Hírmorzsák 2015-12-25 (19:45)

Kobe utcahosszal vezeti az All-Star szavazást Steph Curry előtt. Nowitzki nyitva hagyta a kérdést, hogy játszik-e még mostani szerződése lejárta (2017) után. Deron Williams nem tudta Brooklynban, hogy egészséges lesz-e még valaha. Robin Lopez kikerülhet a Knicks kezdőjéből, de egyre jobban érti a Triangle-t és saját szerepét. Derek Fisher nem bánja, hogy az előző idényben elcserélték JR Smith-t és Shumpertet. D'Antoni is szorgalmazta Ish Smith megszerzését a Sixersnél. Tyler Zeller egyre jobb benyomást tesz a Celticsre, mert jól kezeli a kevés játéklehetőséget. Egy kisgyerek 2k15-öt kapott karácsonyra 2k16 helyett (videó). State Farm reklám Garnett-tel, DeAndre Jordannel, Chris Paullal, Love-val és Lillarddel (videó).

Kijöttek az első részeredmények az All-Star szavazásról. Ahogy azt várni lehetett Kobe Bryant vezeti a listát, már most majdnem 720.000 voksot kapott, Stephen Curry 510.000-rel a második, LeBron James pedig 358.000 szavazattal a harmadik. James mellett Paul George-nak nagy előnye van még a keleti "magasembereknél" (284.000), Andre Drummond már ott van a sűrűje közelében (148.000) - a hátvédeknél Dwyane Wade (300.000) és Kyrie Irving (138.000) az első kettő, de utóbbi mögött szorosan ott vannak többen is. Nyugaton Kobe mögött Kevin Durant helye szinte biztos (350.000) - még ha sok is van a szavazásból hátra -, és egyelőre Blake Griffin a harmadik (182.000) a frontcourtban, míg Curry mögött Russell Westbrook (268.000) jelenleg a második a hátvédeknél. A teljes lista:

A tegnap esti Ish Smith-cseréhez tartozik, hogy Tom Moore (Calkins Media) értesülései szerint a Philadelphia Sixers szerette volna megtartani az irányítót, miután az előző idényt náluk fejezte be - ennek ellenére nem kapott szerződést Sam Hinkie-től. Smith szerződése nem garantált erre a szezonra, mivel még azt a kontraktust viszi, amit a Washington Wizards-dzal kötött az ősz folyamán - a New Orleans Pelicans waiverről hívta le anno, most pedig cserélték. John Reid (The Times-Picayune) úgy tudja, hogy Mike D'Antoni is azok között volt, akik szorgalmazták a játékmester "visszaszerzését" - az érdekes lesz, hogy Smith-t mennyire tudja legalább statokban felturbózni a Sixers első számú segédedzője, ő többek között erről híres.

A Dallas Mavericks német ikonja, Dirk Nowitzki a múlt hónapban Sam Amicknek (USA Today) nyilatkozta le, hogy biztosan kitölti jelenlegi szerződését - amely 2017 nyarán jár le -, most pedig Tim MacMahonnak (ESPN Dallas) adott interjújában hagyta nyitva az ajtót, hogy esetleg tovább is folytatja majd. Nowitzki szerint egy 20 éves karrier nagyon szép dolog lenne, főleg egy csapatnál, ez pedig azt jelentené, hogy még legalább egy évet játszania kellene mostani kontraktusa után is, ezzel azonban később fog csak foglalkozni. Tudja, hogy közel van már pályafutása vége, ezért nem szeretne túlságosan a jövőbe nézni.

Korábban volt arról szó, hogy Dirk jelenlegi csapattársa Deron Williams mennyire nem érezte magát jól Brooklynban, erről hosszabb nyilatkozatot is adott. Most Tim Bontempsnek (Washington Post) elmondta, hogy nem tudott egészséges maradni hosszútávon, ezt sínylette meg a pályán nyújtott produkciója. Williams úgy fogalmazott, hogy nem tudta, valaha egészséges lesz-e még teljesen. A játékmester Andy Vasqueznek (The Record) elmondta, sokkal jobban érzi magát Dallasban, boldog, és élvezi a játékot jelenlegi csapatával.

A másik New York-i csapatnál, a Knicksnél Robin Lopez szerepét kell talán majd átértékelni, Marc Berman (New York Post) információi szerint azon is elgondolkodott a csapat, hogy a nyáron 4 évre 54 millió dollárért szerződtetett centert kiveszik a kezdőből és csereként játszatják - a legutóbbi 9 meccséből 7-szer maximum 20 perc volt a játékideje, de az utóbbi időben kezdett hasznosabb lenni, és saját bevallása szerint egyre jobban mozog a Triangle rendszerében. Lopez azt mondta, hogy kezdi átlátni az egészet, mikor kaphat labdát, mikor jön pick-and-roll, hol jönnek majd a betörések. Tudja, hogy jobb lesz, mert egyre jobban érzi, mit kellene támadásban csinálnia.

Szintén a New Yorkhoz tartozik, hogy Derek Fisher vezetőedző elmondta, egyáltalán nem bánja, hogy az előző idényben meghúzták azt a hármascserét a Cleveland Cavaliersszel és az Oklahoma City Thunderrel, amelynek keretein belül JR Smith és Iman Shumpert az ohiói együtteshez került. A tréner Stefan Bondynak (New York Daily News) elmondta, hogy meghozták a döntést és kész, ráadásul úgy tűnik, mindkét távozónak bejött a váltás, boldognak tűnnek, de nekik is tetszik a jelenlegi csapatuk. Azt is hozzátette Fisher, hogy szerinte a két játékos távozásától független a javulásuk, más szokásokat vettek fel idén, ettől léptek előre ebben a szezonban.

A Boston Celticsnél Tyler Zellerrel nem hosszabbítottak a nyáron, ez pedig jó húzásnak tűnik, mivel a center borzasztóan kevés lehetőséget kapott eddig, mindössze 8.5 percet átlagol ebben az idényben - pedig a nyáron évi 10 milliókról beszélgettek esetében, igaz, az túlzó volt teljesítményét is nézve. Zeller azonban így is pozitív összbenyomást tett a Celticsre Brad Stevens vezetőedző szerint, mert egyáltalán nem panaszkodik a kevés és nagyon hullámzó játékpercei miatt. Stevens A. Sherrod Blakely-nek (CSNNE) azt mondta, hogy még jobban megkedvelte a klub amiatt Zellert, ahogyan kezelte jelenlegi helyzetét - az persze kérdés, mennyit hajlandóak rááldozni majd jövő júliusban, mikor korlátozott szabadügynök lesz a középjátékos.

Van, akinek 2k15-öt vett az édesanyja 2k16 helyett. A mosolya nem volt őszinte - a videót ezen a linken megnézhetitek.

A végére pedig egy érdekes State Farm reklám maradt Chris Paul, DeAndre Jordan, Kevin Garnett, Damian Lillard és Kevin Love főszereplésével:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus