerint ha így folytatja a Mavs, akkor több játékos is hamarosan más együtteshez kerülhet. Kobe-nak eszébe sem jutott, hogy megváltoztassa álláspontját és mégse vonuljon vissza - örül, hogy még képes jó teljesítményre. Melo szerint a Knicksnek minden karácsonykor játszania kellene. Noel örülne bármilyen tapasztalt veteránnak a Sixersnél. Steve Kerr szerint Luke Walton egy nap biztosan vezetőedző lesz. Curry, Paul, Anthony és Noah a fegyveres erőszak elleni kampányban (videó).

Kurt Helin (NBC Sports) forrásai szerint a Chicago Bulls hajlandó elcserélni Joakim Noah-t és Taj Gibsont kettes és hármas poszton játszó játékosokra. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) is elmondta ezt podcastjében, Zach Lowe (ESPN) pedig hozzátette, hogy ugyanezt hallotta ő is - bár felhívta a figyelmet arra, hogy Noah és Pau Gasol szerződése is lejár a nyáron, így Gibson mozdításával valószínűleg óvatosan fog bánni a Bulls. A francia középjátékos egyébként 2-4 hetes kihagyásra kényszerül sérülése miatt, ő maga erősítette ezt meg KC Johnsonnak (Chicago Tribune), és azt is elmondta, hogy kis szakadás is van a vállában.

A CSN Bay Area információi szerint a Golden State Warriors nagyon reménykedik benne, hogy Marreese Speights összeszedi magát, mert nincs a padról egy olyan pontszerzőjük, akire hosszabb távon és folyamatosan számíthatnak. Az erőcsatárnak egyelőre nem megy, és a hírek szerint ha nem változik ez az állapot, akkor Bob Myersék lépni fognak, már most is figyelik a piacot, és ha egy megfelelő stretch négyest tudnak szerezni, leválthatják Speightset - 3.815 millió dolláros lejárója van a magasembernek.

Változások lehetnek a Dallas Mavericksnél is, legalábbis Rick Carlisle vezetőedző ma hajnalban ezzel fenyegette játékosait a Toronto Raptors elleni vereség után. A tréner a 103-99-re elveszített összecsapást követően elmondta, hogy az első félidőben semmit nem csináltak (18 pontos hátrányba kerültek az első negyedben, a félidőben 13-mal égtek), aztán a szünetben végre felszívták magukat és kitűnően szerepeltek a harmadik 12 perc során. Azt is hozzátette azonban, hogy ha ez így folytatódik, akkor azt megígérheti, hogy lesznek olyan játékosok, akik nem lesznek túl sokáig a Mavericks színeiben már.

A Los Angeles Lakers ikonjától, Kobe Bryanttől kérdezték az újságírók a ma hajnali 31 pontja után, hogy nem gondolkodott-e azon, hogy mégsem hagyja abba, amire annyit mondott, hogy egy pillanatig sem fordult meg ez a fejében. Ez a Denver Nuggets elleni győzelem jó alkalom volt arra, hogy felmérje, képes-e még jól játszani a pálya mindkét oldalán, és örült neki, hogy úgy néz ki, igen. Kobe egyébként azt is elmondta, hogy jól érzi magát, a lábai is top formában vannak - újra úgy érzi, mintha a saját bőrében lenne. Az utóbbi 7 meccsen 20.6 pontot átlagolt 48.2%-os mezőnymutatóval.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony Marc Bermannek (New York Post) elmondta, hogy nem fogja nézni a karácsonyi meccseket, mert nekik is szerepelniük kellene valamelyik párosításban. Nagyon szeretnének természetesen december 25-én is pályára lépni, hiszen ilyenkor óriási show veszi körül a meccseket, főleg a Nagy Almában, de Anthony úgy gondolja, lesz még erre lehetőségük. Melo azt is hozzátette, hogy nem tudja, mit néztek a menetrend készítői. A múlt az a múlt, de a Knicks azok közé az együttesek közé tartozik, akiknek minden évben ott lenne a helyük a karácsonyi mérkőzéseken.

Mint arról reggel beszámoltunk, a Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown találkozott John Lucas III-del és Chuck Hayesszel is, a csapat fiataljai pedig nagyon is támogatják veterán játékosok érkezését. Nerlens Noel Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) azt nyilatkozta, hogy szerinte bármilyen tapasztalt kosaras segíteni tudna nekik - Hayes főleg a magasembereknek -, ennek megfelelően fog Sam Hinkie körbenézni a piacon. Brown szerint kötelességük hasznos játékosokat találni, tartoznak ezzel a városnak. Muszáj mindent megtenniük, hogy minél gyorsabban minél jobbak legyenek. Brown elmondta egyébként, hogy találkozott Hayesékkel, de nem igazolták le egyikőjüket sem, sok mindenki képben van most náluk.

A Golden State vezetőedzője, Steve Kerr ideiglenes helyettesét, Luke Waltont dicsérte - szerinte Walton egy nap vezetőedző lesz, ez bizonyos, de hozzátette, hogy reményei szerint még vár ezzel "beosztottja", és velük marad még egy darabig. Nagyon kedveli Waltont mindenki a csapatból, azt szeretnék, ha maradna, de ez még a jövő zenéje. Egyelőre erre az idényre koncentrálnak, hiszen még sok tennivalójuk van ebben a szezonban is.

A végére pedig Steph Curry, Chris Paul, Anthony és Noah maradtak, akik a fegyveres erőszak elleni reklámban vettek részt:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus