Hírmorzsák 2016-01-05 (21:45)

Randle és Byron Scott megint összekaptak. Rose ma visszatérhet, Rondo viszont valószínűleg nem játszik a Mavs ellen (hát). Kendall Marshall elhatárolódott édesapja kijelentéseitől, miszerint a Sixers rasszista. Jennings szeretne a Pistonsnál maradni a deadline után is. A Nets szeretne cserélni és rövidtávon is javulni. A CSZKA Moszkva elnöke lehet a Brooklyn új GM-je. Egyre kevésbé foglalkoznak a csapatok a támadópattanózással. Andre Drummond All-Star szavazására Obamát, Drake-t és Future-t hívta segítségül a Detroit (videó). Egy évre kitiltották minden csarnokból azt a férfit, aki lézerrel próbálta megzavarni Hardent büntetőzés közben. Barbosa jövő hét elején térhet vissza (váll). Bradley két meccset kihagy (csípő). Elijah Millsapet kitette a Jazz.

A Los Angeles Lakers erőcsatára, Julius Randle láthatóan feldúlt volt, mikor Byron Scott vezetőedző lecserélte őt a Phoenix Suns ellen 97-77-re megnyert összecsapáson. A hétfői edzést követően a tréner azt nyilatkozta Baxter Holmesnak (ESPN), hogy Randle-nek fel kell nőnie, ilyen egyszerű a dolog. Scott azt mondta, hogy az nem tetszik neki, hogy amikor lecseréli a játékost, akkor néha pofákat vág és nem jó a testbeszéde sem ilyenkor. Az éretlenség számlájára írja a dolgot, illetve arra, hogy még nem töltött el elég időt a ligában Randle, de szerinte elő fog még ez fordulni párszor. Le fogja cserélni a következő meccseken is, játékosának pedig ez nem fog tetszeni.

Randle nem vette jól a dolgot a tréninget követően sem, az nem tetszett neki, hogy őt emelte ki egyedül a védekezésbeli hibákért - Scott szerint annyi történt, hogy elkezdett cserélgetni a meccs végén, és ez Randle-nek esett a legrosszabbul. Az erőcsatár azt nyilatkozta, hogy azért volt ideges, mert nem lehetett a pályán. Nem 0/25-tel állt mezőnyből, összesen 4 dobást vállalt, de emellett volt 12 pattanója és 3 gólpassza is - csak annyit akart, amennyit az ellenfél engedett neki. Holmes forrásai szerint korábban is elég viharos kapcsolat volt a két fél között, nem tett jót a hangulatnak ez a legutóbbi közjáték sem. Scott annyit mondott még, hogy Randle 21 éves, fiatal és ezeken a dolgokon túl kell esnie, ő pedig edzőként hagyni is fogja, hogy megtapasztalja játékosa az ilyen szituációkat.

Mint arról délelőtt beszámoltunk, Kendall Marshall édesapja lerasszistázta a Philadelphia Sixerst, amiért kevés játékidőt kap fia, mások pedig sokat úgy, hogy semmit nem tesznek le a parkettára. Maga a kosaras az Associated Press munkatársának elmondta, hogy ezek nem az ő szájából hangzottak el, nem az ő twitterfiókján írták, szóval semmi köze nincs a dologhoz. Az apja felnőtt ember, és bár természetesen sem a hely, sem az idő nem volt megfelelő erre, de ezeket ő mondta, amikért elnézést is kért már. Ők is összevesznek néha, és az apja tudja, hogy butaságot csinált, ráadásul nem is volt igaza. Brett Brown vezetőedző már beszélt vele és tudatta Marshall-lal, hogy tudja, neki nincs köze ahhoz, amit az apja csinált, úgyhogy közte és a csapat között minden rendben.

A Detroit Pistons irányítója, Brandon Jennings azóta a cserepletykákban szerepel, mióta visszatért Achilles-szakadásából - sőt, már előtte is cikkeztek róla, hogy kinek kellhet, amint pályára tud lépni, hiszen lejáró szerződésű, nincs vele hosszútávú kockázat. A játékos ma hajnalban 17 pontot és 6 gólpasszt jegyzett 18 perc alatt, így feltették neki a kérdést, hogy mit gondol, a deadline után is a Detroit játékosa lesz-e. Jennings annyit mondott, hogy meglátjuk, fogalma nincs róla, de reménykedik abban, hogy igen. Nem nagyon tud elmenekülni a kérdés elöl, mert akárhányszor kiír valamit twitterre, ezt a témát hozzák fel neki, de egyelőre csak pletykák vannak, úgyhogy nem aggódik. Csak a kosárlabdára koncentrál és nagyon örül annak, hogy végre megint egészséges.

A Brooklyn Netsnél sűrűsödnek a gondok - eddig sem volt túl jó a csapat, Jarrett Jack sérülésével viszont még vékonyabbak lettek, nem is meglepő, hogy a hírek szerint aktívak lesznek a februári cserehatáridő előtt. Az egyik ligában dolgozó vezető szerint a Nets kezdi majd a cserélgetést, egy NBA forrás szerint pedig már most is dolgozik a háttérben a Brooklyn. Az informátor Steve Bulpettnek (Boston Herald) elárulta, hogy mivel nincs pickjük, amit védehetnének, ezért a Nets egyértelműen olyan lépéseket akar tenni, amivel jobbak lehetnek rövidtávon is. Mivel gyenge pozícióban vannak, így a szabadügynökök számára nem jelentenek vonzó célpontot - meg kell mutatniuk, hogy jobbak ennél, vagy legalábbis fejlődni akarnak.

Ugyancsak a Netshez tartozik, hogy Aris Barkas (EuroHoops) információi szerint Andrej Valutyin lehet a franchise következő GM-je a nyártól. Billy King szerződése az off-szezonban lejár, és Valutyin Mihail Prohorov tulajdonos első számú kiszemeltje a posztra - az úriember egyébként 2006 óta a CSZKA Moszkva elnöke. Jól ismeri egymást Prohorov és Valutyin, hiszen utóbbi elismert európai szakvezető, Prohorov pedig a CSZKA egyik legfőbb anyagi támogatója volt az utóbbi években.

Volt egy roster-átalakítás már ma, a Utah Jazz ugyanis szabadlistára tette Elijah Millsapet - a swingman szerződése a héten garantálttá vált volna, ezt akarta megelőzni a Jazz.

A sérültlista ma este valamivel rövidebb. A Boston Celticsnél Brad Stevens vezetőedző elmondása szerint Avery Bradley valószínűleg nem játszik a következő két meccsen - a dobóhátvéd csípője sérült meg a Brooklyn ellen. A Golden State Warriorsnél a brazil LeAndro Barbosa visszatérése közeleg, a hátvéd Marc J. Spears (Yahoo Sports) értesülései szerint abban reménykedik, hogy a következő hét elején újra pályára léphet, miután karácsony óta nincs bevethető állapotban vállsérülése miatt. Ugyancsak Spears jelentette, hogy Rajon Rondo valószínűleg nem játszhat ma este, a Dallas Mavericks ellen - először térne vissza nyári csapatváltása óta, de hátfájdalmai vannak az irányítónak. A Chicago Bullsnál viszont Derrick Rose valószínűleg visszatérhet a Milwaukee Bucks ellen hárommeccses kihagyása után.

Érdekes statisztika, hogy ligaszinten mindössze a lepattanók 23.8%-át szedik vissza a támadócsapatok, ez minden idők legalacsonyabb mutatója az NBA-ben. Ezt a trendet, mint oly sok mást is, a San Antonio Spurs kezdte el, akik inkább arra helyezték a hangsúlyt, hogy minél gyorsabban visszarendeződjenek, így az ellenfeltől elvették a gyorsindítások lehetőségét, és felállt védelem elleni játékra kényszerítették őket. A korábban már említett Brett Brown segédedző volt anno a Spursnél, ő mondta el Zach Lowe-nak (ESPN), hogy San Antonióban az volt a mondás, hogy az se érdekel senkit, ha az egész karrierje során nem szed valaki egyetlen támadópattanót se. A Portland TrailBlazers vezetőedzője, Terry Stotts is azt nyilatkozta, hogy a Spurs mutatta meg a mintát, nekik sosem volt elsődleges a támadópattanózás - azóta Doc Rivers, Erik Spoelstra, Steve Clifford, Stan Van Gundy és Rick Carlisle is ezt az elvet vallja.

A Detroit Pistons elég keményen beindította az All-Star kampányt, Drake és Future Jumpman című számára csináltak egy remixet Barack Obama amerikai elnök és Andre Drummond összevágásával:

A végére pedig ezúttal egy Utah-i néző került, akit egy évre kitiltottak minden NBA csarnokból, miután megpróbálta valamilyen fénnyel, valószínűleg lézerrel megzavarni James Hardent büntető közben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus