Hírmorzsák 2016-01-19 (11:30)

LeBron már a draft előtt tudta, hogy Draymond Greennel egy okos és sokoldalú játékost kap, bárki is draftolja. A Cavs-játékosok kicsit felhúzták magukat Curry pezsgős nyilatkozatán. James csapata még sosem volt 43 pontos hátrányban az NBA-ben - egészen ma hajnalig. Kobe már második a Lakers gólpasszlistáján. Wall és Durant a hét játékosai. Lowry a matekkal és egyetemével cukkolta DeRozant (videó). Egy Grammy-díjas jazz-zongorista írt számot Bryant karrierje előtt tisztelgésül. A Kings megint meg akarja szerezni Mbah a Moute-t a nyári botrány ellenére is. Whiteside-nak nem a pénz számított, hanem hogy befutott NBA-játékos legyen, rájött, hogy mit veszített, mikor kibukott a ligából. Steve Kerrnek félpályáról már megy (videó). Sérültlista: Porzingis (lábfej), Beverley (boka). Blake Griffin valószínűleg a Cavs ellen még nem játszik.

A ma hajnali Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors mérkőzés előtt LeBron James utólag játszott Nostradamust. Az ohiói együttes ikonja Joe Vardonnak (Northeast Ohio Media Group) azt nyilatkozta Draymond Greenről, hogy egy dolgot tudott már draftolása előtt is: bármelyik csapat is választja ki, egy nagyon okos és sokoldalú, komplett játékossal erősödik. James szerint nagyon sokat jelent, ha valaki az egyetemen tud tripla-duplát csinálni. Nincs sok labdabirtoklás és nem is olyan letisztult a játék az NCAA-ben, ennek ellenére többször is megcsinálta ezt Green a Michigan State-n. LeBron azt is hozzátette, hogy ha valaki Tom Izzo vezetőedző kezei közül kerül ki, az általában nagyon magas kosárIQ-val rendelkezik, Green pedig minden kisebb, statisztikával nem mérhető dolgot is elvégez a pályán.

Szintén a meccs előtti felvezetéshez tartozik, hogy mint arról tegnap délelőtt beszámoltunk, Steph Curry még a tavalyi döntő hatodik meccsét emlegette fel, amikor azt mondta, hogy reményei szerint még érződik majd a pezsgő illata, amit a finálé megnyerésére bontottak aznap este. Curry Diamond Leungnak (Bay Area News Group) azt is elmondta egyébként, hogy 37-4-gyel állnak, azt pedig nagyon jó jelnek tartja, hogy sokakat idegesít, hogy tegnap kikaptak, ezért úgy érezte, hogy jó esélyük van újra jó irányba indulni - megtörtént a 34 pontos sikerrel -, mert ez mutatja, hogy idén nagy dologra készülnek. Chris Haynes (Cleveland Plain Dealer) úgy tudja, hogy több Cavs-játékost is felbosszantott Curry pezsgős nyilatkozata, tiszteletlenségnek vették - ettől függetlenül felszívni nem sikerült magukat. LeBron például külön megkérdezte a riportereket, hogy miért nem kérdezték erről, mert lenne rá válasza.

Két napi statisztika van, illetve inkább két napi. Az egyik a Cavs-Warriorshöz tartozik: LeBron James 1127 mérkőzést számláló profi pályafutása során még sosem fordult olyan elő, hogy 43 ponttal égjen a csapata - most ez is megtörtént a második félidőben. A másik pedig Kobe Bryanté, erről tegnap már volt szó a reggeli összefoglalóban: az aranysárga-lilák ikonja megelőzte a logót, Jerry Westet a Lakers gólpasszlistáján. Kobe már 6244 asszisztnál jár, West 6238-cal fejezte be karrierjét - az első hely messze van, hiszen Magic Johnson 10.141-et gyűjtött össze 13 idény alatt.

A hét játékosai a Washington Wizards irányítója, John Wall, valamint az Oklahoma City Thunder kiscsatára, Kevin Durant lettek. Wall vezetésével 3-1-es hetet futottak a fővárosiak, ami alatt az irányító 25.0 pontot, 9.8 gólpasszt, 6.0 pattanót és 3.0 szerzett labdát átlagolt - utóbbiban és asszisztokban vezette a konferenciát ebben az időszakban. Duranttel 4-0-t ment a Thunder, a kiscsatár pedig 26.0 pontot, 8.3 pattanót és 4.3 gólpasszt tett a közösbe mérkőzésenként.

Wall egyébként David Aldridge-nek (nba.com) tagadta, hogy azért hagyta volna ott Dan Fegant (Relativity Sports), mert megálltak a tárgyalások köztük és az adidas között. A hírek szerint a játékmester hasonló cipőszerződést akar, mint amit James Harden kapott az adidastól - a Houston Rockets sztárja 13 évre 200 millió dollárért írt alá hozzájuk. Wall azt mondta, hogy nem ez volt az oka annak, hogy váltott, egyszerűen már régóta gondolkodott ezen a lépésen. Minden cipőgyártó felé nyitott továbbra is, beszélni fog mindenkivel, hogy felmérje, mik a lehetőségei. Mindenki iránt érdeklődik, aki szeretne vele találkozni, beszéni, leszerződni. Most azt a cipőt viseli, ami a legkényelmesebb számára és ami a leginkább védi a lábait.

Jason Jones (Sacramento Bee) értesülései szerint a Sacramento Kings egy jól védekező, kettes és/vagy hármas poszton bevethető játékost akar szerezni, és a Los Angeles Clipperstől Luc Mbah a Moute az egyik kiszemeltjük. George Karl vezetőedző azt nyilatkozta a kiscsatárról, hogy minden csapatnak nagy szüksége van egy-egy olyan játékosra, mint Mbah a Moute, mert nem a statisztikák érdeklik. Támadásban egyáltalán nincsenek igényei, úgyhogy egyetlen figurát sem kell rá kijátszani és ezzel egyáltalán semmi baja nincs, így is boldog. A dolog azért lenne pikáns, mert Mbah a Moute-t már leigazolta a nyáron a Kings, csak utána egy kamu orvosi vizsgálattal megszüntették szerződését, és nemrég egyezett meg a két fél "peren kívül" - a játékos anyagi kártérítést kapott a csapattól a nyári manőver miatt.

A Miami Heat centere, Hassan Whiteside Shams Charaniával (Yahoo Sports) beszélgetett. Whiteside azt mondta, hogy sosem a pénz volt a legfontosabb számára, Kínában többet keresett volna, mint most az NBA-ben, de ha akkor aláír Kínába, elképzelhető, hogy ott is marad már. Nem a pénzt hajszolta, hanem az álmát, hogy egy nagyszerű NBA játékos legyen, aztán persze azzal jön a dicsőség és a nagy szerződés is. Gyerekkorában fogalma nem volt, mennyit keresnek ezek a játékosok, de már akkor a TV-ben akart lenni, azt szerette volna, ha felnéznek rá az emberek. A center azt is elmondta, hogy mikor kibukott a ligából, rájött, hogy mit veszített, megtanulta a leckét. Sosem adta fel, de tudta, hogy már bekerülni sem egyszerű a ligába, hiszen alig több mint 400 játékos szerepel itt. Nehéz volt az eddigi útja, de a története még nem fejeződött be.

A sérültlistán természetesen ma is vannak új nevek. A Houston Rockets irányítója, Patrick Beverley lassan többet lesz maródi, mint bevethető, ma hajnalban, a Los Angeles Clippers ellen a bokája sérült meg. A New York Knicks üdvöskéje, Kristaps Porzingis tegnap este, a Philadelphia Sixers ellen szenvedett jobb lábfejsérülést. Nem is tért vissza a mérkőzésbe, de a találkozó után Derek Fisher vezetőedző elmondta, tudott volna játszani a lett magasember, ha muszáj, csak egyszerűen nem érte meg a kockázatot, hogy pályára küldjék. A Clippersnél Blake Griffin hetek óta harcképtelen, de erre a hétre várható visszatérése - Doc Rivers elnök és vezetőedző elmondása szerint azonban elég valószínű, hogy csütörtök este, a Cleveland ellen még nem léphet pályára az erőcsatár.

Ha már visszatérők: Steve Kerr még nem ült le a Golden State kispadjára, félpályáról azonban már megy neki a dobás:

A Phoenix Suns tegnap egy második 10 napos szerződést is kötött Lorenzo Brownnal - az elsőt január 8-án kötötte. A hátvédet a 2013-as draft 52. helyén választotta ki a Minnesota Timberwolves, megfordult a Timberwolves mellett a Philadelphia Sixersnél is - az első 10 napos kontraktus alatt 3 mérkőzésen összesen 13 pont és 34 perc került a neve mellé.

Kobe Bryant visszavonulása mindenkit megihletett - a Grammy-győztes Robert Glasper a Nike támogatásával írt egy számot "Be Courageous" ("Legyél bátor") címmel, ami Kobe 20 éves pályafutásáról, bátoságáról és nagyságáról szól:

A végére pedig DeMar DeRozan és Kyle Lowry maradtak - utóbbi kicsit trollkodott előbbivel. DeRozan az Orlando Magic elleni, londoni mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy csak próbált 1-3-as összmérleggel távozni az angol fővárosból, mire Lowry szólt neki, hogy ez még csak a harmadik meccse volt Londonban. Kicsit értetlenkedtek, majd kiderült, hogy DeRozan azt akarta mondani, hogy azt szerette volna, ha a 3-ból 1-szer már legalább nyerni tud (elsőre "one and three"-t mondott, utána szóltak neki, hogy az "one for three"). Erre reagált Lowry egy "ennyit a USC-ről" mondat+vállveregetéssel:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus