Hírmorzsák 2016-01-16 (21:00)

Durant szerint azért nem tekintik őket bajnokesélyesnek, mert ő és Westbrook rosszul bánnak a médiával, és mert régóta együtt van a csapat magja, de még nem nyertek. Markieff Morrist egy többcsapatos cserében passzolná el a Suns. Mozgovot el akarja cserélni a Cavs. Thibodeau az első számú jelölt a Nets kispadjára, de az új GM kinevezése az első. Matt Barnes további gondolatait osztotta meg Derek Fisherről: "Nehogy kezet próbáljon fogni velem". Melo és Porzingis játéka is kérdéses. Noah szezonja veszélyben lehet az újabb sérülése miatt. Ben Wallace karrier-mix (videó). Jason Terrynek fogalma nem volt arról, ki játszik a Cavsnél (videó). JJ O'Brien 10 napos szerződést kapott a Jazztől.

Az Oklahoma City Thunder sztárjának, Kevin Durantnek megint gondja volt a médiával. Michael Wilbon néhány órával az OKC-Minnesota Timberwolves mérkőzés előtt azt mondta, hogy szerinte három csapat van mindössze a ligában, akik képesek a végső győzelemre: a Cleveland Cavaliers, a San Antonio Spurs és a Golden State Warriors - ennyi és nem több. A kiscsatár Royce Youngnak (ESPN) azt válaszolta erre, hogy szerinte azért nem tekintik őket bajnokesélyesnek, mert korábban ő és Russell Westbrook is többször összetűzésbe keveredett az újságírókkal.

Azt is hozzátette, hogy szerinte azért sem emlegetik őket a gyűrűesélyesek között, mert régóta együtt vannak, a jó csapatok közül pedig többen elég újaknak számítanak - kivéve a Spurst, akik viszont már nyertek. Ők nem tudtak még végső győztesek lenni, és ugyanaz a keretük magja már jó ideje, ezért nem hiszik sokan, hogy bajnokok lehetnek. Durant szerint ez van, de nem érdekel ez senkit, a kritikusok semmit nem számítanak. Ez az ő véleményük, ami mindenkinek van, de őket ez nem igazán érdekli. Minden nap a lehető legkeményebben dolgoznak, hogy elérjék a céljaikat, és úgy érzik, hogy bárkivel fel tudják venni a versenyt.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelezte, hogy a Phoenix Suns egy többcsapatos cserén dolgozik, amellyel el tudnák takarítani a csapattól Markieff Morrist. Az utóbbi hetekben a New Orleans Pelicans, a Detroit Pistons és a Houston Rockets is mutatott érdeklődést az erőcsatár iránt, és Wojnarowski forrásai szerint a Cleveland Cavaliers is a csere része lehet, de elvileg nem oda fog menni Morris, csak a tranzakció létrejöttében segíthetnek.

Közben úgy tűnik, hogy Tyimofej Mozgovnak is kitelt a Clevelandnél - miután az utóbbi időben szinte vállalhatatlanul játszik, Wojanrowski információi szerint a csapat körbekérdezett a ligában, ki mit adna érte, és elég jó esély van rá, hogy a februári cserehatáridő vége előtt megköszönik neki az eddigieket és elcserélik. Az együttes sztárja, LeBron James Dave McMenaminnek (ESPN) a Philadelphia Sixers elleni mérkőzés után elmondta, hogy fogalma sincs, hol jár fejben Mozgov, ezt csak a center tudhatja. Próbált felé minél több pozitív energiát irányítani, próbálta rávezetni arra, hogy mit kellene csinálnia a csapat érdekében, de ahogy azt tavaly Kevin Love esetében is elmondta, néha az embernek saját magának kell rájönnie, mit kell tennie és hogyan kell kimásznia a gödörből - James szerint Mozgov most ezen a ponton van.

Marc Stein és Mike Mazzeo (mindketten ESPN) jelentették, hogy forrásaik szerint a Brooklyn Nets Tom Thibodeau-t akarja leginkább vezetőedzőnek leszerződtetni, miután megvan az új GM-jük - mindenképpen a vezetőséget akarják előbb rendezni, csak aztán igazolnak új trénert. Mint ismert, többek között John Calipari neve is felmerült a Nets-cel kapcsolatban, de leginkább csak Brett Yormarkkal ápolt kapcsolata miatt. A hírek szerint Mihail Prohorov tulajdonos inkább az NBA-ben már nagyobb tapasztalattal rendelkező, bizonyított emberekre tenné le most a voksát.

A másik New York-i együtteshez tartozik, hogy a ma esti, Memphis Grizzlies elleni meccsük pikánsnak ígérkezik, mert Matt Barnes csak nem akar leállni. A kiscsatár a megjelenő riportereknek elmondta, hogy meg se próbáljon vele kezet fogni a Knicks vezetőedzője, Derek Fisher, mert nem kíváncsi erre a színjátékra sem most, sem a jövőben, és jobb, ha távol marad tőle Fisher - mint ismert, a tréner Barnes feleségével kavar. Nem kedveli Fishert, de ezt a másik érintett is tudja, úgyhogy az lenne a legcélszerűbb, ha nem mondana neki semmit. Barnes szerint az erőszak nem megoldás, de van, amikor mégis. Megtörtént az incidens kettejük között októberben, de nem bánja, hogy így alakult. Barnes szerint azért nem válaszol az ezt firtató kérdésekre Fisher, mert tudja, hogy nincs igaza, ő hibázott, és egyszer már kikapott egy "csatában".

Ennél komolyabb probléma lehet a New York számára, hogy Carmelo Anthony és Kristaps Porzingis játéka is kérdéses hivatalosan - előbbi a bokájával bajlódik, utóbbi pedig a vállával. Fisher a riportereknek elmondta, hogy Melo esetében nagyon is hajlanak arra, hogy ne játsszon ma este, így még egy mérkőzéssel többet pihenhetne.

A sérültlistához tartozik a Chicago Bulls centere, Joakim Noah is - délelőtt már beszámoltunk róla, hogy rövid időn belül másodjára ugrott ki a bal válla. Egy NBA csapatban dolgozó orvosi stábtag a CSN Chicagónak elmondta, hogy amikor másodjára ugrik ki a váll, akkor sokkal súlyosabb a dolog, mint elsőre, mert bármi is gyógyult meg az első alkalom után, annak annyi, és valószínűleg még további sérüléseket szenvedett a center. Az újság információi szerint Noah szezonja veszélyben van, de egyelőre nincs hivatalos info, mekkora a probléma és mennyit kell kihagynia a középjátékosnak.

Volt egy szerződtetés: a Utah Jazz 10 napos kontraktust adott JJ O'Briennek, aki az idényt eddig a D-Ligában, az Idaho Stampede-nél töltötte.

Mint ismert, ma hajnalban vonultatja vissza Ben Wallace 3-as mezszámát a Detroit Pistons, ennek alkalmából készített egy másfélperces mixet a centerről az nba.com:

A végére pedig a Houston Rockets hátvédje, Jason Terry maradt, aki ma hajnalban megnézte Sasha Kaun nevét a meze hátulján, mert fogalma nem volt arról, ki az ellenfele:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus