Hírmorzsák 2016-01-06 (10:45)

Divac majdnem meghiúsította a Kobe-cserét, vissza akart vonulni, mikor megtudta, hogy Charlotte-ba cserélték - erről mesélt hosszabban. Goran Dragic szerint a Suns állandóan változtat, nem becsülik meg az értékeiket, és ez a probléma a Phoenixnél. Az év divatdrukkere a Lakers-Warriors meccs közben váltott mezt (videó)... Dirk megpróbált zsákolni, de túl magasan volt a gyűrű (videó). Okafor apja Brett Brownnak szólogatott be a kispad mögül. Steph Currynek négy hetet kellene pihennie, de saját elmondása szerint nem fog. Durant ma este sem játszik lábujja miatt. Joe Harris a teljes hátralévő idényt kihagyhatja, meg kell műteni a lábfejét. Whiteside még legalább egy meccset kihagy térdsérülése miatt, futni és ugrani sem tud. További sérültlista: Russell (torok), Rondo (hát), Parsons (csípő).

A Sacramento Kings elnöke, Vlade Divac Marc. J Spearsnek (Yahoo Sports) adott hosszabb nyilatkozatot, amelyben arról mesélt, hogy mikor megtudta, a Los Angeles Lakers 1996 nyarán a Charlotte Hornetshez cserélte, majdnem visszavonult - ez azért lett volna érdekes, mert ha megteszi, akkor nem jöhetett volna létre a tranzakció, Kobe Bryant pedig nem került volna az aranysárga-lilákhoz. Ő mindig is azért játszott, mert élvezte a kosárlabdát, ezt a helyzetet viszont nem - ha valaki megkérdezte volna a csere előtt tőle, hogy játszik-e majd a Hornetsben, egyértelműen nemmel válaszolt volna, beszélt is a feleségével, hogy visszavonul inkább. Azt is hozzátette Divac gyorsan, hogy nem lett volna szerencsés a dolog, mert a legutáltabb ember lenne Los Angelesben.

Európában volt, mikor ügynöke közölte vele a hírt, ő pedig napokkal később megmondta a Lakersnek, hogy befejezi a játékot. Olyan volt ez számára, mintha valaki kalapáccsal fejbe vágta volna, pályafutása során először nem úgy történtek a dolgok, ahogyan azt ő eltervezte. Teljesen magába roskadt, mert ő tényleg azért játszott, mert élvezte - mikor először hazavitt egy fizetési csekkett, akkor megkérdezte tőle az édesapja, hogy ki adta ezt neki, normálisak-e a Lakersnél és tudják-e, hogy akkor is játszana, ha nem fizetnének neki? Úgy volt vele, hogy azért nem fog kosarazni, mert muszáj. 28 éves volt, nem akarta, hogy kényszerítsék, hogy olyan helyen játsszon, ahol nem akar. Megmondta az ügynökének, hogy nem megy Charlotte-ba, mert imádta Los Angelest és a csapatot is - minden srác számára akkoriban az volt a mennyország, hogy Magic Johnsonnal és a többiekkel játszhatott.

10 nappal az 1996-os draft után visszautazott Los Angelesbe, készen arra, hogy bejelenti visszavonulását, de találkozott még Jerry Westtel, együtt ebédeltek, és ezt követően meggondolta magát. A csere már megvolt formailag, de miatta állt még hivatalosan. West azt mondta neki, hogy miért nem megy el Charlotte-ba és próbálja ki, hogy milyen ott neki? Divac elmondása szerint nagyon konstruktív és érzelmekkel teli beszélgetés folyt kettejük között. Jó kapcsolatban voltak, West várta például a reptéren az 1989-es draftolása után is, nagyon megbízott benne, és szerinte West a legokosabb ember, ha a kosárlabdáról van szó - ha ő mond valamit, annak hisz az ember. Miután belement a cserébe, Kobe Bryantet megszerezte a Lakers, és mivel 4.7 millió dolláros szerződése felszabadult, így volt helye az aranysárga-liláknak arra, hogy megkínálják Shaquille O'Nealt egy 7 éves, 120 milliós kontraktussal - éppen ezért Divac szerint ez volt az NBA történetének legjobb cseréje.

Az egykori center arról is mesélt, hogy Charlotte-ban utána nagyon jól érezte magát - két idényt húzott le a Hornetsnél -, 24.000-es teltházak előtt játszottak, mindkét idényben elértek 50 győzelemig, és ha nyer a csapat, akkor mindig élvezetes a játék. Ettől függetlenül az első 10 mérkőzésen pocsék volt, folyamatosan vesztette el a labdákat, ráadásul az egyik első meccse épp a Lakers ellen volt, ahol azt kérdezte magától, "én mégis mit keresek itt?". Olyan volt, mintha két napja kezdett volna el játszani, mentálisan padlón volt, folyamatosan negatív dolgokon járt az esze, például hogy miért cserélték el, megérte-e Charlotte-ba menni. Azt mondogatta magának ezt követően, hogy ez csak egy játék, és tudta, hogy két év múlva, mikor lejár a szerződése, visszamegy nyugatra. Divac aztán Kobe mellett fejezte be 2004/05-ben - szerinte Bryant az edzéseken még többet követel, mint amit meccseken látni, nagyon örül a sikereinek, és minden idők egyik legjobbjának tartja.

A Miami Heat irányítója, Goran Dragic is hosszabb interjút adott volt csapatáról, a Phoenix Sunsról, neki ugyanis megvan a saját elmélete, miért gyengélkedik az arizonai alakulat. Dragic Michael Lee-nek (Yahoo Sports) azt nyilatkozta, hogy szerinte a Suns mindig változtat valamit, ez a baj - nem olyanok, mint a Miami Heat vagy a San Antonio Spurs, akik megbecsülik, ha rátalálnak valami értékesre. A szlovén hátvéd szerint ő és Eric Bledsoe szépen megtalálták az összhangot, hatékonyan, jól játszottak együtt és az egész csapatnak ment. Mindenki azt hitte, hogy majd magasembereket fognak szerezni, amire szükségük lett volna, erre szereztek még egy irányítót, ami nagyon nehézzé tette a helyzetet.

Frusztrált lett emiatt, nehezen dolgozta ezt fel, mert szinte mindig labda nélkül kellett játszania, és nagyon sokszor kiscsatárokat kellett fognia. Ő mindig is azt vallotta, hogy ha egy csapat talál egy értékes láncszemet, akkor azt békén kell hagyni és a többi pozícióban kell erősíteni. A San Antonio Spursnél például ott van a Big 3, de a többi posztra mindig találtak hasznos játékosokat, így mindig jó csapatuk volt. Ezek azonban nem az ő döntései voltak, ő azért volt Phoenixben, hogy kosárlabdázzon, és mindent megpróbált annak érdekében, hogy ezt minél jobban végezze.

Dragic csapattársa, Hassan Whiteside térdsérüléssel bajlódik - hétfőn megvolt az első kihagyott meccse a szezonban, és Manny Navarro (Miami Herald) értesülései szerint még legalább egyen nem lesz bevethető a center. A játékos saját elmondása szerint nem emlékszik rá, mikor ütötte be térdét és mi történt a vasárnapi mérkőzésen, de a repülőúton már érezte, hogy nincs minden rendben és reggelre sem csökkentek fájdalmai. Whiteside úgy fogalmazott, hogy nagyon fáj a térde, nem nagyon tud se futni, se ugrani, se semmit. Úgy érzi, hogy valahol a térdkalácsa alatt van a probléma, az egyik térdszalagnál, de szerinte nem kell nagyon sokat kihagynia majd emiatt a sérülés miatt.

A további sérülésekhez tartozik, hogy a Sacramento Kings irányítója, Rajon Rondo nem tudta vállalni a játékot a tegnap este már megírt hátfájdalmai miatt, de arról továbbra sincs információ, mennyire lehet súlyos ez a gond. A Lakersnél D'Angelo Russell kihagyta a Golden State Warriors elleni összecsapást, mert fájt a torka - neki ezzel valószínűleg nem kell sokat pihennie. A Warriorsnél Steph Curry sokadjára sérült meg bal lábán - a riportereknek a ma hajnali győzelmet követően elmondta, hogy négy hetet kellene kiülnie ahhoz, hogy teljesen meggyógyuljon, de ezt nem fogja megtenni, mert nem olyan nagy a gond, hogy hosszútávon is aggódnia kelljen.

A Dallas Mavericks kiscsatára, Chandler Parsons sem tudta befejezni a Sacramento Kings elleni összecsapást, neki csípősérülése van. - megpróbált ezzel együtt is játszani, de egyre jobban feszült, így hagyta a dolgot végül. Az Oklahoma City Thundernél pedig Kevin Durant ma este, a Memphis Grizzlies ellen sem fog pályára lépni - egy találkozót már kihagyott fájós lábujja miatt, most is ezért nem tudja vállalni a játékot. Náluk nagyobb gondja lehet a Cleveland Cavaliers dobóhátvédjének, Joe Harrisnek, akit Dave McMenamin (ESPN) értesülései szerint meg kell műteni - állítólag Harris jobb lábfejéből kell kiműteni egy csontot, és jó esély van rá, hogy a teljes hátralévő idényt ki kell majd emiatt hagynia, bár még a műtét időpontja nincs meg.

A Philadelphia Sixersnél nincs nyugodt nap mostanában - nemrég Kendall Marshall édesapja borzolta a kedélyeket, miután lerasszistázta a csapatot twitteren, de Jahlil Okafor faterja, Chuck is a reflektorfénybe került, miután több közelében ülő szurkoló is hallotta, ahogyan az egyik mérkőzésen Brett Brown vezetőedzőnek szólogat be folyamatosan. A center azt nyilatkozta erről, hogy nem érti, miért foglalkoznak egyesek az apjával, ő nincs az NBA-ben, nem a Philly csapatának tagja, úgyhogy szerinte az újságírók foglalkozhatnának más dolgokkal is, mint az ő apjával, találhatnak jobb témákat is.

A ma hajnali Mavs - Kings meccsen Dirk Nowitzki játékon kívül próbált meg zsákolni:

A végére pedig az év divatdrukkere címet így január 6-án ki is oszthatjuk, a ma hajnali Lakers - Warriors mérkőzésen ugyanis egy úriember meccs közben érezte, hogy jobb lesz átnyergelni a bajnokra...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus