Hírmorzsák 2016-01-06 (21:00)

Rondo még mélyebbre süllyedt, most a kispadról próbálta meg felrúgni Deron Williamst. Kupchak szerint addig a fiatalok fejlesztése másodlagos a Lakersnél, amíg Kobe vissza nem vonul. DeMarre Carroll térdét meg kellett műteni, 6-8 hétre esett ki. Hornacek pozícióját a Suns tulajdonosával ápolt kapcsolata mentheti meg. Whiteside térdével nincs komolyabb gond. Durant lehet, hogy mégis játszik ma este, Pekovics bemutatkozhat ebben az idényben, Aldridge viszont pihenni fog. Conley-nak a hasa és a háta is fáj. A legnagyobb bajnokesélyesek még alig játszottak egymással. Valószínűleg Huertas, MWP és Tarik Black szerződését is garantálja a Lakers pénteken.

A Toronto Raptors kiscsatára, DeMarre Carroll artroszkópos térdműtéten esett át a mai napon - egyelőre nem tudni pontosan, mennyit kell kihagynia, a csapat közleménye alapján majd tájékoztatják a közvéleményt, ha aktuális lesz. Carroll jobb térde miatt már kihagyott egyébként idén 9 meccset, aztán 5 találkozón játszott, de a hétfői, Cleveland Cavaliers elleni mérkőzésen megint nem léphetett pályára, ezt követően döntöttek a beavatkozás mellett. A Raptors szerencséjére könnyebb időszak következik számukra - a következő hetekben a Nets, a Wizards és a Philly elleni meccsek mellett egy londoni összecsapásuk lesz még összesen 12 nap alatt -, de Bruce Arthur (Toronto Star) információi szerint nagyjából 6-8 hetes pihenővel lehet számolni esetében..

A további sérültlistához tartozik, hogy ma este a San Antonio Spursnél Tony Parker mellett LaMarcus Aldridge sem fog játszani, mindketten kihagyják a Utah Jazz elleni meccset - Parkernek még mindig a csípőjével vannak gondok, LMA-t azonban csak pihentetik. A Chicago Bullsnál Joakim Noah biztos, hogy ma még nem tér vissza - igaz, távollétében egész szépen elindult a csapat felfelé, úgyhogy ez nem akkora érvágás a Bullsnak. A Miami Heat centerét Hassan Whiteside-ot megvizsgálták, de az MRI semmilyen komolyabb bajt, törést vagy szalagszakadást nem mutatott ki - maga az érintett Manny Navarrónak (Miami Herald) elmondta, már jobban van a térde, még jegelni fogja pár óráig, és akkor reményei szerint teljesen rendben lesz, csak szalaghúzódásról van szó.

A Memphis Grizzlies irányítója, Mike Conley sem 100%-os, a háta és hasa is fáj, de a játékmester Ronald Tillerynek (The Commercial Appeal) elmondta, nem fog kiülni egy meccset sem, amíg tud, megpróbál ezekkel a gondokkal együtt is játszani. A Minnesota Timberwolvesnál visszatérő lehet, Sam Mitchell vezetőedző ugyanis a megjelenő riportereknek elmondta, 50-50, hogy Nikola Pekovics bemutatkozhat-e ebben a szezonban a Denver Nuggets elleni ma esti ütközetben - a montenegrói center március óta nem lépett pályára, akkor szenvedett Achilles-sérülést. Az Oklahoma City Thundernél Kevin Durant játéka kérdéses ma, de az azt jelenti, hogy valószínűleg nem lép pályára a Memphis ellen.

A Los Angeles Lakers GM-je, Mitch Kupchak Baxter Holmesnak (ESPN) adott nyilatkozatot, amelyben elmondta, normál körülmények között ha ott tartanának, ahol most, már a fiatalok fejlesztése lenne az elsődleges céljuk és feladatuk, ezt azonban jelenleg nem tehetik meg, mert ez a kimondott búcsúéve a franchise történetének talán legjobb játékosának. Kobe Bryant a továbbiakban is szeretne minden meccsen a lehető legtöbb percet játszani, mert egyszerűen ilyen - amíg ez így megy, és Kupchak szerint így is kell történnie, addig az a 30-35 perc, amit fiataloknak adhatnának, nem áll a jövőjük rendelkezésére. A szakvezető megint elmondta, amit a hétvégén is: amíg Bryant nem vonul vissza, nagyon nehezen tudnak elindulni egyről a kettőre.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy a Los Angeles Times értesülései szerint Marcelinho Huertas, Metta World Peace és Tarik Black is maradnak az együttesnél - mindhármuk szerződése pénteken válik garantálttá.

A Lakersről ugorjunk egy nagyot a bajnokesélyesekre - a legtöbben a Golden State Warriorst, a Cleveland Cavalierst, a San Antonio Spurst és az Oklahoma City Thundert tartják a legjobb 4 csapatnak, ez a négy együttes azonban a 17 meccsből még csak 4-et játszott le egymás ellen - a Cavs találkozott már a Warriorsszel és a Thunderrel is, az OKC pedig a Spursszel is megütközött már. A Cleveland keleti csapat révén már csak négy meccset vív a másik három alakulat ellen, a Spursre azonban még 9 összecsapás vár ebben a kontextusban - a Warriorsnek 8, a Thundernek 7 találkozója van még a szigorúan vett top ellen. Más kérdés persze, hogy az alapszakaszban főleg a nyugati csapatoknál erősen benne van, hogy nem adnak ki mindent magukból ezeken a derbiken.

Ric Bucher (Bleacher Report) értesülései szerint Jeff Hornacek vezetőedzői posztja biztos a Phoenix Sunsnál, legalábbis jelenleg. Bucher úgy tudja, hogy a Hornacek és a tulajdonos, Robert Sarver közti jó kapcsolat mentheti meg a trénert - San Diegóban nagyon közel élnek egymáshoz, és jóval korábban barátok voltak már, mielőtt elkezdtek volna együtt dolgozni. Sarver zsugorisága is döntő lehet, mert nem biztos, hogy szeretne a távozó Hornacek mellett még egy új edzőt is fizetni, korábban is nagyon fogához verte a garast a tulaj.

A végére pedig a Sacramento Kings irányítója, Rajon Rondo maradt, aki a Dallas Mavericks elleni mérkőzést kihagyta ma hajnalban, de a kispadról megpróbálta felrúgni a Kings kispadja előtt éppen dobócselt bemutató Deron Williamst. Nem az első, és valószínűleg nem is az utolsó idei botránya ez Rondónak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus