Hírmorzsák 2016-01-02 (12:45)

Al Jefferson 6 hetet kihagy (térdműtét). Kerr a hétvégén visszatérhet, Gallinari, Nurkic és Duncan pedig ma este. George Karl szerint túl sok a támadó felfogású játékosuk és kevés a védekező. Cousins nem kapott pénzbüntetést vagy eltiltást. Markieff Morris mindenkitől elnézést kért. Mudiay további 7-10 napig nem lesz még bevethető. Kobe megint a válla miatt nem játszott. Rick Carlisle szerint Steph Curry olyan, mint Steve Jobs volt. A Knicks érdeklődik Jennings iránt (?). Cleanthony Early-t lábon lőtték, 2-3 hónapig nem játszhat. A Pistons le akarja hívni Ilyasova jövő évi opcióját. A Suns tulajdonosa és Nash spanyol másodosztályú focicsapatot vesznek.

A Charlotte Hornets centere, Al Jefferson csütörtökön artroszkópos térdműtéten esett át, és legalább 6 hetes kihagyásra kényszerül. A magasember egyébként is pocsék évére ez tette fel a pontot - sokat fogyott a nyáron, de teljesítménye is visszaesett, volt már sérült idén, és kapott egy 5 meccses eltiltást is marihuána használata miatt. A szezon eddigi része alapján túlságosan nem fog hiányozni a Hornetstől, de az All-Star gála környékén visszatérhet.

Ennél jóval pozitívabb hír, hogy a Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr a hétvégén akár vissza is térhet a bajnokcsapat kispadjára. Luke Walton, az ideiglenes vezetőedző azt nyilatkozta Tim MacMahonnak (ESPN), hogy nem jelentette ki ezt a tréner - elképzelhető a dolog, de szerinte még Kerr sem tudja, hogy újra leül-e a kispadra. Szerinte azért utazott el Kerr velük erre az idegenbeli túrára, hogy megnézze, hogyan reagál a teste a folyamatos, hosszadalmas utazásokra.

A sérülésekhez, visszatérésekhez tartozik, hogy Kobe Bryant azért nem játszott ma hajnalban, mert fájt a válla - a napokban vizsgálják újra állapotát, elvileg nem komoly a gond. Chris Dempsey (Denver Post) információi szerint Danilo Gallinari és Jusuf Nurkic is visszatérhetnek ma, a Golden State ellen - előbbi boka-, utóbbi térdsérülésből épült fel, Nurkic először játszana az idényben. Michael Malone vezetőedző azt is elmondta, hogy Emmanuel Mudiay még 7-10 napra van a visszatéréstől. A San Antonio Spursnél Tim Duncan elvileg ma pályára léphet, a Houston Rockets ellen.

Ha már a Nuggets szóba került, akkor itt említsük meg, hogy a EuroHoops értesülései szerint meg fogják tartani Kostas Papanikolaou-t a szezon teljes hátralévő részére. Január 10-ig kell dönteniük, de az oldal úgy tudja, hogy a Denver már biztosan megtartja a görög csatárt.

A Dallas Mavericks vezetőedzője, Rick Carlisle Dwain Price-nak (Fort Wayne Star-Telegram) Steph Curryt dicsérte a Warriors elleni találkozó előtt. Carlisle azt nyilatkozta, hogy meg lehet próbálni megnehezíteni Curry életét a pályán, de számára az irányító olyan, mint Steve Jobs volt a mindennapi élet szempontjából. Jobs és Bill Gates megváltoztatták az emberek életét, Curry pedig szerinte megváltoztatja a kosárlabda jövőjét.

Frank Isola (New York Daily News) jelentette még szerdán, hogy a New York Knicks is a Brandon Jenningsért érdeklődők között van, de Ian Begley (ESPN) úgy tudja, hogy az irányító nem igazán nyűgözte le Phil Jacksonékat a két gárda egymás elleni meccsén. Azt is hozzá kell tenni, hogy most tért vissza Jennings egy 11 hónapos kihagyásból, nem csoda, hogy nem bombaformában tette mindezt.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy Cleanthony Earlyt még szerda hajnalban, pont a Detroit Pistons elleni mérkőzés után térden lőtték és kirabolták, miután egy strip clubból távozott volna taxival a barátnőjével - három kocsival körbevették őket, majd tüzet nyitottak. A hírek szerint 2-3 hónapos kihagyásra kényszerül a csatár, de megúszta a nagyobb sérülést - annyit írt instagramján, hogy egy golyót sikerült elkerülnie, és sokkal rosszabb is lehetett volna az eset. A golyó, ami eltalálta, átment rajta, de még műteni sem kell a sérült testrészt.

A Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy az Associated Press munkatársának az elmúlt egy évről beszélt - mint ismert, a Detroit a 2015-ös naptári évet 8-23-as mérleggel kezdte, és Josh Smith-t nem sokkal korábban vásárolták ki, aminek elég komoly anyagi vonzata volt, ehhez képest azonban 18-15-tel állnak most és a rájátszásért harcolnak. SVG szerint nagyon hosszú utat tettek meg az előző 12 hónapban - most olyan keretük van, amelyben a játékosok stílusa illeszkedik egymáshoz, ráadásul emberileg is kifogástalanok. Sokkal jobban érzi magát emellett az állomány mellett.

Van Gundy Vince Ellisnek (Detroit Free Press) azt is elmondta, hogy jelen állás szerint nagyon jó esély van arra, hogy lehívják Ersan Ilyasova jövő évi csapatopcióját, amely 8.4 millió dollárról szól. A tréner szerint a török erőcsatár kitűnő játékos egy kitűnő kontraktussal, nem nagyon lát olyan forgatókönyvet, amiben ne hívnák le ezt az opciót.

A Sacramento Kingsnél komoly gondok vannak, miután legutóbb a Philadelphia Sixerstől is kikaptak. A találkozót követően George Karl vezetőedző azt nyilatkozta, hogy csalódott volt, hogy kifütyülték őket a nézők, de úgy érzi, hogy ha hazai pályán egyszerűen többet dolgozik náluk a vendég csapat, akkor megérdemlik. A tréner azt is hozzátette, hogy szerinte túl sok olyan játékosuk van, aki támadó felfogásban játszik, és kevés olyan, aki a védekezésre (is) odafigyel, egyszerűen nem tudnak kivédekezni támadásokat, amikor fontos lenne, hogy megállítsák az ellenfelet.

Az is a Kingshez tartozik, hogy végül sem pénzbüntetést, sem eltiltást nem kapott DeMarcus Cousins, miután majdnem nekiment a bírónak még a Golden State elleni meccsükön.

A másik nagy balhés, Markieff Morris kedden találkozott a csapat szakmai stábjával, illetve játékostársaival és mindenkitől elnézést kért. Morris azt nyilatkozta az Arizona Republicnak, hogy örül, hogy visszatérhet az együtteshez - kétmeccses eltiltást kapott, miután az egyik mérkőzésen hozzávágta a törölközőt Jeff Hornacek vezetőedzőhöz. Állítása szerint megbánta nyári mondatait is, mikor cserét kért, illetve lenyilatkozta, hogy ő többet nem lesz a Suns játékosa. A szurkolóktól is bocsánatot kért, mert szerinte ennél jobbat érdemeltek volna - miattuk máshogy kellett volna kezelnie a dolgokat.

A végére pedig egy kicsit távolodjunk el a kosárlabdától: a Phoenix Suns tulajdonosa, Robert Sarver és Steve Nash közel állnak ahhoz, hogy megvegyék a spanyol másodosztályú Mallorca focicsapatát. A dolog nem újkeletű, hiszen hónapok óta próbálnak megvenni egy spanyol együttest, nyáron pedig majdnem sikerült a Levantét megvásárolniuk, de augusztusban megszakadtak a tárgyalások - most úgy tűnik, hogy egy bajnoksággal lejjebb, de meglesz Nash-ék kívánsága.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus