Hírmorzsák 2015-12-25 (10:45)

Markieff Morrist 2 meccsre eltiltotta a Suns, Hornacek szerint játékosának bizonyítania kell, hogy jobb ennél. Cserélt a Sixers és a Pelicans - részletek. Kobe szerint Durant az 5 legjobb játékos között van, aki ellen valaha játszott. A mezeladásokban Steph Curry vezet, de még LeBron a legnépszerűbb az ESPN felmérése szerint Bryantet megelőzve. James szerint nem (közvetlen) ellenfele a pályán Curry, hiszen nem azonos poszton játszanak. Curry vádlisérülése nem súlyos, játszik a Cavs ellen Harrison Barnes viszont nem. Perkinst meglepte Anthony Davis hozzáállása és érettsége. Cuban szerint Carlisle csak motiválni akart két nappal ezelőtti nyilatkozatával. Bickerstaff imádja Corey Brewert. A 2k16-ban leszimulálták a karácsonyi meccseket (videó).

 

Mint arról tegnap este beszámoltunk már, a Philadelphia Sixers és a New Orleans Pelicans cserélt egymással - két második körös draftjogért újra a Sixersnél játszik Ish Smith, a Philly pedig Tony Wrotent tette ki a keretéből annak érdekében, hogy beférjen Smith a 15 fős állományba. Bobby Marks (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a Denver Nuggets 2016-os és a Sixers 2017-es második köröse megy a Pelicanshez, Marc J. Spears (Yahoo Sports) értesülései szerint pedig a Philly Wrotent a New Orleansnak is felajánlotta, mielőtt kitették a keretből, de a Pelicansnek nem kellett a hátvéd.

Szintén a Pelicanshez tartozik, hogy Kendrick Perkins Michael Wallace-nak (ESPN) elmondta, tudta már korábban is, hogy Anthony Davis egy képzett, kiváló játékos, de a hozzáállása és az érettsége még őt is meglepte. Azt kérdezgette magától, hogy Davis tényleg így gondolkodik már ennyi idősen is? Mert ha igen, akkor a következő 10 évben egészen félelmetes lesz.

A Phoenix Suns két mérkőzésre tiltotta el Markieff Morrist - arról tegnap kora délután írtunk, hogy a játékos összeveszett vezetőedzőjével, Jeff Hornacekkel a Denver Nuggets elleni összecsapáson, és hozzávágta a törölközőjét. Morris twitteren elnézést kért ezt követően, azt mondta, hogy eluralkodtak rajta az érzelmei, de ez nem fog még egyszer előfordulni. Már bocsánatot kért Hornacektől, de a meccsen is a csapattársai mondták neki, hogy a törölköző eltalálta a trénert, egyáltalán nem ez volt a szándéka, véletlen volt a dolog. Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint egyébként az erőcsatár csereértéke olyan alacsony, hogy már a többi csapat kér még valamit azért, hogy átvegyék.

Paul Coro (Arizona Republic) jelentette, hogy Hornacek még a meccs után azt mondta, Morris azért ideges, mert nem játszik. Ő megnézte a statisztikákat, 12 perc alatt -13 volt (tehát 13-mal több pontot kaptak, amíg a pályán volt, mint amennyit dobtak), úgyhogy fogta és lecserélte. Úgy érzi Morris, hogy jobb ennél, de akkor a tréner szerint ezt meg is kell mutatnia.

Két napja volt róla szó, hogy a Dallas Mavericks vezetőedzője, Rick Carlisle cserével fenyegette a játékosokat a Toronto Raptors elleni vereséget követően. Mark Cuban Tim MacMahonnak (ESPN Dallas) elmondta, hogy egyértelműen motiválni akart Carlisle - ha valamit megtanulhattak az emberek a Mavsszel kapcsolatban az az, hogy ha tényleg cserélnek, arról senki nem tud előre. Azt is hozzátette a tulaj, hogy szükség volt erre a nyilatkozatra a trénertől, teljes mértékben egyetértett vele. Cuban szerint ahhoz, hogy jó csapat legyenek, keményen kell játszaniuk, és vannak periódusok, amikor ez nincs így - például dobnak, kimarad, úgy érzik, hogy faultolták őket, elkezdenek reklamálni és nem futnak vissza védekezni.

Cuban úgy érzi, pont ezért volt igaza Carlisle-nak, mert vannak még elég komoly hullámvölgyeik emiatt, de az a jó hír szerinte, hogy megoldható problémák ezek. Nem arról van szó, hogy néhány emberük nem akar dolgozni. Mindannyian nyerni akarnak, de a frusztrációt egyelőre nem kezelik jól - amikor például meccs elején beesnek a dobásaik, sosincs ilyen gondjuk. Carlisle annyit tett ehhez hozzá, hogy olyanok, amik a Toronto elleni meccs után elhangzottak, minden második nap elhagyják a száját, nem érdemes odafigyelni erre túlságosan. Imádja a mostani keretet, és azt szeretné, ha a játékosok is annyira akarnának nyerni, mint amennyire ő akarja, hogy sikeresek legyenek. Ebből vannak néha érdekes dolgok, de ettől függetlenül törődik a kosarasokkal.

Tegnap hajnalban a Los Angeles Lakers az Oklahoma City Thunderrel találkozott, Kobe Bryant pedig Kevin Durantet dicsérte a mérkőzést követően. Az aranysárga-lilák ikonja szerint a Thunder kiscsatára valószínűleg az öt legjobb játékos között van, aki ellen valaha pályára lépett, mert annyira sokoldalú és semmitől nem fél. Bryant azt is hozzátette, hogy szeretné, ha Durant többször vinné be az ellenfelét a palánk alá, mert centermozgásból a saját posztján az ő méreteivel megállíthatatlan lenne. Kobe és KD cipőt is cseréltek a meccs után, Bryant pedig az általa adott párra azt írta, hogy "KD-nek, legyél a legjobb. #24".

Az ESPN Sports Poll felmérései alapján 2015 harmadik negyedévében továbbra is LeBron James volt a legnépszerűbb játékos azok között a nézők között, akik rendszeresen követik a ligát - a szavazók 22.4%-a voksolt a Cleveland Cavaliers sztárjára. Kobe legutóbb 2013 elején vezette a listát, ő volt most a második 13.9%-kal, míg Steph Curry nevét 12.5% mondta - utóbbi népszerűségének ugrását jól mutatja, hogy egy évvel korábban 2.1% voksolt még csak rá. A mezeladásoknál Curry vezet, már 46 államban az ő nevével ellátott mezekből adják el a legtöbbet - itt James a második, Bryant pedig a harmadik. Ez az ESPN Sports Poll egyébként egy telefonos kérdőív, amit minden hónapban 1500 amerikai lakossal "töltetnek ki".

LeBron Michael Wilbonnak (ESPN) adott interjút, amit majd a mai, Warriors elleni mérkőzés előtt adnak majd le a TV-ben is. James ebben elmondta, hogy semmiféle korreláció nincs közte és Curry között azonkívül, hogy mindketten Ohióban, Akronban születtek. Kosárban mindenki az azonos posztú emberek ellen harcol elsősorban - mint ahogyan például boxban az azonos súlycsoportban lévő ellenfelek a legfontosabbak mindenkinek -, úgyhogy őt mindig Duranttel, Kobe-val, Carmelo Anthonyval, Dwyane Wade-del, Paul George-dzsal és most már Kawhi Leonarddel mérik össze. Currynek Kyrie Irving, Russell Westbrook, Chris Paul, Tony Parker meg a többi irányító az ellenfelei, ők nem igazán találkoznak face-to-face a pályán.

A Cavs vezetőedzője, David Blatt Brian Windhorstnak (ESPN) hozzátette, hogy nagyon sok jó csapat van a ligában, és bár a Golden State az egyik legjobb közülük, nem nagyon figyelhetnek oda erre. A tréner úgy gondolja, hogy nincs idejük arra, hogy azzal foglalkozzanak, más klubok mit csinálnak, hogyan teljesítenek - próbálta tehát csökkenteni a mai mérkőzés jelentőségét attól függetlenül, hogy a média "visszavágóként" aposztrofálja a meccset az előző szezon fináléja után. James elmondta, hogy a bajnoki címhez három dolog kell szerinte: egy kis szerencse, egészséges keret és nagyszerű játékosok, az előző idényben pedig a Warriors számára mindhárom adott volt.

Szintén a ma esti Warriors - Cavshez tartozik, hogy Curry saját elmondása szerint jól van - vádlisérülést szenvedett csapata legutóbbi, Utah Jazz elleni összecsapásán, de azt mondta, hogy csak egy zúzódásról van szó, pályára fog lépni a Cleveland ellen. A Golden State így is hiányos lesz, hiszen Harrison Barnes még mindig csak felépülőben van bokasérülését követően, játéka erősen kérdéses ma - szinte biztosan nem láthatjuk majd, hiszen egyelőre még csak 3-a-3-ra edz, meg akarják várni, míg teljesen meg nem gyógyul.

A Houston Rocketsnél Corey Brewernek finoman szólva sincs jó idénye - nagyjából egy naptári éve került a texasiakhoz, az előző szezonban nagy segítség volt az együttes számára, de nyári hosszabbítása óta közel sem nyújt olyan teljesítményt, mint amire még szerződését kapta. Ettől függetlenül a Rockets vezetőedzője, JB Bickerstaff Jenny Dial Creech-nek (Houston Chronicle) azt nyilatkozta, hogy imádja Brewert. Minnesotában is ott volt, mikor a Timberwolves draftolta anno a swingmant, és szerinte játékosa egy igazi bajnok. Különleges kosarasnak tartja, mert a személyisége és a hangulata sosem változik. Bárhova kerül majd a jövőben, ha "harcra kerül a sor", azt szeretné, ha Brewer ott lenne mellette a csapatában.

A végére a 2k sorozat maradt. Ahogyan azt megszokhattuk, szinte mindent leszimulálnak a sorozat éppen aktuális legújabb részében, így nem maradhattak ki természetesen a ma esti karácsonyi mérkőzések sem:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus