Hírmorzsák 2015-12-24 (13:00)

Dwight Howard szeretne még 10 évet lehúzni az NBA-ben, Hardennel együtt edzenek az utóbbi időben. Nowitzki az örökranglista 6. helyén van már. Markieff Morris megdobta törölközővel edzőjét, Jeff Hornaceket. Kobe az idei Lakersről: egy macskát sem lehet megtanítani ugatni, akármennyire is szeretnénk. Carl Landry elfogadta, hogy a Sixersnél mentor (is) lesz. Steph Curry szerint ő most a világ legjobb kosárlabdázója, az "emberi" méretei miatt ennyire népszerű a szurkolók körében, és a középiskolából az egyetemre állt át a legnehezebben. Curry Favorst bolondította meg ma hajnalban (videó). DeAndre Jordan olyan ligában akar játszani, ahol minden dobás zsákolás (videó). Deron Williamsre körözést adtak ki a brooklyni drukkerek. Lillard megpróbál szombaton pályára lépni a Cavs ellen. Sérültlista: Randle (boka), Nick Young (gyomor-bélhurut), Jameer Nelson (betegség).

A Houston Rockets centere, Dwight Howard Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) elmondta, hogy szeretne a negyvenes éveiben is játszani. A center úgy fogalmazott, hogy örülne neki, ha ilyen sokáig tudna kosarazni, mert mindig is 20, huszonyegynéhány évet akart az NBA-ben eltölteni, ez volt az álma. Azt is hozzátette, hogy már amiatt is szerencsés, hogy ennyi ideig képes volt ezen a szinten teljesíteni. Howard az eddigi pályafutásáról azt mondta, hogy nagyon sok percet játszott, mióta a ledraftolták, de emiatt nem is panaszkodik, sőt, örül neki, és megint elmondta, hogy azt is nagy dolognak tartja, hogy 12 éve a ligában van, mert nagyon sok játékosnak nem adatott ez meg. Reményei szerint még 10 év van benne.

Howard Jenny Dial Creech-csel (Houston Chronicle) is beszélgetett, méghozzá arról, hogy próbálnak minél jobb és erősebb kapcsolatot kialakítani James Hardennel, ezért egyéni edzéseiket együtt végzik. A center szerint két éve együtt játszanak, de a leginkább ezeken a közös tréningeken alakulhat ki köztük jó kémia. Ezt csinálták az elmúlt pár hétben, és jobban is érzik, olvassák a másikat most, mint korábban - minél több ilyen egyéni edzést végeznek együtt, annál jobb lesz a Rockets is szerinte. Kevin Ding (Bleacher Report) írta egyébként róla pár hete, hogy próbálja bebizonyítani Howard, hogy nem okoz gondot. Soha nem volt rossz ember, csak nem küzd olyan keményen a pályán, mint mások. Ding forrásai szerint egyébként nem az az elsőszámú gond, hogy Hardennek nem tetszik Howard személyisége, hanem az, hogy nem vívta még ki a center a dobóhátvéd tiszteletét.

A nap statisztikája természetesen Dirk Nowitzkié, aki az örökranglistán fellépett a hatodik helyre (28.597), miután a Brooklyn Nets elleni ma hajnali meccsen megelőzte Shaquille O'Nealt. A német legenda előtt így már csak Kareem Abdul-Jabbar (38.387), Karl Malone (36.928), Kobe Bryant (32.897), Michael Jordan (32.292) és Wilt Chamberlain (31.419) vannak - elképesztő magasságokba jutott a Dallas Mavericks ikonja. Maga a játékos azt nyilatkozta Brad Towsendnek (Dallas Morning News), hogy még két évet akar lehúzni - eddig van egyébként kontraktusa jelenleg -, és reményei szerint ezt magas szinten teljesítve, hatékonyan, egy jó csapatban, komoly célokért küzdve tudja majd megtenni.

A Phoenix Sunsnál nem volt ennyire pozitív a hangulat, hiszen otthon is kikaptak a tartalékos Denver Nuggetstől - 22 pontos hátrányból visszajöttek, de 104-96-os vereséget szenvedtek. Ennél is érdekesebb azonban, hogy újabb fejezet nyílt Markieff Morris históriáskönyvében - a negyedik negyedben 84-75-ös denveri vezetésnél lecserélte őt Jeff Hornacek vezetőedző, mire az erőcsatár hozzávágta a törölközőjét a trénerhez, miközben magyarázott is pár szép szót, majd Hornacek fogta és visszadobta a törölközőt Morrisra, és ő is elmormolt néhány Miatyánkat keresetlen szót... Paul Coro (Arizona Republic) információi szerint a szakmai stáb meg fogja beszélni, hogy milyen büntetést kapjon Morris.

A Los Angeles Lakers sztárját, Kobe Bryantet kérdezték ma hajnalban, az Oklahoma City Thunder elleni 120-85-ös vereség után, hogy hogyan tud így mosolyogni egy ekkora zakót követően. Bryant a riportereknek elmondta, hogy őszintének kell lenniük önmagukkal szemben, tudniuk kell, hol tartanak csapatként és milyen teendők vannak még előttük. Hozott egy példát is: bármennyire szeretne valaki megtanítani egy macskát ugatni, és bármilyen keményen is próbálja erre felkészíteni, a macska nem fog sosem ugatni, emiatt nincs értelme kiabálni vele.

Ha már Lakers, akkor itt térhetünk ki a sérülésekre. Julius Randle nem játszott ezen a Thunder elleni mérkőzésen, miután a Denver Nuggets ellen bokasérülést szenvedett, és inkább nem kockáztatták játékát. Nick Young sem lépett parkettre, neki gyomor-bélhurutja van Mike Trudell (TWC SportsNet) forrásai szerint. A Denvernél a már említett Suns elleni összecsapáson Jameer Nelson nem lépett pályára egy nem tisztázott betegség miatt - a Nuggets így Randy Foye-jal kezdett egyes poszton, miután Emmanuel Mudiay sincs bevethető állapotban. A Portland TrailBlazersnél Damian Lillard talpínszalag-húzódás miatt két meccset hagyott ki eddig, de ő maga mondta el a riportereknek, hogy szombat este, a Cleveland Cavaliers ellen megpróbál majd játszani.

A Philadelphia Sixersnél Carl Landry elkezdte az idényt ma hajnalban, miután eddig csuklósérülése miatt nem tudta vállalni a játékot - mivel a Philly tapasztalt játékosokat keres, így az ő jelenléte is sokat érhet. Landry Bob Cooney-nak (Philly.com) elmondta, hogy semmi gondja nincs ezzel a mentor szereppel, mert anno ő is felnézett idősebb csapattársaira, mint Steve Francis, Dikembe Mutombo vagy Shane Battier. Szerinte a veteránoknak nem is nagyon kell mondaniuk semmit, legalábbis nála ez volt a helyzet - csak a jelenlétükkel is sokat segítettek, azzal, hogy minden nap ott lehetett lenni a közelükben. Próbált minél több mindent eltanulni tőlük, amiket egyébként pályafutása későbbi részében nagyon szépen fel is tudott használni.

A Golden State Warriors irányítója, Stephen Curry Sean Gregoryval (Time) beszélgetett, ahol elmondta, úgy gondolja, hogy ő a legjobb kosárlabdázó most. Ilyen hozzáállással lép pályára, ezért tud minden egyes este magas szinten teljesíteni - se kétségek nem gyötrik, se vitába nem megy bele senkivel, hogy bizonyos játékosokkal szemben mi szól mellette és ellene. Curry szerint ugyanúgy gondolkodik, ahogy mindenki azon a szinten, ahova próbál eljutni - ha valaki nem így érez, az önmagával szemben csinál butaságot. A játékmester arról is beszélt, hogy miért ilyen jó a viszonya a szurkolókkal nézőkkel, Curry szerint pedig ennek a mérete az oka. Jól érzi magát, mosolyog, nevetgél, jól viselkedik, és emellett nem a legfizikálisabban játszó kosaras.

Úgy gondolja, hogy a legtöbb rajongója meg is lepődik, hogy mikre képes a pályán ilyen felépítéssel, ő pedig úgy hívja ezt, hogy az atletikus képességek hiánya. Megkérdezte Gregory azt is, hogy mi volt számára a legnagyobb váltás eddigi életében, amire azt mondta, hogy a középiskolából egyetemre menni. Nagy volt rajta a nyomás, hogy Dell Curry fia, Charlotte-ban nőtt fel, úgy érezte, hogy az ACC-ben lenne a helye, de valószínűleg nem volt elég vonzó tehetség, hogy egy divízió 1-es egyetem ösztöndíjat ajánljon neki. Az alsóbb div 1-es intézményeket leszámítva majdnem mindenki átnézett rajta, amin meglepődött, mert elég jó volt középiskolásként, így nem ehhez szokott hozzá. Nagyon szeretett volna az ACC-ben játszani valamelyik együttesnél (Duke, North Carolina, Wake Forest, Maryland), de egyiktől sem hívta senki.

Ha már Curry, akkor valaki szóljon Derrick Favorsnek, hogy merre van a labda:

A Los Angeles Clippers centerétől, DeAndre Jordantől kérdezték, hogy mi a karácsonyi kívánsága, amire azt válaszolta, hogy az, hogy minden dobás zsákolás legyen, ilyen ligában szeretne játszani:

A végére pedig a Brooklyn Nets drukkerei maradtak - ma hajnalban a Dallas volt a Nets vendége, Deron Williams pedig ugyan nem lépett pályára, kapta a savat így is a szurkolóktól, akik "körözést" adtak ki ellene:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus