Hírmorzsák 2016-01-04 (22:00)

Draymond Green és Brook Lopez a hét játékosai, Porzingis és Towns a hónap újoncai. Elton Brand visszatért a 76ershez, Woodot rakták ki miatta a keretből. Mike D’Antoni a neve is kalapban Phoenixben? Rose MRI-je negatív, már edzett, Durant és Parker viszont maródi. A Nets lehívja a DPE-t Jarrett Jack miatt, a Cavsnél gondolkodnak, hogy bevállalják-e a luxusadót. Büntetések: Marcus Morris, Paul George, OJ Mayo.


Draymond Green és Brook Lopez lettek a Hét Játékosai. Keleten a Nets centere 2-1-es héthez segítette hozzá csapatát, a három összecsapáson 26.7 pontot, 13.3 lepattanót és 2.3 blokkot átlagolt – mezőnyből 42.4 százalékkal, a vonalról 88.9 százalékkal célzott. A Warriors erőcsatár-mindenese 18.8 pontot, 11.3 lepattanót és 9.5 gólpasszt hozott össze, nem mellesleg két tripla-duplát is bemutatott.

Megvannak december hónap legjobb újoncai is, november után ismét Kristaps Porzingis és Karl-Anthony Towns érdemelte ki az elismerést. A Knicks lett óriása 26.4 perc alatt 12.6 pontot, 6.4 lepattanót, 1.4 gólpasszt és 2.2 blokkot átlagolt, a Wolves 1/1-ese 18.6 pontot, 9.5 pattanót, 1.3 gólpasszt és 1.6 blokkot 30 és fél perc alatt.

A nap átigazolási híre, hogy a veterán Elton Brandet leigazolta korábbi csapata, a Philadelphia 76ers. Az 1999-es draftelső magasember augusztusban jelentette be, hogy visszavonul, azonban az elmúlt időszakban többször is felröppent a neve Philadelphiában – tapasztalt veteránokat szeretett volna szerezni a Sixers. Brand 1999 és 2015 között több, mint 1000 meccset játszott a Bulls (1999-2001), a Clippers (2001-2008), a 76ers (2008-2012), a Mavericks (2012-2013), illetve a Hawks (2013-2015) színeiben. A liga történetében a 70. legtöbb percet játszotta, 2000-ben megosztva nyerte az Év Újonca Díjat, kétszeres All-Star, ráadásul 2006-ban az NBA Sportmanship Awardot (ismertebb nevén a Joe Dumars Trophy-t) is megkapta – minden szempontból ideális mentor lehet Nerlens Noel, Jahlil Okafor, illetve Joel Embiid mellé.

Brand érkezését egy fiatal spíler bánta, Christian Woodot kénytelen volt kitenni a Philly, hogy helyet tudjanak adni Brandnek a 15-ös keretben.

Robert Sarver, a Suns tulajdonosa nemrég arról beszélt egy interjúban, hogy a győztes kultúrát akarja meghonosítani a csapatnál –ha ezt nem Jeff Hornacekkel képzeli el a 2016-17-es évadtól, akkor az új szakvezető Mike D’Antoni is lehet. Marc Stein (ESPN) értesülései szerint ugyanis a Sunst 2003 és 2008 között irányító, 2005-ben és 2006-ban főcsoportdöntőt megjáró veterán szakvezető is felkerült a jelöltek listájára. D’Antoni nem sokkal karácsony előtt fogadta el a Philadelphia ajánlatát és lett Brett Brown első számú segítője, "társult vezetőedző" (associate head coach), azonban vezetőedzői ajánlat esetén bármikor kiléphet a kontraktusából.

Sérülések: Derrick Rose egy ideje térdfájdalmakkal bajlódik, ráadásul azzal a jobb térddel vannak gondjai, amely 2013 novemberében és 2015 februárjában is megsérült. Az MRI szerencsére nem mutatott ki semmi komoly sérülést, ma már a csapattal is edzhetett a Bulls irányítója. Kevin Durant jobb lábujja megsérült a Hornets elleni vasárnap hajnali összecsapáson, és bár nincs komolyabb gond, a biztonság kedvéért kihagyja a holnap hajnali, Kings elleni mérkőzést. Tony Parkernek a csípőjével akadtak gondok, ő el sem utazott Milwaukee-ba, biztosan kihagyja a Bucks elleni összecsapást.

Ahogy arról már tegnap beszámoltunk, a Brooklyn irányítója, Jarrett Jack súlyos térdsérülést szenvedett, és befejezte erre az idényre. Ahogy arra számítani lehetett, a Nets kérte a ligától a Disabled Player Exceptiont, ezt Billy King GM jelentette be – ez azt jelenti, hogy ha (minden valószínűség szerint) megkapják, akkor Jack éves fizetésének feléért, 3.15 millió dollárért igazolhatnak játékost a szezon hátralévő részére.

Nagy dilemmában vannak Clevelandben, legalábbis Chris Haynes (Cleveland.com) hírei szerint továbbra sincs döntés arról, hogy véglegesítsék-e Jared Cunningham szerződését. A jó idényt futó cserejátékosnak nem a munkájával, hanem a fizetésével van a gond: január 10-ig van lehetőség felbontani a szerződését, utána az idény végéig garantálttá válik – a luxusadó miatt azonban a körülbelül 1 millió dolláros fizetés majdnem 4 millió dolláros költséggé változna a fizetési sapkában.

A minap volt egy kisebb összetűzés a játékosok között az Indiana Pacers-Detroit Pistons mérkőzés lefújásakor, a ligától pedig megérkeztek a csekkek: Marcus Morris 15 ezer dollárt fizet a lökdösődés megkezdéséért, Paul George pedig 10 ezret azért, mert folytatta. Kettejük büntetését fizeti be OJ Mayo, a Bucks hátvédjét azért büntették 25 ezerre, mert a Timberwolves elleni kiállítása után nem hagyta el időben a pályát és agresszíven lépett fel az egyik játékvezetővel szemben, majd csapattársainak kellett lefogni és betuszkolni az öltözőbe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus