Hírmorzsák 2016-01-07 (20:45)

Kobe vezet továbbra is az All-Star szavazáson Curry és James előtt, nagy a verseny a keleti és a nyugati frontcourtban is. DeRozan kilép szerződéséből, a Nets rá akar mozdulni. Brooklynban csak idő kérdése, mikor menesztik Lionel Hollinst, de Derek Fisher pozíciója sem biztos? LeBron szerint Irving Steph Curry mellett az egyik, ha nem a legjobb irányító a ligában. A Warriors a liga legjobb kezdését produkálta. Rick Fox szerint Bryant minden idők legjobb Lakers-játékosa. Lehet, hogy Rudy Gobert ma este már játszik. Markieff Morrist nem tudja elpasszolni a Suns, a Pelicans Ryan Andersont nem is akarja. Diaw kávégépet szereltetett az öltözőszekrényébe. Papanikolaou-t kitette keretéből a Denver. 10 napos szerződések (Elliot Williams - Grizzlies, Lorenzo Brown - Suns).

Kijöttek a második részeredmények az All-Star szavazással kapcsolatban. Továbbra is Kobe Bryant vezet 1.26 millió vokssal, Steph Curry mögötte a második (926k), LeBron James pedig a harmadik (636k). Keleten James mellett Paul George (457k) és Andre Drummond (261k), valamint Dwyane Wade (562.5k) és Kyrie Irving (271k) lennének a kezdők jelen állás szerint, de Drummond mindössze 5500 szavazattal előzi meg Carmelo Anthonyt. Nyugaton Russell Westbrook (479.5k) helye szinte biztos Curry mellett, Kevin Duranté szintén (616k), Draymond Green (332k) azonban alig több mint 1000 vokssal áll Kawhi Leonard előtt.

A keleti hátvédeknél hatodik DeMar DeRozan Brian Lewis (New York Post) értesülései szerint valószínűleg kilép 10 millió dolláros szerződéséből - semmi meglepő nincs ebben, mindenki ezzel számolt. A Toronto Raptors dobóhátvédjét állítólag a Brooklyn Nets fogja megkörnyékezni, de a forrás szerint nem tudni, mit gondol a Netsről vagy bármelyik másik együttesről DeRozan. A forrás azt is hozzátette, hogy a játékos szerint a Raptors jól bánik vele, és van egy tulajdonsága, ami már nem sokaknak a ligában: lojális. DD ebben a szezonban 22.9 pontot átlagol, és főleg az utóbbi hetekben, 1-1.5 hónapban játszik kifejezetten hatékonyan.

Az előtte négy hellyel álló Kyrie Irving ma hajnalban 32 pontig jutott a Washington Wizards elleni találkozón, ebből 21-et a negyedik negyedben dobott. A Cleveland Cavaliers irányítójának csapattársa, LeBron James az összecsapást követően Dave McMenaminnek (ESPN) elmondta, hogy szerinte Irving a liga egyik, ha nem a legjobb irányítója, a Top2-ben van mindenképpen Steph Curryvel együtt.

Curryről térjünk ki egy kicsit csapatára, itt lehet ugyanis megemlíteni, hogy a Golden State Warriors a liga történetének legjobb kezdését produkálta - soha egyetlen csapat sem kezdett 33-2-vel vagy ennél jobb mérleggel az első 35 meccsen.

Ha már listázott James, akkor térjünk ki még kicsit minden idők legjobb Lakers-játékosára. Arról hajnalban olvashattatok már, hogy az ESPN megszavaztatta a ligában dolgozó vezetőket és edzőket, és szerintük Magic Johnson a valaha volt legjobb Laker. Rick Fox is elmondta véleményét a Sirius XM NBA Radio adásában - ő a pályán és az azon kívül mutatott dolgokat, illetve a statisztikákat, rekordokat összesítve Kobe Bryantet hozta ki elsőnek. Magicet is dicsérte, mert nagyon sokat jelentett a franchise-nak és Los Angeles városának is, Bryant viszont 20 évet húzott le a csapatban és szinte minden rekordot ő tart - Fox szerint Kobe a pályán legalább olyan hatással volt a Lakersre, mint Magic, és a hosszabb karrier miatt mondja őt elsőnek.

A Utah Jazzért szorítóknak egy jó hír: Rudy Gobert állapotát kérdésesre módosították a ma esti, Houston Rockets elleni meccsre - még mindig valószínűbb, hogy nem játszik, de már legalább van arra is esély, hogy mégis.

A Denver Nuggetsnél volt egy változtatás, a coloradói együttes kitette keretéből Kostas Papanikolaou-t - három hónapon belül másodjára, hiszen mint ismert, a Ty Lawson csere után az eredeti, több mint 4 millió dolláros szerződését rakták waiverre, aztán minimumért visszaigazolták november 5-én. Jason Quick (CSNNW) információi szerint a Portland TrailBlazers valószínűleg megtartja Luis Monterót, Tim Fraziert és Cliff Alexandert is az idény végéig - mindhármuk szerződése nem garantált egyelőre. Volt igazolás is: a Memphis Grizzlies 10 napos szerződést köt Elliot Williamsszel, ennek érdekében Ryan Hollinst teszik ki a keretből Marc J. Spears (Yahoo Sports) értesülései szerint. A Phoenix Suns Lorenzo Brownnak akar 10 napos kontraktust adni Shams Charania (Yahoo Sports) információi alapján.

Ha már a Phoenix: nem igazán megy Markieff Morris elpasszolása, az erőcsatár iránt elég kicsi a kereslet legutóbbi balhéja óta, de a Phoenixben is csak egy meccsen lépett pályára. Ryan McDonough GM azt nyilatkozta Adam Greennek (Arizona Sports), hogy mindig is azt vallotta, nem tudhatják, milyen közel vannak egy cseréhez, amíg az meg nem történik, nem tudja meghatározni, hogy most pontosan mekkora is az esélye ennek. Több dolgot is vizsgálnak még a deadline-ig, ami nagyjából 5-6 hét múlva lesz. Nem fognak úgy tenni, mintha minden rendben lenne, változtatniuk kell néhány helyen, próbálják felmérni, hogy hogyan tudják ezt megtenni. Megkérdezték tőle, hogy nem lenne-e jobb, ha Morris már nem lenne a csapat tagja, de erre kitérő választ adott.

Morrisszal kapcsolatban sokszor felmerült Ryan Anderson neve. A New Orleans Pelicans vezetőedzője, Alvin Gentry John Reidnek (The Times Picayune) elmondta, hogy mindenki tudja, hogy az erőcsatár nevét elég sűrűn fogják bedobni most, hogy lejáró, ők azonban egyetlen telefonhívást sem eresztettek meg az elcserélésével kapcsolatban és nem is fognak. Keresik őket más csapatok, de ez is az NBA része, ezt mindenki tudja, aki eltöltött már benne pár évet. Több klubbal is beszélgettek, de semmi olyan nem merült fel, amivel előrébb léphettek volna. Tetszik nekik a jelenlegi keret, és ahogy egészségesebbek lesznek, ahogyan egyre jobban megértik, mi a feladatuk, úgy lesznek egyre jobbak - Gentry szerint még nem úszott el az idényük.

Zach Lowe (ESPN) ma hajnali podcastjéből több részletet olvashattatok már reggel, de az újságíró azt is elmondta, hogy szerinte a Brooklyn Netsnél Lionel Hollinsnak befellegzett. Még két idény van a tréner szerződéséből, de már csak a 2016/17-es garantált ebből, és Lowe szerint csak idő kérdése, mikor menesztik még a kontraktus lejárta előtt. Lowe beszélgetőtársa Brian Windhorst (ESPN) volt, aki azt is elmondta, hogy a New York Knicksnél Derek Fisher helyzete sem bebetonozott - nincs még bajban a tréner, de nem minden rózsaszín. Lowe megerősítette Windhorst információit, de azt is hozzátette, hogy az utóbbi hetekben nagyon jól játszik a Knicks.

A végére pedig a San Antonio Spurs francia játékosa, Boris Diaw maradt, aki kávéfőzőgépet szereltetett az öltözőszekrényébe - kép nincs róla, mivel az öltözőben tilos fotózni. Manu Ginobilit kérdezte Jeff McDonald (San Antonio Express-News), hogy ez vajon a "Boris csak azt hozza, ami várható tőle" téma csúcspontja-e, de az argentin szerint Diaw-nál nehéz ezt megmondani, mert rengeteg ilyen dolga volt már.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus