Hírmorzsák 2016-01-04 (11:30)

Lehet, hogy Kobe 8-as és 24-es mezszámát is visszavonultatja a Lakers. Harrison Barnes ma este visszatérhet, Faried már hajnalban megtette ezt. Jimmy Butler megdöntötte Jordan egyik franchise-rekordját, de nem akarja, hogy minden idők legjobbjához hasonlítsák. Stan Van Gundy szerint Reggie Jackson a liga 7-8 legjobb irányítója között van, olcsónak fog számítani szerződése. Sam Mitchell az egész idényt megkapja a Timberwolvesnál - nem aggódik, hogy meddig marad a csapatnál. Cousins szerint nem lényeg, milyen viszonyban vannak Karllal, amíg mindketten azonos célért küzdenek. Egy Lakers-drukker 95.000 dollárt nyert egy félpályás dobással (videó). A Suns tulajdonosa szerint ő is hibás a kialakult helyzetért, másfajta kultúrát kell kiépíteniük. 

Mint arról tegnap már szót ejtettünk, a Los Angeles Lakers GM-je, Mitch Kupchak tegnap a szezonbérleteseknek tartott sajtótájékoztatót. Több dolog mellett - amelyeket tegnap már érintettünk - kitért arra is, hogy még fogalmuk sincs, Kobe Bryant melyik mezszámát fogják visszavonultatni. Kupchak elmondása szerint természetesen a 8-as vagy a 24-es lesz ez, de azt is hozzátette, hogy elképzelhető, hogy mindkettőt felhúzzák a Staples Center tetejére.

Ha már Kobe, akkor itt lehet kitérni a sérültlistára - a Lakers sztárja ma hajnalban zsinórban második meccsét hagyta ki vállsérülése miatt. Meglepő módon Kenneth Faried már nincs "a listán". A Denver Nuggets erőcsatárát tegnap kiengedték a kórházból, miután kapott egy ütést a tarkójára a tegnap hajnali, Golden State Warriors elleni találkozón. Faried még napközben üzent követőinek instagramon, hogy jól van, kicsit fáj a nyaka, de ő a Manimal. Ma hajnalban már ott volt csapatában a Portland TrailBlazers ellen - így is kikaptak. Egy visszatérő is lehet, Harrison Barnes ma este valószínűleg már játszani fog a Charlotte Hornets elleni találkozón - november végén szenvedett bokasérülést a Golden State kiscsatára.

A Phoenix Suns Bryant sérülése ellenére is leszerepelt az aranysárga-lilák ellen, egy húszast kaptak Los Angelesben, és borzasztóan gyenge formában vannak. A klub tulajdonosa, Robert Sarver Dan Bickley-nek (AZCentral) azt nyilatkozta, hogy szerinte csak fél tucat bajnok-kaliberű franchise volt a ligában az utóbbi 25 évben, az pedig az ő feladata, hogy megteremtse a megfelelő kultúrát, megtalálja a megfelelő embereket ahhoz, hogy ezek közé a csapatok közé tartozzanak. Nem akarja a felelősséget elhárítani, ez az egész vele kezdődik, mindenkinek vállalnia kell a részét a kudarcból. Muszáj jobban kommunikálniuk, és olyan légkört teremteniük, amely motiválóbb és amelyben sokkal hitelesebb marad mindenki.

A nap statisztikája természetesen a Chicago Bulls swingmanjéhez, Jimmy Butlerhez tartozik, aki a tegnap esti, Toronto Raptors elleni találkozón 40 pontot szórt a második félidőben, ezzel megdöntötte Michael Jordan franchise-rekordját. Minden idők legjobbja 1989. február 16-án 50 pontot ért el a Milwaukee Bucks ellen, ebből 39-et a második félidőben - akkor Jordan 27-et szórt a negyedik negyedben, és övé volt a győztes dobás is egy másodperccel a vége előtt. Most Butler 21-19-es leosztásban produkálta a 40-et, de szintén volt egy nagyon fontos kosara az utolsó percben, amikor DeMarre Carrollról emberről dobott egy triplát, ott vette át a vezetést csapata 112-111-nél.

Mikor Butlernek mondták, hogy megdöntötte Jordan csúcsát, azonnal azt válaszolta, hogy nem szeretné, ha MJ-hez hasonlítanák, mert akkor azt hiszik az emberek, hogy azt kell csinálnia neki is, amit anno Jordannek. Próbálkozik ő, de a közelében nincs annak a játékosnak, aki egykor a Bulls legendája volt. Butlert az első félidőben véletlenül lekönyökölte egyébként Carroll, ami miatt fel is repedt a Chicago játékosának szája. Butler azt mondta az esetről, hogy nem szándékosan csinálta Carroll, úgyhogy nem emiatt lett agresszívebb a második félidőben - azt is hozzátette, hogy most egy ideig nem megy randizni, mert az arca azért megsínylette a dolgot.

A Detroit Pistonsnál úgy tűnik, hogy mégis bejöhet Reggie Jackson nyári, 5 évre 80 millió dollárról szóló szerződése, legalábbis Rod Beard (Detroit News) értesülései szerint az irányító nemcsak a pályán nyújt jó teljesítményt, hanem a pályán kívül is egyre jobb vezér, egyre érettebb kosarasként és emberként is. Stan Van Gundy elnök és vezetőedző azt nyilatkozta, hogy sokan kritizálták őket a nyáron, de akkor is megmondták, hogy szerintük egy idő után nagyon sokan úgy fognak tekinteni Jackson szerződtetésére, hogy áron alul történt. A számok alapján a liga 7-8 legjobb irányítója között van, és Van Gundy szerint ez meg is állja a helyét.

A Minnesota Timberwolves elnöke, Glen Taylor azt nyilatkozta, hogy az ideiglenes vezetőedző, Sam Mitchell a teljes szezonban bizonyíthatja, hogy lehet rá számítani hosszútávon, edzőváltás tehát nem várható az együttesnél. Mitchell Jerry Zgodának (Star Tribune) annyit mondott erről, hogy azért van a Timberwolvesnál, hogy edző legyen és azt csinálja, amiről úgy gondolja, hogy az a helyes - nem aggódik amiatt, hogy meddig lesz a csapatnál. Az a legfőbb feladata, hogy minél jobb kosarasokat faragjon a játékosaiból - bárki lesz is a jövőben az edzőjük, ő vagy valaki más, ők a lehető legjobb teljesítményre legyenek képesek.

A Sacramento Kings sztárját, DeMarcus Cousinst kérdezték arról a pacsiról, amit vezetőedzőjének, George Karlnak adott tegnap hajnalban, miután a tréner kapott egy technikait - mint ismert, Karl és Cousins között nincs a legjobb viszony, nyáron még úgy tűnt, kenyértörésre kerül a sor, valamelyikőjük távozik a Kingstől. Cousins annyit mondott Jason Jonesnak (Sacramento Bee), hogy már többször elmondta korábban is: nem lényeg, milyen viszonyban vannak, amíg mindketten ugyanazért a célért dolgoznak minden egyes nap. Amíg egy felé húznak, addig nem számít, hogy barátok-e vagy sem, csak az, hogy meccseket nyerjenek.

A legvégére pedig a Los Angeles Lakers egyik szurkolója maradt, aki 95.000 dollárt nyert a félpályáról bedobott kosarával.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus