Hírmorzsák 2015-12-29 (11:00)

Jimmy Butler és a többi Bulls-játékos között feszült a viszony, nem bíznak már Butlerben a vezetőség tagjai sem? Gortat azt hitte tegnap, hogy elcserélték. LeBron már a 17. az örökranglistán. Markieff Morrisnak személyesen is elnézést kell kérnie Hornacektől és a csapattársaitól. Alec Burks szárkapocscsontja tört el, megműtik, az All-Star gála után várják vissza. Jordan szerint Kobe nagyon sokat tett a játékért (videó). A Memphis kitette Russ Smith-t, Ryan Hollinst fogják leigazolni. Sérültlista: McDermott (térd), Favors (hát).

Nick Friedell (ESPN) Tim Bontempsszel podcastelt, amelyben elmondta, hogy értesülései szerint Jimmy Butler és a Chicago Bulls több játékosa között megromlott a viszony. Senki nem kérdőjelezi meg azt, hogy mennyit dolgozik, de azt igen, hogy lehet-e ennek a gárdának a vezére. Friedell forrásai szerint a Chicagónál mindenki úgy gondolja, hogy Butler személyisége megváltozott - bár ez nem feltétlenül jelent rosszat, de a swingman eddig imádta a texasi kisvárosból érkező kiegészítő játékos szerepét, most pedig a sztárstátuszt szeretné magának és minden ezzel járó dolgot.

Ezzel sincs gond, de egyszerűen nem jelentheti ki senki, hogy akkor innentől kezdve ő a vezér, ezt ki kell érdemelni - talán Butler is ki fogja egyszer, de jelenleg ebből van most a probléma. Friedell szerint többeknek nem tetszett az, ahogy a kosaras a dolgokat kezelte mostanában, és a vezetőségben is többen elgondolkodtak azon, hogy bízhatnak-e Butlerben, tud-e az a játékos lenni, akire szükségük van, és lehet-e egy bajnokesélyes csapat vezére így, ebben a formában és stílussal? Egyelőre a válasz inkább az, hogy "nem".

A nap története Marcin Gortathoz fűződik, aki twitteren jelezte, hogy a szívroham jött rá. Mint arról tegnap este beszámoltunk, a Washington Wizards centere lett a hét játékosa keleten, de amikor a hír napvilágot látott, ő aludt. Mire felkelt, volt vagy 20 nem fogadott hívása és üzenete, ő meg rögtön azt hitte, hogy elcserélték.

A nap statisztikája LeBron Jamesé, aki ma hajnali 14 pontjával már 26.623 pontnál tart profi karrierje során, ezzel megelőzte a Denver Nuggets legendáját, Alex English-t, és már az örökranglista 17. helyezettje.

Gortat mellett azért van itt más érdekes sztori is, Marc J. Spears (Yahoo Sports) ugyanis úgy tudja, hogy Markieff Morrisnak személyesen is bocsánatot kell majd kérnie Jeff Hornacek vezetőedzőtől és csapattársaitól a mai edzés előtt, és újra ki kell jelentenie, hogy elkötelezett a csapat iránt. A hírek szerint Ryan McDonough GM hívott össze mindenkit mára, Morris pedig megteszi, amit meg kell, hogy újra a csapat tagja legyen, de a játékos "táborában" állítólag többen nem értik, hogy mi szükség van erre, miután már twitteren is elnézést kért a trénertől és a társaitól is, ráadásul Hornacekkel már több üzenetet is váltottak annak érdekében, hogy rendeződjön a helyzet.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette, hogy Alec Burksnek nem a bokája, hanem a bal szárkapocscsontja tört el, és a játékos azt választotta, hogy nemcsak simán hagyja meggyógyulni a testrészt, hanem meg is műtteti. Ezzel a beavatkozással Burks hamarabb kezdheti majd el a rehabjában az edzéseket, talán gyorsíthat kicsit a visszatérésén. A csapat a hírek szerint abban reménykedik, hogy az All-Star gálát követően, február közepén újra pályára léphet majd a dobóhátvéd. A Jazznél egyébként Derrick Favors se játszott ma hajnalban a háta miatt - nem tudni, mikor térhet vissza.

Még egy sérülés: a Chicago Bullsnál Doug McDermott térdfájdalmai miatt nem lépett pályára a Toronto Raptors ellen, ma hajnalban - nála sem tudni, mennyire súlyos a probléma, de nem az első ilyen jellegű gondja már idén.

Volt egy rosterváltoztatás: a Memphis Grizzlies kitette keretéből Russ Smith-t, és Shams Charania (Yahoo Sports) értesülései szerint Ryan Hollinst fogják leigazolni. A centert nemrég tette ki keretéből a Washington Wizards, az edzőtáborban azonban megfordult már a Memphisnél, ahol Marc Gasol cseréje lehet a továbbiakban. Smith szerződése ebben az idényben garantált, jövőre viszont nem az.

Az Atlanta Hawks a D-Ligába, az Austin Spurshöz küldte Tim Hardaway Jr.-t. A dobóhátvéd idén két mérkőzésen már szerepelt lent, de a Canton Charge-nál, ahol 32.7 perc alatt 17.0 pontot tett a közösbe.

A végére pedig ide is bekerül Michael Jordan üzenete Kobe Bryantnek - a Los Angeles Lakers ikonja utoljára lépett pályára Charlotte-ban ma hajnalban. Minden idők legnagyobbja többek között gratulált Kobe-nak a hihetetlen pályafutásáért. Már amikor először játszottak egymás ellen, akkor is látta Bryantben azt a küzdőszellemet, ami egész karrierjére jellemző volt. Jordan szerint az aranysárga-lilák sztárja sokat tett a játékért, segített az NBA népszerűsítésében, rengeteg szurkolója van az egész világon - ő is közéjük tartozik, még mindig imádja nézni Kobe játékát. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus