Hírmorzsák 2016-01-03 (11:15)

Megint volt egy lökdösődés a Pacers-Pistons végén (videó). Faried nyaksérülést szenvedett, de érzi a lábait és a kezeit is. Draymond Green Warriors-történelmet írt. Duncan először maradt pont nélkül pályafutása során. George Karl beérte Phil Jacksont - kapott egy technikait, amit Cousins üdvözölt is (videó). Az első kép Odomról, mióta kórházba került. A Hornets egyik szurkolója piros lapot kapott az egyik játékvezetőtől. Steph Currynek megint megsérült a bal sípcsontja. Jarrett Jack jobb térde súlyosan megsérülhetett. Gooden legalább egy hetet kihagy (vádliszakadás). Blake Griffin a hét közepén kezdhet el medencében edzeni. Ainge szerint nem feltétlenül kell lépniük, de még erősíthetnek. Lamb több játéklehetőséget akart, ezért örül, hogy a Hornetshez került.

Ma hajnalban a Golden State Warriors - Denver Nuggets mérkőzésen Kenneth Faried olyan súlyos nyaksérülést szenvedett, miután ütközött a levegőben Will Barton könyökével, hogy hordágyon, nyakmerevítővel kellett levinni a pályáról, mert nem igazán tudott megállni a saját lábán sem. Kórházba szállították azonnal, de a jó hír az, hogy Marc J. Spears (Yahoo Sports) értesülései szerint Faried az orvosi stábnak azt mondta, azonnal jobban érezte magát, amint hordágyra került, valamint hozzátette, hogy érzi a lábait és a kezeit is. Valószínűleg különböző vizsgálatokat még elvégeznek rajta akkor is, ha jobban lesz, a csapattal pedig természetesen nem utazott tovább a következő mérkőzésre.

Ugyanezen az összecsapáson Stephen Curry az első félidőben sérült meg, neki a bal sípcsontjával vannak gondok. A dolog azért érdekes, mert Curry bal lábával bajlódott az utóbbi időben, ki is hagyott két meccset - a találkozó előtt egyébként elmondta, hogy a sípcsontjára a szokásosnál sokkal nagyobb teher hárult ebben az időszakban, máshogy kellett irányt váltania is például. Sokkal rosszabbul nézett ki nála a Brooklyn Nets irányítója, Jarrett Jack, aki a tegnap esti, Boston Celtics elleni összecsapáson egy gyorsindításnál sérült meg. Jack a jobb térdét fogta fájdalmas arccal az eset után, ami nem jó jel, tekintve hogy kontakt nélkül, futás közben sérült meg - ebből komoly szalagszakadás is könnyen elképzelhető.

A Washington Wizardsnál Drew Gooden legalább egy hétig nem lesz bevethető, miután meghúzódott a vádlija és van egy kisebb szakadása is. Visszatérőről is van hírünk: a Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) azt nyilatkozta, hogy Blake Griffin elkezdhetett medencében edzeni, és a következő hét közepére valószínűleg már pontosabbat tudnak majd arról, mikor térhet vissza az erőcsatár - egy hete szenvedett combsérülést Griffin.

A nap egyik statisztikája a Warriors erőcsatáráé, Draymond Greené, aki a franchise történetének első játékosa, aki egy idény alatt kétszer is egymás utáni tripla-duplákat tudott jegyezni - ma hajnalban 29 pontot, 17 pattanót és 14 gólpasszt szerzett. A másik statot Tim Duncan szállította, aki 19 éves profi pályafutása során, 1359 meccs után először maradt pont nélkül ma hajnalban, a Houston Rockets ellen. A harmadik statisztika pedig a Sacramento Kings edzőjéé, George Karlé, aki 1155. győzelmét szerezte, ezzel feljött holtversenyben az ötödik helyre az örökranglistán - a Chicago Bulls és a Los Angeles Lakers legendáját, a New York Knicks jelenlegi elnökét, Phil Jacksont érte be Karl.

A ma hajnali meccsek azért nemcsak a rekordokról és a sérülésekről szóltak, volt itt például egy Indiana Pacers - Detroit Pistons újratöltve, csak ezúttal Indianában és kisebb balhéval. Paul George úgy gondolta, hogy még ellopja a labdát Marcus Morristól, utóbbi meg úgy gondolta, hogy a pályának nem éppen azon a pontján fogja befejezni a mérkőzést George, ahol éppen állt, ebből lett egy nagyobb dulakodás, komolyabb összeszólalkozások, de kevés tényleges akció:

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge Gary Washburnnel (Boston Globe) beszélgetett arról, kell-e, fognak-e cserélni. A szakvezető elmondta, hogy tetszik neki, amit a jelenlegi kerettől lát. Úgy gondolja, hogy a 82 meccses alapszakaszban pár mérkőzést leszámítva mindig lesznek gondok, de alapvetően tetszik neki az az energia, amivel a játékosok pályára lépnek, és várja már a szezon második felét. Az szerinte elég nagy kérdés, hogy kell-e erősítés, lépniük kell-e. Úgy érzi Ainge, hogy nagy kihívás ezt a keretet irányítani edzőként is, de a játékosoknak is sokszor embertpróbáló az, hogy elég mély a játékosállományuk - ez jó és rossz dolog is egyben, hiszen kevesebb a játékidő, de nagyobb a motiváció, és sérülések esetén sincsenek gondban.

Eddig szerencséjük is volt, hogy nem volt túl sok sérültjük, de hogy kell-e változtatni, arra az a válasza, hogy nem, arra viszont, hogy lehetnek-e ennél is jobbak, és ezért megtesznek-e mindent, az a válasza, hogy természetesen. Éppen ezért fogadja más csapatok megkereséseit, meghallgatja az ajánlatukat, de eddig semmi nem tetszett neki annyira, hogy lépésre szánja el magát. Elmondta, hogy a játékosaikat, a pickjeiket és a capspace-t is felmérték, hogy szerintük mennyire értékes is, és vannak olyan dolgok, amiktől nem akarnak elköszönni, amíg nem kapják meg értük a megfelelő ellenértékeket.

A Charlotte Hornets ma hajnalban az Oklahoma City Thundert fogadta, így Jeremy Lamb volt csapata ellen játszhatott - nyáron csere útján került Charlotte-ba. A dobóhátvéd Erik Horne-nak (The Oklahoman) elmondta, hogy szeretett volna több lehetőséget, mert bár voltak egész jó időszakai a Thundernél, nem találta meg a ritmust, ezért akart több játékidőt. Elmondása szerint mostani edzőjét, Steve Cliffordot, illetve a korábbit, Scott Brooksot is sokra tartja, de Clifforddal jobb a kapcsolata, többet beszélnek, hiszen inkább a rotáció része, mint volt Oklahoma Cityben. Lamb azt is elmondta, hogy nem kért cserét, egyszerűen a Thundernél számára nem volt a legszerencsésebb a helyzet - most olyan helyre került, ahol játszhat is.

Szintén a Hornets-meccshez kapcsolódik, hogy az egyik néző kapott egy "piros lapot" az egyik játékvezetőtől. Az úriember a Thunder elleni találkozó negyedik negyedében elég sokat szövegelt Kevin Durantnek, aki egy alkalommal túl közel állt hozzá. A kártyán az állt, hogy ha tovább folytatja a verbális inzultálást akármelyik játékos, bíró vagy néző felé, akkor azonnal kivezettetik a csarnokból.

Egy jó hír: Lamar Odom fia, Lamar Odom Jr. instagramjára csütörtökön tett fel egy képet, amelyen édesapja is látható - először, mióta októberben kórházba került. Bár a srác fiókja zárolt, a Washington Post és több más újság is megjelentette a képet, amely alatt többek között azt írta Odom Jr., hogy "Karácsony faterral". Odom egyébként két hete tette meg állítólag első lépéseit segítség nélkül, és lassan, de biztosan kezdenek javulni az agyi funkciói is - továbbra is egy Los Angeles-i kórházban van.

A végére pedig a Sacramento Kings főszereplői, George Karl és DeMarcus Cousins maradtak. Karl technikai kapott a Phoenix Suns elleni mérkőzésen, a center pedig jó kedvűen köszöntötte a trénert a klubban:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus