Hírmorzsák 2015-12-28 (10:50)

Wall szerint vicc, hogy Irving előtte van az All-Star szavazáson. Bledsoe-nak elszakadt a meniscusa, holnap műtik, 6 hétig nem játszhat. Hornacek (egyelőre) megúszta, "csak" két segédedzőjét menesztette a Suns. Valanciunas ma este visszatér. Hinkie beismerte, hogy követett el hibákat, mióta a Philly GM-je. Okafor képviselői nem akarták, hogy a centert a Sixers draftolja, Porzingisszel nem is interjúzhatott a Philadelphia a draft előtt. Byron Scott szerint mentálisan fáradt a Lakers. Rondo nem mindig van jóban Cousinsszal sem (videó). Splitter legalább két meccset kihagy (vádli). Okafor valószínűleg nem játszik ma.

Pénteken kihirdették az All-Star szavazás első részeredményét, ahol a Washington Wizards irányítója, az ebben az idényben 19.5 pontot és 9.7 gólpasszt átlagoló John Wall csak az ötödik volt a keleti hátvédeknél többek között Jimmy Butler, Dwyane Wade és Kyle Lowry mögött. Az ebben az idényben mindössze december 20-án bemutatkozó Kyrie Irving is megelőzte azonban több mint 35.000 szavazattal, amire Wall J. Michaelnek (CSN Mid-Atlantic) azt nyilatkozta, hogy egy vicc. Az első másfél hónapban pocsékul játszott, de így is átlagolt 16 pontot és 8 gólpasszt, ami azért annyira nem rossz. Szerinte a gyenge mérlegük miatt van ennyire hátul - nem akarja megbántani Irvinget, de még csak három meccset játszott. Azt is hozzátette Wall, hogy ha egészséges lett volna a Cleveland Cavaliers irányítója, valószínűleg akkor is ebben a pozicióban lenne (keleti második a hátvédek között), mert biztosan jól játszott volna, ennyire tehetségesnek tartja Irvinget.

Ahogy arról tegnap este már beszámoltunk, Eric Bledsoe súlyos térdsérülést szenvedett. Paul Coro (Arizona Republic) értesülései szerint a hátvéd bal térdében elszakadt a meniscus, ezt fogják megműteni a holnapi napon, de az eredeti All-Star szünetig tartó időszak helyett "csak" hathetes kényszerpihenővel számol a Suns - igaz, hivatalos visszatérési időpontot egyelőre nem jelöltek meg. Bledsoe másik, jobb térdében 2011-ben szakadt el a meniscus, akkor azt 2014-ben ki is vették neki - most nem tudni, hogy helyrehozzák vagy eltávolítják a testrészt.

A Sunsnál állt a bál a napokban, hiszen arról is volt szó tegnap, hogy meneszthetik Jeff Hornacek vezetőedzőt. Robert Sarver tulajdonos és a GM, Ryan McDonough tegnap több kulcsjátékossal és a segédedzőkkel is találkoztak, hogy felmérjék, mi a probléma, mielőtt lépnének - mindketten jó kapcsolatot ápolnak Hornacekkel, akinek egyébként jövőre csak csapatopció van a szerződésében, így nyáron minden anyagi következmény nélkül meneszthetnék. Marc Stein (ESPN) jelentette ezt követően, hogy a Phoenix döntött, Mike Longabardi és Jerry Sichting segédedzőket távolították el a csapattól. Hornaceknek talán adnak még egy esélyt egy új szakmai stábbal - Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint az ő jövője is bizonytalan még -, amelyben Nate Bjorkgren és Earl Watson feljebb kerültek a ranglétrán a két menesztett úriember miatt.

Bledsoe mellett van még egy új sérült: Chris Vivlamore (Atlanta Journal Constitution) jelentette, hogy az Atlanta Hawks brazil magasembere, Tiago Splitter legalább két mérkőzést kihagy, miután meghúzódott a vádlija. A Philadelphia Sixersnél Jahlil Okafor valószínűleg nem lép pályára ma este, a Utah Jazz elleni találkozón sem, továbbra is fáj a jobb térde - Brett Brown vezetőedző azt nyilatkozta, hogy kétli, hogy játszana Okafor, de nem zárja még ki teljesen.

Megemlíthetünk egy visszatérőt is, a Toronto Raptors litván centere, Jonas Valanciunas ugyanis a hírek szerint ma este, a Chicago Bulls ellen újra pályára léphet. Valanciunas november 20-a óta nem játszott, akkor Kobe Bryant egy blokkolási kísérletnél eltörte a kézközépcsontját, és Dwane Casey vezetőedző Ryan Wolstatnek (Toronto Sun) adott nyilatkozata alapján nem játszik majd túl sokat, mivel Bismack Biyombo és Luis Scola is jól teljesítenek ötös poszton.

Ha már szóba került a Sixers, akkor itt lehet megemlíteni, hogy GM-jük, Sam Hinkie Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) beismerte, hogy követett el hibákat, mióta a Philly szakvezetője lett. Hinkie szerint a jelenlegi mérlegük mutatja, hogy ez így van, de vannak más dolgok is, amiket máshogy kezelhetett volna - elég sokat kritizálták amiatt például, hogy Okafor eseteinél nem nyilatkozott, Brett Brownra hagyta mindezt. Hinkie szerint az ügynökökkel sokkal jobb lett a kapcsolatuk, mióta az új elnök, Jerry Colangelo náluk dolgozik. Ő sokat kérdezett arról, miben javulhatnának, Colangelónak pedig sok hasznos tanácsa volt már eddig is.

Hogy a Phillynek milyen megítélése volt ezelőtt, azt jól mutatja, hogy az előbb említett Keith Pompey információi szerint Hinkie nem kapott engedélyt, hogy Kristaps Porzingisszel interjúzzon a draft előtt, és Jahlil Okafor képviselői sem nagyon akarták, hogy a fiatal center a Sixershez kerüljön - neki végül nem lett szerencséje, hiszen az 1/3-mal a Philadelphia játékosa lett. Arról a játékosbörze környékén is ellentmondó információk jöttek ki, hogy D'Angelo Russell mennyire akart vagy nem akart a Sixersnél kosarazni.

A Los Angeles Lakersnél Byron Scott vezetőedző a ma hajnali vereséget követően elmondta, hogy szerinte mentálisan fáradtak voltak játékosai védekezésben, nem reagáltak a helyzeteknek megfelelően és mindig egy-két lépéssel az ellenfél mögött jártak. A tréner szerint jobban kell koncentrálniuk, de egy ilyen fiatal csapattal csak annyit tehetnek, hogy megpróbálják minél gyorsabban átküzdeni magukat a nehéz időszakon. Scott szerint nem fizikálisan van gondjuk, odatették magukat most is, egyszerűen fejben kifulladtak - a Los Angeles Clippers elleni karácsonyi meccsen például már a legelső labdabirtoklásnál sem a megbeszélteknek megfelelően védekeztek. Szerinte elöl (labdajáratás) és hátul is vannak mindig kisebb gondok, és azt is hozzátette, hogy a hárommeccses idegenbeli túra után változhat a rotáció - Charlotte-ba és Bostonba mennek még.

A végére pedig a Sacramento Kings maradt ezúttal. Arról épp tegnap volt szó, milyen jó viszonyban van egymással Rajon Rondo és DeMarcus Cousins. Az irányító azért nem mindig cselekszik ennek megfelelően:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus