Hírmorzsák 2016-01-13 (20:45)

Az ESPN All-Time Top10-es listája a dobóhátvédeknél. A Bucks Kevin Martinról beszélgetett a Timberwolvesszal. Gortat bal térdében fertőzés lehet. Beal valószínűleg pályafutása végéig 35 perces limiten lesz kénytelen játszani. Noah-nak nem tetszik a Bullsnál elfoglalt szerepe és pozíciója. Bryan Colangelo a Nets kiszemeltje GM posztra, az edzőknél Thibodeau-t és Mark Jacksont nézegetik. Michael Malone szerint Steph Curry a liga MVP-je, de a Warriorsé Draymond Green - utóbbi ma biztosan nem játszik. Embiid ügynököt váltott. Mozgov egy medvét ült meg (videó). A Nike februárra új cipőkkel jön ki: KD 8, LeBron 13, Kobe 11, Kyrie 2. Joe Harrist kitette a Magic.

 

Az ESPN ma is kihozott egy Top10-es listát, ezúttal a dobóhátvédek kerültek terítékre. Mint azt reggel az irányítóknál említettük: összeraktak egy halmazt a valaha volt 150 legnagyobb játékosból karrierjük legjobb szakaszait és teljes pályafutásukat is figyelembe véve. Aztán a szakértőik elkezdték egymás ellen párosítani őket "melyik a jobb" alapon, így jött ki egy Top100-as lista, amit a jövő héten tesznek közzé, ezen a héten pedig a posztonkénti Top10-eket pakolják ki. A dobóhátvédek:

1. Michael Jordan, 2. Kobe Bryant, 3. Jerry West, 4. Dwyane Wade, 5. Clyde Drexler, 6. Allen Iverson, 7. George Gervin, 8. Ray Allen, 9. Reggie Miller, 10. Earl Monroe

Két cserével kapcsolatos dolog látott napvilágot. Egyrészt az, hogy a délelőtt már megírt Cleveland Cavaliers - Orlando Magic tranzakciónak volt folytatása: a floridai együttes GM-je, Rob Hennigan bejelentette, hogy Joe Harrist kitették szabadlistára, ő tehát szabadon igazolható (lesz majd akkor, ha felépül műtétjét követően, valamikor a nyáron).

Másrészt Michael Scotto (Sheridan Hoops) információi szerint a Milwaukee Bucks puhatolózó jellegű tárgyalásokat folytatott a Minnesota Timberwolvesszal Kevin Martinról. Egyelőre nem sokat haladtak előre a felek, mivel a Buckst, ahogy minden más Martin iránt érdeklődő együttest is, elriasztja az a 7.4 milliós játékosopció, ami a dobóhátvéd rendelkezésére áll a következő idényre - nyári capspace-t senki nem akar feláldozni rá, ha esetleg véletlenül lehívja ezt a lehetőséget.

A Washington Wizardsnál nincsenek könnyű napok ebben az idényben, nem megy a csapatnak és rengeteg sérültjük is van. A legújabb Marcin Gortat, akiről már többször is megírtuk, hogy bevérzett a füle, de nem(csak) emiatt kell kórházban lennie még mindig, attól tartanak ugyanis az orvosok, hogy fertőzés van a bal térdében. Randy Wittman vezetőedző annyit mondott a Chicago Bulls elleni győzelem után, hogy aggódnak a játékos miatt. Ő csak annyit tud, hogy kórházba kellett vinni Gortatot és ott próbáltak minél több folyadékot itatni vele - egy kisebb vágás van a térdén egy földharc következtében, de azt a tréner nem tudja, hogy milyen fertőzésről szó. Annyi biztos, hogy elkezdett fájni a lengyel játékos térde, felment a láza, erre kellett lépniük a kórházzal.

Szintén a Wizardshoz tartozik az a szintén nem túl pozitív hír, hogy Bradley Beal J. Michaelnek (CSN Mid-Atlantic) azt nyilatkozta, hogy valószínűleg pályafutása teljes hátralévő részében perclimittel együtt kell játszania, ha hosszúra akarja nyújtani karrierjét - Michael úgy tudja, hogy ez a limit 35 perces lesz. A 22 esztendős dobóhátvéd elég sok meccset hagyott ki eddigi három szezonja alatt is, ebben az idényben pedig éppen egy, a jobb sípcsontjában talált fáradásos törésből próbál felépülni - ami a nagyobb gond, hogy ez a sérülés már nem először jön elő nála. Elég biztosnak tűnt eddig, hogy maximum szerződést kap a nyáron - az nagy kérdés, hogy a mostani hírek erre mennyire lesznek hatással.

A Chicago Bullsnál kezdenek feszülni az emberek, most Joakim Noah-nak nem tetszik a csapaton belüli helye. Joe Cowley (Chicago Sun-Times) értesülései szerint a francia center még nem lépett túl azon, hogy az edzőtábor végén elvesztette kezdő pozícióját. Azt is hozzátette a forrás, hogy Noah egyáltalán nem okoz problémákat az öltözőn belül, de nem Fred Hoiberg vezetőedző legnagyobb rajongója jelenleg. A tréner úgy tudja, hogy a középjátékos elfogadta szerepét, de azért nem zörög a haraszt - nemrég felmerült az elcserélése is, nyáron ráadásul szabadon távozhat bárhova.

Marc Stein és Mike Mazzeo (mindketten ESPN) jelentették, hogy a Brooklyn Netsnél nagyon is komolyan gondolkodnak azon, hogy Bryan Colangelót nevezzék ki a franchise új GM-jének. A szakvezető korábban dolgozott a Phoenix Sunsnál és a Toronto Raptorsnál is - utóbbinál 2013 júniusában mondott le, azóta nem töltött be vezetőségi pozíciót az NBA-ben. Az ESPN-esek hozták azt a hírt is, hogy egyre többen gondolják úgy a ligában, hogy Mihail Prohorov tulajdonos Szergej Kuscsenkóra támaszkodik leginkább a vezetőségen belül. Utóbbi a Netsnél elfoglalt szerepe mellett az Orosz Biatlon Szövetség vezetője és a Nemzetközi Biatlon Szövetség alelnöke is - az oroszoknál a tisztségét Prohorovtól kapta, és gyakorlatilag sportkérdésekben ő Prohorov első számú embere.

Mazzeo és Stein az edzőkérdésre is kitért - információik szerint Tom Thibodeau és Mark Jackson a két kiszemelt a vezetőedzői posztra a Netsnél. A dolog nem meglepő, hiszen talán a két legnagyobb jelenleg is elérhető nevek ők, Jackson pedig korábban nagyon is érdeklődött a Brooklyn kispadja iránt.

Ma este a Denver Nuggets a Golden State Warriorsszel találkozik majd, a coloradóiak vezetőedzője, Michael Malone pedig volt segédedző a bajnoknál, méghozzá akkor, amikor Draymond Green az újonc idényét futotta. Malone Rusty Simmonsnak (San Francisco Chronicle) azt nyilatkozta, hogy Steph Curry a liga MVP-je, de szerinte a Golden State legértékesebb játékosa furcsa módon Green. Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette egyébként nemrég, hogy ahogyan azt már beharangozta az együttes, Greent pihentetik a ma esti mérkőzésen.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid a mai napon ügynököt váltott - Chris Haynes (Cleveland Plain Dealer) jelentette, hogy a középjátékos otthagyta a Wasserman Media Groupot, Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) pedig azt, hogy a továbbiakban a CAA-s Leon Rose képviseli majd az érdekeit.

Jöjjenek a könnyedebb témák. Először is Tyimofej Mozgov, aki mi máson, mint egy medvén "lovagol" egy promoreklámban:

Majd a Nike - a cipőgyártó az Afro-amerikai Történelem Hónapja (február) alkalmából új cipőket fog forgalomba hozni. Négy külön signature csuka jön majd ki a kosarasoknál, a képen alul sorrendben: KD 8, LeBron 13, Kobe 11, Kyrie 2.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus