Hírmorzsák 2016-01-15 (21:00)

Az ESPN All-Time 10-es listája az erőcsatároknál. LeBron Duncanről áradozott instagramon. Kobe üzent a Warriorsnek: történelmet kell írniuk idén. Jerry West búcsúja Bryanttől (videó). Egy Cavs-játékos szívesen látná Markieff Morrist Clevelandben, a vezetőség inkább 3&D játékost keres. Monroe-t még nem árulja a Bucks. Gay-t nem érdeklik az őt körülvevő cserepletykák. Jabari Parker elkezdte fogni az ellenfél legjobb swingmanjeit. Cousins nem hitte el, hogy Pachuliának több szavazata van az All-Star gálára, mint neki. Adam Silver optimista, szerinte még egy lehetséges lockout előtt megegyeznek a tulajdonosok és a játékosok. Ronnie Price három hétre kidőlt (jobb nagylábujj). Obama - Forget About Dre száma Andre Drummond All-Star kampányára (videó).

Mint ahogy kedd óta minden nap, úgy most is kijött az ESPN egyik All-Time Top10-es listája, az irányítók, a dobóhátvédek és a kiscsatárok után ezúttal természetesen az erőcsatárok:

1. Tim Duncan, 2. Karl Malone, 3. Dirk Nowitzki, 4. Charles Barkley, 5. Kevin Garnett, 6. Kevin McHale, 7. Bob Pettit, 8. Elvin Hayes, 9. Pau Gasol, 10. Dennis Rodman

Ma hajnalban többen is kifejezetten nagy tisztelettel beszéltek a másikról. Az ESPN-nél az első helyen végző Tim Duncanről LeBron James rakott ki egy instagram-posztot, amelyben áradozott a San Antonio Spurs legendájáról. James szerint Duncan kiegyensúlyozottsága páratlan, és mindig is nagy megtiszteltetésnek vette, ha ellene játszhatott. Ha úgy érezte, hogy nem elég profi a hozzáállása valamivel kapcsolatban a kosárpályán, akkor mindig tudta, hogy ki a mérce - ez volt Duncan. Az "elköszönésnél" James a valaha volt legjobb erőcsatárnak nevezte a Spurs legendáját.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant a Golden State Warriors játékosaitól búcsúzott - utoljára lépett pályára Oaklandben, hiszen a két gárda utolsó meccse Los Angelesben lesz. Kobe a mérkőzést követően Steph Currynek azt mondta, hogy történelmet kell idén írniuk - itt nyilvánvalóan a 72-10 megdöntésére célzott Bryant -, és aláírt egy pár cipőt Draymond Greennek, amin ugyanez szerepelt. Az erőcsatár egyébként twitteren azt írta, hogy mikor bekerült a ligába, két sztár mellett érezte magát úgy, mintha egy sima rajongó lenne - az egyik Grant Hill volt, a másik pedig Kobe.

A Kobe-t felfedező és draftoló Jerry West megható videóüzenetben emlékezett meg és búcsúzott Bryanttől:

Chris Haynes (Cleveland.com) értesülései szerint egy elég nagy befolyással bíró Cavs-játékos nagyon szívesen látná Markieff Morrist Clevelandben. Nem nevezte meg a kosarast az újságíró, de ez a személy úgy gondolja, hogy maximálisan ki tudnák használni az erőcsatár erősségeit a Cavsnél abban a szerepkörben, amiben náluk kellene játszania. Haynes azonban úgy tudja, hogy az együttes vezetősége nem gondolkodik Morris megszerzésében, ők inkább egy 3&D játékost akarnak az ohiói alakulatnál tudni, aki le tudja venni a terhet a sokszor sérült Iman Shumpertről.

A cserepletykákhoz tartozik az is, hogy hiába nem megy a Milwaukee Bucksnak, a nyáron 2+1 évre aláíró Greg Monroe-t még nem kezdték árulni Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint. A nyáron nagyon jónak tűnt a center szerződtetése, de védekezésben rengeteget lépett vissza a csapat. Mint arról tegnap este beszámoltunk, Rudy Gay-t viszont elérhetővé tette a Sacramento Kings, felmerült vele kapcsolatban a New Orleans Pelicans, a Chicago Bulls és a Los Angeles Clippers is. Gay Jason Jonesnak (Sacramento Bee) annyit mondott az egészről, hogy ez is csak egy nap a sok közül - nem nagyon hatották meg tehát a hírek.

Szintén a Buckshoz tartozik, hogy Jabari Parker elkezdte keresni a kihívásokat - Joe Prunty, az ideiglenes vezetőedző azt nyilatkozta az előbb említett Zach Lowe-nak, hogy Parker kérte az utóbbi időben, hogy az ellenfél legjobb scorer swingmanjeit kelljen fognia, például Jimmy Butlert vagy Andrew Wigginst. A Bucks elmondása szerint a hármas és négyes poszton is bevethető csatár sokat dolgozik, nagyon jó a munkamorálja.

A tegnap esti morzsában volt szó az All-Star szavazásról is, aminél Zaza Pachulia helye és voksainak száma is meglepő volt. Ahogy azt megszokhattuk tőle, a Kings sztárja, DeMarcus Cousins nem rejtette véka alá véleményét - a facebookon kitett egy képet, ami mellé azt írta, hogy "mennyi szavazata van Zazának?". Láthatóan nem nagyon hitte el, hogy többen voksoltak a Dallas Mavericks grúz centerére, mint rá.

A liga komisszárját, Adam Silvert kérdezték, hogy továbbra is optimista-e azzal kapcsolatban, hogy a tulajdonosok és a játékosok meg fognak egyezni az új kollektív szerződésben, mielőtt újra lockout lenne. Silver azt válaszolta, hogy igen, optimista. Kicsit kevesebb mint egy év múlva kell jelezni, ha valamelyik fél ki akar lépni a jelenlegi CBA-ból. Amiatt bizakodik Silver, mert már most elkezdték a tárgyalásokat a Játékosok Szakszervezetével, és ha megvan az akarat, akkor meg fogják találni a módját a megegyezésnek - mindkét fél jelezte egyébként, hogy zárt ajtók mögött akarnak megállapodni anélkül, hogy egyetlen meccset is törölni kellene egy lockout miatt.

A Phoenix Sunsnál van egy sérült, igaz, nem fogja megrengetni a világot Ronnie Price kiesése - egyébként van ennél nagyobb problémájuk is. Az irányító jobb nagylábujját meg kell műteni egy csontkinövés miatt, így valószínűleg 3 hetes pihenő vár rá.

A végére pedig a Detroit Pistons maradt, akik az All-Star szavazásra buzdító kampányt valószínűleg megnyerték - legutóbb Drake egyik számát csinálták meg Andre Drummond miatt Barack Obama előadásában, most pedig az amerikai elnök a Forget About Dre-t rappeli el. Mint ismert, Drummond nagyjából 7000 szavazattal van lemaradva a keleti kezdő utolsó helyétől, Carmelo Anthonytól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus