Hírmorzsák 2015-12-27 (11:30)

Blake Griffin legalább 2 hetet kihagy combsérülése miatt. Mark Jackson szerint Steph Curry árt a kosárlabdának - a játékos nem érti, mire gondolt egykori edzője. Curry lett az Év Sportolója. Walton szerint sokat tanulhatnak a kevéspontos meccsekből. LeBron szerint időbe telik, amíg kitalálják, milyen rotációval lehetnek sikeresek. 2011 óta nem néztek annyian egy karácsonyi meccset, mint a Warriors-Cavst. James az Oracle Arena hangulatát dicsérte. Harden szerint képesek jól védekezni hosszútávon is. Parker szerint azért nem pihenteti Popovich Diaw-t, hogy lefogyjon, Diaw szerint csak fiatalabb, mint a többiek. Anthony Davis szerint egyre jobban értik, mit kellene csinálniuk. Wallnak a társak kiszolgálása a legfontosabb. Garnett Dienget oktatta a padon (videó). Smart ma este visszatérhet. Sérültlista: David Lee (hát), Tyler Johnson (váll), McRoberts, Bledsoe, Richaun Holmes (térd).

A Los Angeles Clippersnél elkezdhetnek aggódni, miután Blake Griffin bal lábában részlegesen elszakadt a vádli és a térd közötti ínszalag a Los Angeles Lakers elleni karácsonyi összecsapáson. Griffin a csapat 5 meccses idegenbeli túráját biztosan kihagyja, legalább 2 hétig nem lesz bevethető, állapotát ezt követően fogják megvizsgálni. A Utah Jazzt nélküle is verték ma hajnalban, de a 23.2 pontot, 8.7 pattanót és 5.0 gólpasszt átlagoló erőcsatár azért a továbbiakban nagyon hiányozhat még, főleg ha elhúzódik felépülése.

A további sérülésekhez tartozik, hogy a Miami Heatnél Tyler Johnson a vállával, Josh McRoberts pedig a térdével bajlódik, az utóbbi időben egyáltalán nem tudott pályára lépni egyik játékos sem, és a YardBarker.com információi szerint nyáron meg is kell majd műteni a hátvédet. A Boston Celticsnél David Lee hátával vannak gondok, de egyébként sem játszott sokat, Brad Stevens vezetőedző viszont Steve Bulpettnek (Boston Herald) elmondta, hogy Marcus Smart lehet, hogy visszatérhet ma, a New York Knicks ellen. A ma hajnali Phoenix Suns - Philadelphia Sixers találkozón a vendégeknél Richaun Holmes, a hazaiaknál pedig Eric Bledsoe szenvedett térdsérülést. Egyikőjük esetében sem tudni, milyen súlyos a probléma, de Jeff Hornacek vezetőedző Paul Corónak elmondta, valószínűleg nem szakadt el Bledsoe ACL-je - nem jó jel, hogy ezt ki kellett emelni.

A Golden State Warriors egykori vezetőedzője, Mark Jackson egykori játékosáról, Steph Curryről azt mondta, hogy szerinte egy bizonyos mértékig árt a kosárlabdának az, ahogyan játszik. Ő az MVP, nagyszerű játékos, bajnok, de Jackson szerint manapság ha elmegy egy középiskolai tornaterembe, ott is mindenki a triplákat dobálja, pedig fel kellene mérnie mindenkinek, hogy nem Curry, a játék többi elemén is dolgozni kellene, nem csak a hármasokon. Az emberek azt gondolják, hogy egy sima shooter Curry, de nem ezért lett MVP, hanem mert egy komplett játékos. Maga az érintett annyit választolt erre Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports), hogy nem tudja, mire gondol Jackson, beszélnie kell vele. Szerinte ha valaki tud dobni, akkor dobjon, ha meg nem, akkor ne. Andrew Bogut szerint az egykori trénernek savanyú a szőlő, és hozzátette, hogy ezt nyugodtan idézhetik tőle.

Curryről egyébként tegnap külön is megírtuk, hogy az Associated Press szavazásán megnyerte az Év Sportolója díjat - részleteket ezen a linken olvashattok.

Szintén a bajnokhoz tartozik, hogy ebben az idényben otthon először maradtak 100 pont alatt a Cleveland Cavaliers elleni karácsonyi meccsen. Az ideiglenes vezetőedző, Luke Walton Josh Dubow-nak (Associated Press) azt nyilatkozta, hogy jó volt, hogy végre egy ilyen kevés pontos meccset is játszottak - egy olyan találkozót, ahol a védekezés dominált, ahol fontos volt, hogy bedobják a büntetőket, és ahol felállt védelem ellen kellett támadniuk. Walton szerint sokat tanulhattak ebből a találkozóból.

A karácsonyi mérkőzés után a Cavs sztárja, LeBron James is nyilatkozott, ő Joe Vardonnak (Cleveland Plain Dealer) mondta el, hogy időbe telik, amíg mindenki, és nemcsak a játékosokok, újra megtalálják a tavalyi szezon második felében látott ritmust. Most, hogy mindenki egészséges, meg kell találniuk, hogy milyen felállásokat szeretnének használni, az pedig időbe telik, mire ez megtörténik, nem fog egyik pillanatról a másikra, csak úgy hipp-hopp bekövetkezni. Hosszabb folyamat eredménye lesz ez, de James szerint február-március környékére rendben lesznek. LeBron szerint támadásban senki nem találta a helyét a Warriors ellen, ezt pedig egy ilyen bajnok ellen nem lehet megtenni. Nem keresnek kifogásokat, jobbnak kell lenniük akkor is, ha mindenki a Golden State védekezésének tudja be a kevés pontjukat.

Ehhez a Warriors-Cavshez tartozik, hogy 10.9 millió néző látta a meccset a TV-ben, ami az ESPN tájékoztatása szerint 2011 óta a legnézettebb karácsonyi mérkőzés volt - abban az évben a lockout miatt ez volt a szezonnyitó is. Tavaly LeBron Miamibe való visszatérését 9.3 millióan látták csak.

James twitteren egyébként dicsérte a bajnokot - azt írta, hogy bár pocsékul játszottak, főleg ő egyénileg, de semmi nem hasonlítható ahhoz az atmoszférához, mikor Curry és Draymond Green ellen játszhat az Oracle Arenában. A közönségből sem tetszett neki mindenki - épp elkapta, ahogy egy hölgy azt mutatja épp a mellette ülőnek, hogy túl sokat reklamál:

Karácsonykor a Houston Rockets a San Antonio Spurst verte, szintén egy kevéspontos összecsapáson - 88-84-re nyert a Houston. A mérkőzést követően James Harden azt mondta, hogy képesek ilyen szintű teljesítményre hátul hosszútávon is. Rá kell találniuk önmagukra védekezésben, meg kell találniuk ezt az energiaszintet, hogy minden meccsen ilyen agresszívek tudjanak lenni.

A Spursnél az idősebb játékosok pihentetése továbbra is Boris Diaw nélkül folytatódik. Tony Parker az Associated Press munkatársának félig viccesen elmondta, hogy szerinte ez azért van, mert Gregg Popovich vezetőedző azt szeretné, ha fogyna kicsit a 33 éves magasember. Parker hozzátette, hogy minden elismerése Diaw-é, mert nagyon jól játszik ebben a szezonban és odafigyel a testsúlyára is. Maga Diaw annyit mondott erre, hogy nem érti, miért kellene őt pihentetni, hiszen még fiatal. Számszerűen ugyanolyan idős, mint Parker, de nem olyan ütemben öregszik, mint a többiek, ő fiatal marad.

A New Orleans Pelicansnél kezdenek összeállni a dolgok, az utóbbi 4 meccsükből 3-at megnyertek Anthony Davisék - ma hajnalban a Rocketset múlták felül. Az erőcsatár szerint egyre többet beszélnek, egyre jobban segítik egymást és egyre jobban bíznak a másikban. Jobban értik már a védekezési sémákat is, hogy mikor mit kell csinálniuk, illetve hogy adott csapat ellen mit kell játszaniuk ahhoz, hogy győzni tudjanak.

A Chicago Bulls irányítója, Derrick Rose oda jutott, hogy azt is ki kell már emelni, ha zsákol - az Oklahoma City Thunder ellen ezt majdnem megtette, de Nikola Mirotic passzából végül csak ziccert dobott. A játékos Teddy Greensteinnek (Chicago Tribune) elmondta, hogy szeretne megint "a gyűrű fölött" játszani. Rose elmondása szerint az ACL-szakadása után ki akart próbálni mindent, hogyan érzi magát, ha ezt vagy azt a mozdulatot végzi. A meniscus-szakadását követően viszont most annak is örül, hogy egyáltalán folyamatosan pályára tud lépni.

A Washington Wizardsnál John Wall jóval előrébb jár már, mint az egykori MVP - decemberben már 9 mérkőzésen hozott legalább 20 pontot és 10 gólpasszt. Randy Wittmann vezetőedző Brian Mahoney-nak (Associated Press) elmondta, hogy az irányító pazar formában van, a pályán és az öltözőben is igazi vezér. Wall annyit tett ehhez hozzá, hogy szerinte azoknak az egyes poszton játszó játékosoknak sokkal nehezebb az élete, akik a pontszerzésre koncentrálnak, ő inkább a társak kiszolgálását helyezi előtérbe. Mindig mondják neki a csapattársai, hogy legyen agresszív, és ő az is, ugyanakkor szüksége van a többiekre, főleg most, hogy nagyon sok a sérültjük.

D-Liga hírek. A Dallas Mavericks a Texas Legendshez irányította Justin Andersont és Salah Mejrit - előbbi 17 meccsen csak 6.4 percet átlagolt idén a Mavsnél, a Legendsnél viszont 4 találkozón 25.3 pont, 3.3 pattanó és 2.8 gólpassz voltak eddig a mutatói, míg a center lent 5 mérkőzésen 8.4 pontot, 8.4 pattanót és 2.8 blokkot hozott. A Miami Heat a Sioux Falls Skyforce-hoz küldte Jarnell Stokest - a magasember a Skyforce-nál 7 meccsen 18.1 pontot, 8.9 pattanót, 1.29 szerzett labdát és 1.14 blokkot tett a közösbe.

A végére pedig a Minnesota Timberwolves ikonja, Kevin Garnett maradt, aki Gorgui Dienget kezdte el időkérés közben tanítgatni:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus