Hírmorzsák 2016-01-11 (11:00)

A Nets menesztette Lionel Hollinst, Billy King lemondott, további részletek Brooklynból. John Calipari és Mark Jackson is felmerültek vezetőedzőnek, előbbi elnök is lehet egyben. King segíteni fog az új GM kinevezésében. A segéd GM maradt a helyén, valószínűleg ő intézi a mindennapos ügyeket. Joe Johnson nem kér kivásárlást a Netstől. Bargnanit az Olimpia Milano vinné januárban vagy legkésőbb a nyáron. Cleanthony Early március elején térhet vissza. Varejao arcon nyomta LeBront a labdával (videó). Kobe Achilles-húzódás miatt ült, további sérültlista: Randle (lábfej), Russell (boka), Anthony Davis (hát), Mayo (combhajlító). Jordan Farmar visszatérne az NBA-be. A Knicks Toure Murryt nézegeti.

A tegnapi nap hírei a Brooklyn Netsnél történt események voltak - mint arról délután beszámoltunk, Billy King GM lemondott, Lionel Hollins vezetőedzőt pedig menesztette a klub.

Annyit tudni még a tegnapi részletek után, hogy Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint King a Netsnek tanácsadóként segíteni fog a következő GM kiválasztásakor - őt (is) Mihail Prohorov tulajdonos "pöckölte ki" a csapattól. A franchise-nál egyébként ez nem egyedi eset, 2010-ben az akkor lemondó Rod Thorn is szerepet játszott King kiválasztásában - igaz, azt nem tudni, hogy jó hír-e ez, mert bár Prohorov hozott szinte mindent komolyabb döntést, a tény attól még megmarad: King regnálása alatt 7 első és 11 második körös picket cserélt el a Nets az azonnali sikerek érdekében, amiből semmi nem valósult meg. Egy volt szakvezető tehát nem biztos, hogy a legjobb megoldást fogja javasolni.

A változások egyébként nagyon hirtelen jöttek a csapatnál dolgozók számára is, Wojnarowski többektől úgy tudja, hogy csak a közleményből értesültek arról, hogy a két szakember távozott az együttestől - a hírek szerint Hollinsnak King mondta meg, hogy mindketten távoznak a Netstől. Az sem sokat segít, hogy Wojnarowski forrásai szerint nem nagyon tudják a klubnál, hogy most akkor mégis ki fogja intézni a napi ügyeket, például a cseretárgyalásokat így a deadline előtt. Prohorov a mindennapos munkában szinte biztosan nem fog részt venni, ez valószínűleg a segéd GM, Frank Zanin feladata lesz, akit megtartott a gárda, és aki eddig is a legtöbbet foglalkozott a mindennapos dolgokkal - valószínűleg ő "vezeti" a klubot, amíg nem találnak új GM-et.

Természetesen a hosszútávú megoldásokra is felmerültek már nevek. Wojnarowski jelentése szerint nemcsak King, hanem Brett Yormark is segíteni fog a csapatnak kiválasztani az új GM-et, márpedig ő a 90-es évek vége óta John Calipari jó barátja - a Kentucky egyetem legendás edzője akkor volt tréner a Netsnél. Yormark a hírek szerint továbbra is azt fogja szorgalmazni, hogy egy zsíros szerződéssel megpróbálják elcsábítani a Kentuckyról Caliparit, és a vezetőedzői poszt mellett megkapja az elnökit is, így a saját szája íze szerint alakíthassa a keretet. Chris Mannix (Sports Illustrated) viszont úgy tudja, hogy valószínűleg Mark Jackson is megpróbálja megszerezni az edzői állást - korábban érdekelte a pozíció.

Az is a Netshez, de már nem ehhez a témakörhöz kapcsolódik, hogy Marc Stein (ESPN) forrásai szerint Joe Johnson nem fog kivásárlást kezdeményezni a csapatnál. Mint ismert, a swingman évi 25 millió dolláros szerződése utolsó évében van, produkciója ehhez képest finoman szólva is pocsék, az együttesnek már nem nagyon tud segíteni és nem tudna jó formában sem sokat, úgyhogy felmerült a napokban, hogy a deadline után, ha nem sikerül elcserélni, kivásárolják - pénzügyileg ez minimálisan jobb a csapatnak, Johnson pedig egy PO-ba jutó alakulatnak még hasznára válhat.

És még egy Brooklyn, az utolsó ma délelőtt: a La Gazzetta dello Sport értesülései szerint Andrea Bargnani iránt nagyon érdeklődik az Olimpia Milano. Bargnani nyáron kétéves szerződést írt alá a Brooklynnal, de a második éve játékosopciós, és mivel elég kevés játéklehetőséget kap (13.4 perc mérkőzésenként), így elképzelhető, hogy elhagyja a franchise-t. A Milano leginkább január 28-ig szeretné leigazolni, mivel akkor van az európai átigazolási határidő, de ez valószínűleg nem fog sikerülni - ha nem tudnak vele most szerződést kötni, akkor a nyáron mindenképpen meg akarják szerezni, hiszen valószínűleg szabadügynök lesz, így gond nélkül visszajöhet Európába a 2006-os draft 1/1-ese.

A város másik csapatánál, a New York Knicksnél ennél jóval jobban alakulnak a dolgok - kivéve Cleanthony Earlynek, akit december 30-án lőttek meg a jobb térdén fegyveres rablók. Marc Berman (New York Post) információi szerint a csapat úgy számol, hogy március elején térhet vissza a csatár, egy barátja pedig azt mondta Bermannek, hogy egyre jobban van a játékos, fel fog teljesen épülni és semmilyen befolyása nem lesz ennek az esetnek a pályafutására. Nem okozott komolyabb kárt a golyó a lábában, a seb sem fertőződött el, ezért nem kellett műteni sem, ami óriási szerencse volt, mert úgy is meglőhették volna, hogy teljesen szétroncsolják a térdét.

A hírek szerint a Knicks 10 napos szerződésekkel fog próbálkozni Early felépüléséig, az egyik kiszemeltjük viszont nem éppen csatár posztra érkezne, Stefan Bondy (New York Daily News) forrásai szerint ugyanis Toure Murryt nézegeti a klub - ő 2013/14-ben 51 mérkőzés erejéig megfordult már a New Yorknál és nem is nyújtott rossz teljesítményt. A Knicksnek nagyon kellenének használható hátvédek, főleg egyes posztra, és náluk sosem szabad elfelejteni a volt Lakerseseket Phil Jackson elnök miatt. David Pick (eurobasket.com) jelentette, hogy a Maccabi Tel-Avivval nemrég szerződést bontó Jordan Farmar szeretne visszatérni az NBA-be - ő tavaly a Los Angeles Clippersnél volt, és saját elmondása szerint 10 napos szerződéseket is szívesen vállal.

A sérültlistát ezúttal Kobe Bryanttel kell kezdeni, akinek Achilles-húzódása van, ezért nem játszott a Utah Jazz elleni összecsapáson ma hajnalban, D'Angelo Russell pedig a bokasérülése miatt nem kockáztatta a játékot. A Los Angeles Lakersnél Julius Randle lábfeje a meccsen sérült meg, de annyira nem tűnik vészesnek a dolog - Kobe esetében az Achilles már problémásabb lehet. A New Orleans Pelicansnél Anthony Davis a háta miatt nem lépett pályára a Los Angeles Clippers elleni, tegnap esti találkozón, míg a Milwaukee Bucksnál OJ Mayo maradt ki a New York Knicks elleni keretből, neki a comhajlítójával vannak gondok. Joe Prunty ideiglenes vezetőedző elmondása szerint Mayo játszani akart, de nem akart még jobban rásérülni - a játékos saját maga azt nyilatkozta, hogy a péntek esti meccsen a negyedik negyedben mozdulni sem tudott.

A végére pedig LeBron James maradt, akit Anderson Varejao intézett el a Philadelphia Sixers elleni mérkőzés előtti bemelegítéskor egy elég erős passzal... arcra...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus