Hírmorzsák 2015-12-29 (21:15)

Bledsoe meniscusát megműtötték - az egész idényt ki kell hagynia. A liga legrosszabb shooterei ebben az idényben LeBron, Kobe és Wiggins. A Kings úgy számol, hogy Cousinst el fogja tiltani a liga. A Bucksnak már nem kell Caron Butler. Westbrook megpróbál visszavenni a reklamálásból, hogy ne kapjon annyi technikait. Derek Fisher hibásan játszatja a Triangle-t a Knicksnél? David Blatt csapatmeetinget hívott össze a Cavs Phoenix elleni meccse előtt. Boban Marjanovicsnak nagyok a kezei (videó)... Karl-Anthony Towns három cipővel védekezik (videó).

A Phoenix Suns bejelentette, hogy megműtötték Eric Bledsoe-t, de az eredeti tervekkel ellentétben a hátvéd a teljes hátralévő idényt kénytelen lesz kihagyni. Ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy megpróbálták helyrehozni a meniscusát és nem vették ki - ez hosszútávon jobb megoldás, de hosszabb felépülési időt vesz igénybe.

A Sacramento Kings úgy számol, hogy DeMarcus Cousinst el fogja tiltani a liga a ma hajnali kiállítása után. Mint ismert, a centert úgy kellett lefogni, hogy ne menjen neki az egyik játékvezetőnek, miután a Golden State Warriors elleni 3. negyedben megkapta 5. személyi hibáját is - két technikait kapott egyébként, egyet a reklamálásért, egyet pedig a "kirohanásért". Vlade Divac elnök az ESPN-nek elmondta, hogy beszélt a játékossal, de szerinte semmi rosszat nem csinált Cousins.

Szintén a Kingshez tartozik, hogy Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Sacramento továbbra is szeretné elcserélni Caron Butlert, hiszen ígéretet tettek neki, hogy találnak számára új csapatot a közeljövőben, de a Milwaukee Bucks meggondolta magát, nem akarja megszerezni a veterán kiscsatárt. Mint ismert, Butler Wisconsinban nőtt fel és korábban volt a Bucks játékosa - gyakorlatilag mindig felmerült a neve a Milwaukee-val kapcsolatban, akárhányszor csapatváltásra került nála sor az utóbbi években.

Egy érdekes statisztikát szedett össze John Schuhmann (nba.com): a liga legrosszabb shooterei eddig ebben az idényben LeBron James, Kobe Bryant és Andrew Wiggins (valamint Emmanuel Mudiay).

Ha már Cousinsnál felmerültek a technikaik, akkor térjünk ki egy kicsit az Oklahoma City Thunder sztárjára, Russell Westbrookra, aki a nyáron visszanézte a 2014/15-ös idényben kapott technikai hibáit. Az irányító Royce Youngnak (ESPN) elmondta, rájött, hogy nagyon sokszor hülyeséget csinált, nincs értelme reklamálni, mert úgysem változtatnak a bírók a döntéseiken, így megpróbálja ebben a szezonban csökkenteni ezek számát - idén 4 technikait kapott 31 meccsen, tavaly 67 találkozón 15-öt. Lehet, hogy Cousinsnak is ezt kellene tennie - az ötödik faultja, amiért kiakadt, egyértelmű volt.

A Cleveland Cavaliersnél idén már a sokadik csapatmegbeszélést tartották, de ezúttal David Blatt vezetőedző kezdeményezte ezt a Phoenix Suns elleni mérkőzés előtti edzést megelőzően. A tréner a Cleveland.com-nak elmondta, hogy nehéz időkben kell igazán vezérré előlépni, ezért lépte most meg ezt. Úgy érezte, hogy a két vereség után pszichésen nem voltak a legjobb állapotban, ezért próbálta övéit feltüzelni kicsit. Szerinte ebben az idényben a játékosok elvégezték a feladatukat nagyjából, most itt volt az ideje, hogy ő is megtegye ezt. 

Charlie Rosen, Phil Jackson bizalmasa írt nemrég egy cikket, amelyben azt fejtegette, hogy Derek Fisher hibásan játszatja a Triangle Offense-t a New York Knicksnél - Marc Berman (New York Post) információi szerint néhány játékos úgy érzi, hogy Fisher inkább motivátor, mint jó taktikus. Rosen azt írta, hogy a Triangle-t nem lehet félig használni, nem lehet belőle kivenni elemeket, amiket aztán egy saját rendszerbe rak az ember. Ha ezt a taktikát választja valaki, akkor teljes mértékben ki kell mellette tartani, márpedig jelenleg úgy tűnik, nem ezt csinálja a Knicks, ezért nincsenek olyan dobóhelyzeteik, amilyenek lehetnének.

Boban Marjanovics kezei...

A végére pedig a három cipővel védekező Karl-Anthony Towns maradt:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus