Hírmorzsák 2016-01-17 (10:30)

Kobe bejelentette, hogy nem lesz ott a riói olimpián a Team USA tagjaként. Noah bal vállát meg kell műteni, 4-6 hónapra esett ki. Bazemore szerint Draymond Green minden idők egyik legjobb csapattársa. Ben Wallace 3-as mezszámát visszavonultatták (videó). Larry Nance Jr. megsérült (térd) - Reggie Miller szerint ő viheti a legtöbbre a Lakers fiataljai közül. Byron Scott szerint most már az a legfontosabb, hogy a fiatalok megtanulják, hogyan kell szoros meccseket megnyerni. Gentry szerint a Pelicansnél pont a szoros végjátékokkal van probléma, Demps szerint csak azért nem fog cserélni a New Orleans, hogy történjen valami. A Sunsnál a következő egy hónapban dől el, milyen irányba indulnak. Keith Appling a Magicnél.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant a ma hajnali, Utah Jazz elleni mérkőzés előtt bejelentette, hogy hivatalosan is visszalép attól a lehetőségtől, hogy ott legyen az idei riói ötkarikás játékokon, kihúzatta a nevét a lehetséges jelöltek közül - döntését korábban közölte Jerry Colangelóval, a Team USA menedzserével, illetve Mike Krzyzewskivel, a válogatott szövetségi kapitányával. Bryant azt mondta, hogy a visszavonulása bejelentése óta más színben látja a játékosokat, megbékélt azzal a gondolattal, hogy ők a kosárlabda jövője, ezért ők érdemlik meg azt, hogy ott legyenek Rióban. Ők azok, akiket a szurkolók és a nézők is megérdemelnek, hogy láthassanak és szurkolhassanak nekik, és az ő feladatuk, hogy megmutassák, merre halad a kosárlabda.

Azt mondta, aggódott, hogy ha helyet kap a 12 fős keretben, aztán mégsem tud játszani egy komolyabb sérülés miatt, azzal rontja a Team USA esélyeit az aranyéremre, és egy fiatalabb játékos elöl veszi el a lehetőséget, aki megérdemelné, hogy ott legyen az olimpián. Saját elmondása szerint megmondta Colangelónak és Krzyzewskinek is, hogy nem hivatalos formában szívesen segít a csapatnak - ha lehívják edzésekre, hogy beszéljen a játékosokkal, akkor örömmel megteszi mindezt, de ennyi, kosarasként nem akar részt venni már ebben. Bármennyire is szép lenne számára még egyszer utoljára az országát képviselni, ha ő azt mondja, hogy az utolsó meccse van, akkor az az utolsó is. Azt is hozzátette, szerinte nagyszerű lezárása lesz karrierjének, ha mindezt Lakers-mezben teheti meg.

Az aranysárga-lila együttesnél lehet, hogy változások lesznek, legalábbis a meccselést tekintve. Byron Scott vezetőedző Mark Medinának (Los Angeles Daily News) azt mondta, hogy most már minden a fiatalok fejlesztéséről szól, illetve arról, hogy megtanítsák őket nyerni. El kell jutniuk arra a pontra, hogy a tehetséges fiataljaik megtanulják, hogyan kell szoros mérkőzéseket behúzni - várhatóan tehát D'Angelo Russellék több lehetőséget fognak kapni majd a negyedik negyedkben, illetve főleg azok végén.

A Lakersnél egyébként a Jazz elleni mérkőzésen megsérült Larry Nance Jr. térde, idő előtt kellett befejeznie a találkozót - egyelőre természtesen nem tudni bővebbet, hogy mennyire komoly a dolog. Nance-hez tartozik az is, hogy a TNT szakértője és az Indiana Pacers legendája, Reggie Miller nemrég azt mondta egy adásban, hogy a Lakers fiataljai közül szerinte ő viheti a legtöbbre, ha pályafutásaik végén megnézzük majd, ki mit ért el, mert benne van a legtöbb energia.

A Milwaukee Bucksnál egy visszatérő volt - január 4-én sérült meg Jerryd Bayless bokája, azóta nem tudott pályára lépni, ma hajnalban, a Charlotte Hornets ellen azonban újra bevethető állapotban volt, játszott is a győztes mérkőzésen.

A hajnal másik híre Bryant bejelentése mellett az volt, hogy a Chicago Bulls francia centerét, Joakim Noah-t megvizsgálták, miután tegnap hajnalban másodjára is kiment bal válla másfél hónapon belül, és azt a döntést hozták, hogy meg kell műteni a kosarast. Noah felépülési ideje 4-6 hónap lesz, úgyhogy nagy valószínűséggel még ha nagyon hosszúra nyúlik is a Bulls szezonja egy esetleges döntővel, ő akkor sem lép már pályára ebben az idényben - és mint ismert, nyáron szabadügynök lesz, úgyhogy lehetséges, hogy utolsó Bulls-mezben megvívott meccsén is túl vagyunk. A Nets egykori cap-guruja, Bobby Marks jelentette, hogy a Chicago nem kaphat a hosszútávú sérülések esetén járó DPE-t, mert ahhoz egy kérvényt kell benyújtani a ligához, annak pedig tegnapelőtt lejárt a határideje.

Az Atlanta Hawks játékosa, Kent Bazemore azt nyilatkozta James Herbertnek (CBS Sports) hogy szerinte Draymond Green minden idők egyik legjobb csapattársa. A Hawks swingmanje azt mondta, hogy persze most mindenki látja ezt, mert jól megy a Warriorsnek, de szerinte minden csapatba kellene egy olyan játékos, mint Green. Ő az, aki "seggbe rúgja" az embert, ha nem azt csinálja, amit kellene, de ha valaki elvégzi a dolgát, akkor ő az, aki azt érezteti vele, hogy a világ legjobb játékosa. Steph Curryvel is ugyanígy bánik Green, és bár az emberek azt mondják, hogy Curry a legjobb kosaras, Greent ez nem érdekli. Bazemore szerint ennek a mentalitásnak köszönhető az, hogy a Golden State ott tart, ahol, és próbál ő is jobb vocal leader lenni - próbálja megtalálni az egyensúlyt, hogy számonkérjen és dicsérjen is, mindkettőt akkor, amikor kell.

A New Orleans Pelicansnek eddig pocsék szezonja van, erről mesélt Alvin Gentry vezetőedző Jason Jonesnak (Sacramento Bee). A tréner szerint nagyon sok olyan szoros meccsük volt, ami nem úgy dőlt el, hogy az egyik csapat megcsinált egy nagy játékot, bedobott egy nehéz kísérletet - rengeteg alkalommal ők nem tudták egyszerűen végrehajtani az elgondoltakat, vagy éppen védekezésben omlottak össze döntő pillanatban, márpedig szoros mérkőzések végjátékában muszáj lenne a lehető legjobbat nyújtani. A GM, Dell Demps annyit tett ehhez hozzá Justin Verriernek (ESPN), hogy sokan kérdezik, fognak-e lépni, de csak azért nem fognak cserélni, hogy csináljanak valamit - nem fognak megszabadulni senkitől, hogy kevésbé tehetséges játékost hozzanak cserébe, mert ez összességében káros lenne a csapatnak.

A Phoenix Suns rosszabbul áll, mint a Pelicans - a New Orleans 4 és fél, a Suns 5 és fél meccsre van a PO-tól -, de Ryan McDonough GM Steve Bulpettnek (Boston Herald) azt nyilatkozta, még nem dőlt el, milyen irányba indulnak. A szakvezető szerint a következő egy hónap lesz a döntő, ott kiderül, milyen csapatuk van, hol tartanak, mik a lehetőségeik és reálisan mit érhetnek el ebben az idényben - nagyjából egy hónap van egyébként a cserehatáridőig. Könnyen lehet, hogy ez csak a szurkolók felé egy "nem tankolunk" kinyilatkoztatás volt, hiszen ha nincsenek is sokkal lemaradva a 8. helytől, a liga talán legrosszabb formában lévő együttese a Suns, az előző 13 mérkőzésükből 12-t elvesztettek.

Shams Charania (Yahoo Sports) jelentette, hogy az Orlando Magic 10 napos szerződést fog kötni Keith Applinggel, aki a D-Ligás csapatukban, az Erie Bayhawksnál nyújtott ebben a szezonban kifejezetten jó teljesítményt.

A végére pedig a Detroit Pistons legendája, Ben Wallace maradt - 3-as mezszámát ma hajnalban vonultatták vissza a Warriors elleni mérkőzés félidejében:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus