Hírmorzsák 2016-01-17 (22:15)

Dellavedovát választották a legmocskosabb módon játszó játékosnak az NBA-ben, több véleményt is megfogalmaztak mellette és ellene is. Matt Barnesnak újabb 35.000 dollárjába került Derek Fisher, illetve a saját butasága. Jae Crowder szerint Randy Wittman nem megfelelő szavakat használt vele szemben ma hajnalban, ezért kapott technikait a Wizards elleni végjátékban. Durant elmondása szerint nem utálja a médiát, csak néha nem ért egyet másokkal. Baron Davis átment a D-Liga waiverén, szabadon igazolhat bármelyik csapatba.

A Los Angeles Times megszavaztatott 24 játékost, edzőt és vezetőt, hogy ki a legmocskosabb módon játszó játékos. A voksolást 13 szavazattal nyerte Matthew Dellavedova, mögötte Steven Adams lett a második (7), Andrew Bogut a harmadik (5), Matt Barnes a negyedik (4) és Serge Ibaka az ötödik (2) - van, aki több embert is mondott, így jöhetett össze ekkora szám csak a Top5-ben. Egy keleti konferenciában játszó kosaras némi cinizmussal annyit mondott, hogy "azta, Dellavedova és Bogut is ausztrál, micsoda véletlen". A Cavs hátvédje szerinte nagyon sokszor átlépi a határt, Boguttal viszont egyáltalán nem ez a helyzet - szerinte Dellavedova egy kicsit őrült és nem is nagyon lehet kordában tartani.

Egy nyugati konferenciában dolgozó edző szerint is olyan szinten dirty Dellavedova, amennyire csak lehet, mert ha valaki sérülést okoz másoknak, az nincs rendben. Egy keleti konferenciában dolgozó segédedző ezzel nem értett egyet, ő úgy gondolja, hogy Dellavedova csak csúszik-mászik, mindent megtesz a csapatáért. Szerinte az a gondjuk a hátvéddel, hogy keményen játszik - mások nem akarnak ennyit beleadni, ezért mondják rá, hogy dirty. Szerinte például a Kyle Korver elleni esetet rosszul ítélték meg az emberek. Egy keleti konferenciában dolgozó fiatal edző szerint Dellavedova nem direkt csinálja, amit csinál, véletlenül játszik ennyire tisztáttalanul, nem akarattal

Ha már előkerült Matt Barnes, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Memphis Grizzlies kiscsatárát 35.000 dollárra büntette a liga a legutóbbi nyilatkozatai miatt - a hivatalos álláspont szerint olyan kijelentéseket tett, amik nem szolgálták az NBA érdekeit. "Az erőszak soha nem megoldás, de néha mégis az." - ez a mondat került újabb pénzébe Barnesnak, akinek már nagyon sokba van Derek Fisher, hiszen kétmeccses eltiltása elvitte éves fizetése 2/82-ét is.

További "botrányok": ma hajnalban a Boston Celtics kiscsatára, Jae Crowder kapott egy technikait az utolsó percben, mert valakivel vitatkozott, mint kiderült, a Washington Wizards vezetőedzőjével, Randy Wittmannal. Crowder az Associated Pressnek azt nyilatkozta, hogy a tréner nem megfelelő szavakkal illette őt John Wall büntetőinél. A bíró azt mondta, hogy ő nem hallott Wittmantól semmit - Wall annyit mondott, hogy hallotta, ahogy visszaszólnak a kispadjuk felöl Crowder felé -, de ő nem vádol meg egy edzőt sem ilyennel alaptalanul. Crowder elmondása szerint ez teljesen új neki, és ugyan tudja, hogy a jövő héten újra játszanak majd egymással, de nem érti, hogy miből jött Wittman kirohanása felé. A Boston kiscsatára egyébként megbüntette a fővárosiakat, 3.9 másodperccel a vége előtt ő szerezte a Celtics győztes kosarát.

És még mindig a feszültségek: tegnap este írtunk arról, hogy Kevin Durantnek megint baja volt a médiával amiatt, hogy nem kezelik őket bajnokesélyesként. Az Oklahoma City Thunder kiscsatára Erik Horne-nak (The Oklahoman) azt nyilatkozta, hogy az elmúlt napokban, sőt években nagyon sokszor látta, hogy ő utálja a médiát, ami nem igaz, nagyon is szereti. Ha nem szeretné, akkor nem beszélgetne az újságírókkal, tévésekkel, nem reagálna semmire - szerinte ha valakivel nem ért egyet, akkor az nem azt jelenti, hogy már utálja is az adott illetőt. Neki mindig az a célja, hogy beszélgetést kezdeményezzen, amiből mindenki tanulni tud. Ha azt akarják az újságírók, hogy egy nyitott és őszinte emberrel beszélgessenek, akinek megvan a saját véleménye, akkor jó helyen járnak. Ő ugyanaz az ember maradt, aki volt, nem változott, csak felnőtt idő közben. Az a célja, hogy a szurkolók folyamatosan egyre többet tudjanak, és reményei szerint a médiának is ez, nem a minél több kattintás hajhászása. Továbblépett a dolgon, de ezt mindenképpen el akarta mondani.

A végére pedig Baron Davis maradt, aki a D-Liga waiverén átment, így már szabadon igazolhat bármelyik együtteshez - 2012 óta először játszhat profi keretek között B-Diddy.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus