Hírmorzsák 2016-01-18 (21:00)

Megpróbálja Hibbertet PO-csapathoz cserélni a Lakers. Kobe beszélt a Raptors elleni 81 pontról, illetve annak a napnak a reggeléről (videó). Kihirdették a Team USA 30 fős, olimpiára készülő keretét. Sam Mitchell szerint a megfelelő módon fejleszti a Timberwolves fiatal tehetségeit. Porzingis szerint még tanulnia kell, milyen az, amikor ő a csapat első számú embere támadásban. Tyreke Evansnek fáj a térde, ezért nem játszik most a Memphis ellen. Hoiberg szerint nem fog nagyobb cserét meghúzni a Bulls Noah sérülése miatt. Martin Luther Kingről és hatásáról beszéltek a sztárok (videó). Elhunyt Johnny Bach, a Bulls egykori (első three-peat) segédedzője, Jordan és Horace Grant beszéltek róla. A Grizzlies nem igazolja újra Elliot Williamst, visszaviszik a csapathoz Ryan Hollinst.

Steve Kyler (Basketball Insiders) jelentette, hogy elképzelhető, hogy a Los Angeles Lakers elcseréli Roy Hibbertet a februári cserehatáridő előtt. Mint ismert, a center elég sok pénzről mondott le (15%-os, nagyjából 2.3 millió dollárt érő trade kickerjének szinte a teljes egészéről), hogy az Indiana Pacerstől az aranysárga-lilákhoz kerülhessen a nyáron, ezért a Lakers nem akar kitolni vele, megpróbálnak neki PO-csapatot találni. Nem biztos, hogy egyszerű dolguk lesz, hiszen 15.5 milliós lejárója van ugyan a centernek, de valószínűleg hosszabb szerződést nem akarnak átvenni érte, másrészt mindössze 6.6 pontos és 5.8 pattanós átlagot produkált ebben a szezonban.

Mint arról beszámoltunk külön is, ma kihirdették a Team USA bő, 30 fős, olimpiára készülő keretét.

A Minnesota Timberwolves ideiglenes vezetőedzője, Sam Mitchell Kent Youngbloodnak (Star Tribune) azt mondta, továbbra is úgy gondolja, hogy a megfelelő módon fejleszti a csapat fiatal tehetségeit. A tréner saját elmondása szerint nem ideges a Wolves gyengébb eredményei miatt, mert most nem a győzelmek, hanem a játékosok fejlődése a legfontosabb, és azt is hozzátette, hogy reményei szerint ezt Glen Taylor tulajdonos is megérti. Mitchell annyit mondott még, hogy elképzelhető, hogy ő arathatja majd le ennek a fejlődésnek a gyümölcsét, meg az is, hogy nem - ha nem alkalmas a feladatra, hogy a következő szintre jussanak, akkor nem ő fogja majd adni az interjúkat a jövőben.

A New York Knicks magasembere, Kristaps Porzingis új dolgokat tanulhatott az előző két meccsen - Carmelo Anthony távollétében ő lett a csapata első számú embere támadásban, a védők is rá koncentráltak leginkább. Porzingis Stefan Bondynak (New York Daily News) bevallotta, hogy elég komoly kihívás volt ez még számára, de tudja, hogy ezeket a tapasztalatokat hasznosítani tudja majd a jövőben. A lett magasember azt mondta, hogy Melótól kell megtanulnia azt, hogy hogyan kell a támadójáték központjának lenni. Ő kapja mindig a labdát, ha kicsit megakadnak és arra van szükség, hogy valaki továbblendítse őket, márpedig azt még meg kell tanulnia, hogyan kell ezt kezelni.

Shams Charania (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Memphis Grizzlies nem fogja megújítani Elliot Williams 10 napos szerződését, Ryan Hollinsnak azonban új kontraktust fognak adni - a centert épp azért tették szabadlistára nemrég, hogy legyen a keretben helyük Williamsre.

A New Orleans Pelicansnél nincs egy nap nyugta sem a csapatnak a sérülésektől: Tyreke Evans a ma esti, már zajló, Memphis elleni mérkőzésen nem játszik, mert a bemelegítésnél érezte, hogy fáj a térde.

91 éves korában elhunyt a Chicago Bulls egykori segédedzője, Johnny Bach - az első three-peat idején volt Phil Jackson segítője. Michael Jordan azt nyilatkozta róla, hogy minden idők egyik legnagyobb elméje volt Bach, ha a kosárlabdáról van szó - nagyon sokat tanult tőle, nagyon sok bátorítást kapott a néhai trénertől és rengeteget dolgoztak együtt. Jordan azt is hozzátette, hogy nem tudja, Bach nélkül megnyerték-e volna az első három bajnoki címüket. Több volt számára, mint egy edző, mert a barátja is volt egyben, és nagyon szomorú a halála miatt. Horace Grant annyit mondott még, hogy a Doberman-védekezés alapja a bizalom volt, ezt a bizalmat pedig Bach hozta létre.

A tréner egyébként a Fordham (1950-68) és a Penn State (1968-78) egyetemeken volt edző, volt a Golden State Warriors vezetőedzője több mint 3 évig (1983-86), majd 1986-ban lett a Bulls segédedzője. A Charlotte Hornetsnél, a Detroit Pistonsnál és a Washington Wizardsnál is megfordult, majd 2003-ban visszatért a Chicagóhoz és 2006-os visszavonulásáig ott is dolgozott.

A Bullshoz tartozik az is, hogy a vezetőedző, Fred Hoiberg Nick Friedellnek (ESPN Chicago) azt nyilatkozta, hogy nem számít túl komoly lépésekre a vezetőségtől amiatt, mert Joakim Noah lesérült és valószínűleg befejezte az idényt. A dolog nem meglepő, Marc Stein (ESPN) a ligában dolgozó vezetők egy részétől úgy tudja, hogy leginkább a francia centert szerette volna elcserélni a Chicago a cserehatáridő előtt - mint ismert, az ő szerződése lejár a nyáron, így oda igazol, ahova akar, valószínűleg szerették volna megelőzni, hogy ingyen távozzon.

A végére egyrészt Kobe Bryant maradt - az nba.com már készül a 81 pont 10 éves évfordulójára, ami január 22-én lesz, az első részben pedig arról kérdezték Kobe-t, hogy hogyan érezte magát annak a bizonyos Toronto Raptors elleni mérkőzésnek a reggelén:

És beszélt egy kicsit hosszabban is:

Másrészt Martin Luther King napja van Amerikában, róla és hatásáról beszéltek a sztárok:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus