Hírmorzsák 2016-01-13 (11:00)

Az ESPN összeállította All-Time Top10-es listáját az irányítókról. Cserélt a Cavs, Joe Harris az Orlandónál. Draymond Green kihagyhatja a következő két meccset. Kobe-nak megint megsérült az Achillese. További sérültlista: Matt Barnes (hüvelykujj), Stuckey (lábfej), Rose (bal térdszalag), Melo (jobb boka), Bass (jobb boka). Mo Williams személyes problémák miatt eltávot kapott a Cavstől. Gortat még mindig kórházban van a füle miatt. A Pacers-Suns 22 percet csúszott, mert elment az áram. Durant szerint nem elég jó még a Thunder ahhoz, hogy hirtelen ritmust tudjanak váltani, főleg védekezésben. Thad Young és Brook Lopez már próbálják a Netshez csábítani a szabadügynököket. Baron Davis a D-Ligában. 

Az ESPN tegnap megint megzavarta kicsit az állóvizet. Összeraktak egy listát a valaha volt 150 legnagyobb játékosról karrierjük legjobb szakaszait és teljes pályafutásukat is figyelembe véve. Aztán a szakértőik elkezdték egymás ellen párosítani őket "melyik a jobb" alapon, így jött ki egy Top100-as lista, amit a jövő héten tesznek közzé, ezen a héten pedig a posztonkénti Top10-eket pakolják ki. Tegnap az irányítókon volt a sor, ahol ez a sorrend született:

1. Magic Johnson, 2. Oscar Robertson, 3. John Stockton, 4. Stephen Curry, 5. Isiah Thomas, 6. Chris Paul, 7. Steve Nash, 8. Jason Kidd, 9. Walt Frazier, 10. Bob Cousy

A Cleveland Cavaliers elkezdett spórolni, Joe Harrist, 1 millió dollár készpénzt és a Sacramento Kings 2017-es, védett második körösét az Orlando Magichez postázták a Portland TrailBlazers 2020-as, védett második köröséért cserébe. Harris ebben az idényben 5 meccsen játszott a Cavsnél és 10-en a D-Ligás fiókcsapatnál, a Canton Charge-nál, nemrég pedig megműtötték a lábát, ebben az idényben már nem léphet pályára. A Cavs ezzel spórolt 3 millió dollárt luxusadóban és van egy üres rosterhelye is.

A sérültlista nem lett rövid ma. A Chicago Bulls sztárja, Derrick Rose bal térdében meghúzódott az egyik szalag. Először a harmadik negyedben kezelték, majd a mérkőzés vége előtt 6 perccel megint pályára került, de nem mozgott túl biztatóan, így megint lehozták. Pár hete jobb térde és combhajlítója miatt hagyott ki 3 meccset, úgy tűnik, a térdeivel nem lehet mit kezdeni. A Los Angeles Lakersnél Kobe Bryant pályára lépett, de a második félidőben már nem játszott, megint az Achillese húzódott meg - emiatt nem volt ott a parketten az előző találkozón. Csapattársának, Brandon Bassnek a jobb bokája ment ki a New Orleans Pelicans elleni mérkőzésen.

A Memphis Grizzliesnél Matt Barnes hüvelykujjsérülés miatt nem volt ott a Rockets elleni meccsen. Az Indiana Pacersnél ma hajnalban, a Phoenix Suns elleni derbin sérült le Rodney Stuckey, neki a lábfejével vannak gondok. A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony sem tudta a pályán befejezni a Boston Celtics elleni összecsapást, miután jobb bokasérülést szenvedett - egyelőre annyit tudni esetében, hogy a röntgen negatív lett, törése tehát nincs. Bár nem sérülés, de a hiányzókhoz sorolhathjuk Mo Williamst is, aki személyes problémák miatt kapott "eltávot" a Cleveland Cavalierstől, ezért nem játszott a Dallas Mavericks ellen.

A Golden State Warriorsnél elképzelhető, hogy Draymond Green a következő két mérkőzést kihagyja - Denver Nuggets idegenben ma este, aztán Los Angeles Lakers otthon. Az erőcsatár nem edzett tegnap. A Washington Wizards centere, Marcin Gortat pedig még mindig kórházban van, miután Nik Vucsevics a vasárnap hajnali mérkőzésen lekönyökölte - vérzett a lengyel játékos füle, ezt kellett elállítani, ami nem ment egyszerűen, ezért elképzelhető, hogy még ma is bent tartják.

Stuckey esetében szóba került a ma hajnali Pacers-Suns, erre térjünk még ki egy kicsit, ugyanis a második negyedben, 5 perccel a félidő vége előtt volt egy áramkimaradás, ami miatt 22 percet csúszott a találkozó. Az Indianának nem ez az első ilyen esete idén, a január 4-ei, Miami Heat elleni meccset csak később tudták elkezdeni a felek, miután elment a világítás a bemutatást követően - igaz, azt a találkozót Floridában rendezték.

Nincs nap Brooklyn Nets nélkül mostanában - most a gárda erőcsatára, Thad Young nyilatkozott Andy Vasqueznek (The Record). Young szerint lesz sapka alatti helyük idén nyáron, úgyhogy minden azon múlik, meg tudják-e győzni a szabadügynököket, hogy a Netshez igazoljanak. A játékos elmondása szerint ő és Brook Lopez már el is kezdtek beszélgetni azokkal a játékosokkal, akikkel szeretnének egy csapatban kosarazni, és próbálták rávenni őket, hogy fontolják majd meg a Brooklynt. Young szerint ő és Lopez is jóban vannak szupersztárokkal is, és a legjobb korosztályból, a 26-28 évesek közül próbálnak majd igazolni.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant Erik Horne-nak (NewsOK) elmondta, egyszerűen nem annyira jók, főleg védekezésben, hogy hirtelen ritmust tudjanak váltani és lagymatag játék után is behúzzák a meccseket. KD szerint a Golden State és a San Antonio vannak ezen a szinten, ők bármikor fel tudnak pörögni a negyedik negyedben és utána győznek, de ők erre jelenleg nem képesek, úgyhogy az elejétől kezdve nagyon keményen kellene hajtaniuk. A kiscsatár elmondta, mindenki tudja a csapatból, hogy javulniuk kell, nincsenek még azon a szinten, hogy lazázzanak, de azt is hozzátette, hogy ha fejben ott vannak, bárkit képesek nagyon jól levédekezni.

A végére pedig Baron Davis maradt, Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint ugyanis az egykori kiváló irányító játékra jelentkezett a D-Ligában. Davis 2012 óta nem játszott profi keretek között, akkor tört el a lába a New York Knicksnél, azt viszont többször is elmondta, hogy még nem vonult vissza, szeretne újra az NBA-ben játszani.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus