Hírmorzsák 2015-12-28 (21:30)

Gortat és Westbrook lettek a hét játékosai. Westbrook és Durant olyat tettek, amit 1996 és a Stockton-Malone páros óta senki. A PER-listát továbbra is Curry vezeti, Paul George a hét zuhanója. A pontkülönbség táblázaton a Boston már a Top5-ben. Matt Barnest 2 meccsre eltiltotta a liga a Derek Fisher-eset miatt. Dell Dempsnek annyi a Pelicansnél? Elhunyt a Harlem Globetrotters egyik legendás alakja. Okafor, Harrison Barnes és Barbosa sem játszanak ma este. Myles Turner újra elkezdhetett edzeni.

A Washington Wizards centere, Marcin Gortat és az Oklahoma City Thunder irányítója, Russell Westbrook lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A lengyel középjátékos 3-0-s héthez segítette hozzá a fővárosiakat, ami alatt 21.3 pontot és 11.7 pattanót átlagolt 1.67 blokk mellett. Westbrook 3-1-s héten van túl a Thunderrel, ő 28.8 pontot, 8.8 gólpasszt, 7.3 pattanót és 3.0 szerzett labdát hozott ezalatt fellépésenként.

Még egy stat Westbrookhoz: ő és Kevin Durant olyan dolgot tettek ma hajnalban, amire 1996 óta nem volt példa. A két játékos egyenként eljutott legalább 25 pontig és 10 gólpasszig - Durant 26 pontot és 10 asszisztot, míg Westbrook 30 pontot és 12 gólpasszt jegyzett -, csapattársaknak egy meccsen ez utoljára 19 éve sikerült, akkor John Stockton (31 pont, 11 gólpassz) és Karl Malone (27 pont, 10 gólpassz) értek el ilyen magasságokba.

Ha már statisztikák, akkor itt térhetünk ki a heti mutatókra. A PER-ben a Stephen Curry (32.1), Westbrook (30.3), Durant (29.3) sorrend továbbra is változatlan Kawhi Leonard és LeBron James előtt - Paul George volt a nagy zuhanó a héten, az Indiana Pacers sztárja a 12. helyről (23.7) a 24-re (21.5) esett vissza - a top25-öt ezen a linken megnézhetitek. A pontkülönbségeknél a San Antonio Spurs (14.0) és a Golden State Warriors (13.2) előzik továbbra is az Oklahoma City Thundert (8.5) - itt a Boston Celtics jött fel a Top5-be (4.5), a Cleveland Cavaliers maradt negyedik, bár nagyot estek vissza az előző héthez képes (6.6->4.9). A teljes listát ezen a linken eléritek.

A liga döntésre jutott a még az edzőtábor ideje alatt kirobbant Matt Barnes - Derek Fisher balhéval kapcsolatban. Mint arról anno beszámoltunk, a Memphis Grizzlies kiscsatárának tudomására jutott, hogy a New York Knicks edzője épp a házukban van, Fisher ugyanis hónapok óta Barnes feleségével, Gloria Govannel randizik - Barnesék nem élnek együtt jó ideje. A hírek szerint a játékos emiatt a helyszínre sietett, és állítólag meg is ütötte párszor volt csapattársát. Az NBA határozata szerint a fizikai kontaktus és a fenyegetések miatt két meccsre elmeszelik Barnest.

Nemcsak a Philadelphia Sixers, hanem a New Orleans Pelicans vezetőségében is változások lehetnek, Jason La Canfora (CBS Sports) információi szerint ugyanis Mickey Loomisnak nagyobb szerepe lesz mostantól a mindennapos ügyekben. Loomis az NFL-ben szereplő New Orleans Saints GM-je volt, de az utóbbi időben kezdett egyre inkább háttérbe vonulni - Dell Demps helye finoman szólva sem biztos.

Ha már közvetve szóba került a Sixers, akkor folytassuk a sérültlistával: ma este, a Utah Jazz ellen sem lép pályára Jahlil Okafor - az előző találkozót is kihagyta már a center, de nélküle is legyőzték a Phoenix Sunst. A Golden State Warriorsnél Harrison Barnes és Leandro Barbosa továbbra sem bevethetőek. Az Indiana Pacersnél ezzel szemben örülhetnek, mivel a ma reggeli röntgenfelvételek után Myles Turner zöld utat kapott, újra edzhet. Turner hüvelykujja még november 11-én, a Boston Celtics ellen tört el, és november 16-án műtötték, így az előre jósolt hathetes felépülési idő igaznak bizonyult.

A végére sajnos egy újabb halálhír jutott: 83 éves korában elhunyt a Harlem Globetrotters legendája és (egyik) legismertebb alakja, Meadowlark Lemon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus