Hírmorzsák 2016-01-19 (20:35)

Az ESPN All-Time Top10-es listája a centereknél. Kidd-Gilchrist elkezdhetett ütközésekkel együtt edzeni. LeBron szerint nem a világ vége volt a ma hajnali meccs, csak annyit mutatott meg, milyen sokat kell dolgozniuk azért, ha bajnokok akarnak lenni. Love beszólt kicsit Jamesnek. A Sixers tulajdonosai akarták, hogy ne Porzingist draftolja a csapat, Brett Brown dicsérte a lett magasembert. Carlisle szerint a Rondo-cserével ők is jól jártak Dwight Powell miatt, dicsérte Crowder. A Netsnek imádkoznia kell, ha jó játékost akar szerezni az FA-piacon. Kobe 81 pontos meccsének felvezetője, 2. rész (videó). Stephenson és Josh Smith "ökölcsatája" a padon (videó).

Az ESPN ma este kihirdette utolsó All-Time Top10-es listáját is, az irányítók, a dobóhátvédek, a kiscsatárok és az erőcsatárok után ezúttal természetesen a centerek kerültek terítékre. Ezt követően kezdik majd el elvileg a Top100-as listát is feltölteni.

1. Kareem Abdul-Jabbar, 2. Wilt Chamberlain, 3. Bill Russell, 4. Shaquille O'Neal, 5. Hakeem Olajuwon, 6. Moses Malone, 7. David Robinson, 8. Patrick Ewing, 9. George Mikan, 10. Bill Walton

A Charlotte Hornets kiscsatára, Michael Kidd-Gilchrist rehabja újabb fázisába lépett, a csapat egyik specialistájától ugyanis engedélyt kapott, hogy ütközésekkel együtt is edzhet már - az elmúlt két hétben ütközések nélkül már tréningezett. Mint ismert, MKG jobb válla október 3-án sérült meg, elszakadt a labrumja és akkor nagyjából féléves visszatérési időt jósoltak neki. Hiába halad látszólag jól, sőt, az előzetes tervekhez képest talán jobban is a kosaras felépülése, egyelőre továbbra sem tudni, mikor térhet majd vissza.

A ma hajnali Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors mérkőzés után LeBron James azt nyilatkozta Sam Amicknek (USA Today), hogy szerinte ez nem volt megalázó vereség, nem a világ vége - mint ismert, 34 ponttal kapott ki az ohiói együttes hazai parketten. LeBron hozzátette, hogy ez csak egy kosármeccs, próbálja nem túlmisztifikálni. Azt is elmondta, hogy nem fog semmi rosszat mondani, mert akkor könnyű, amikor nem megy a csapatnak, de ő akkor szokta inkább hallatni a hangját, amikor jól teljesítenek és azt akarja elérni, hogy motiváltak maradjanak. Nem az a típus, aki a földön fekvőbe még egyet belerúg.

Azt is beismerte LeBron, hogy nem megy nekik a nagycsapatok ellen, hiszen a nyugati Top2 ellen 0-3-ra állnak és papíron legnagyobb keleti riválisuktól, a Bullstól is kikaptak. Jobban kell játszaniuk, és hogy mennyi munka áll még előttük, azt mutatta meg ez a ma hajnali összecsapás - rengeteget kell dolgozniuk, hogy bajnokesélyesek legyenek a szezon végén, és folyamatosan fejlődniük kell. Úgy érzi, fiatal csapatuk van. Tavaly jó eredményt értek el, de nincs túl sok tapasztalatuk még együtt, ezt is össze kell még rakniuk. Sok nehézségen kell még keresztülmenniük, de ez rendben is van így, tanulni fognak belőlük.

James Joe Vardonnal (Akron Beacon Journal) is beszélgetett, akinek elmondta, hogy egyelőre a másik két sztárnak, Kyrie Irvingnek és Kevin Love-nak nincs túl sok tapasztalata, szerinte ez is gond, illetve hogy a keret fiatal játékosai túlságosan odafigyelnek arra, hogy mit írnak róluk az újságok. Szerinte a keretben többen is vannak olyanok, akik tapasztalat híján nem tudnak mibe kapaszkodni, így ha nehezebb helyzetbe kerülnek, nem tudják, hogyan másszanak ki abból.

A Cavsnél érdekes beszélgetések lehetnek a jövőben, mert az egyébként látszólag nem annyira rossz kémiát Love megint hazavághatja. Az erőcsatár a Warriors elleni mérkőzés után azt mondta, hogy ha bajnokok akarnak lenni, nagyon sok mindenkinek számot kell vetnie önmagával, tükörbe kell néznie, márpedig ez a vezérükkel, LeBronnal kezdődik. Azt mondjuk nem tudni, mire gondolt Love, mert bár James sem volt jó finoman szólva sem, de Love 3 pontos, 6 pattanós statisztikája mellett így is sztárnak tűnt, pláne azt a pick-and-roll elleni védekezést nézve, amit az erőcsatár hozott ezen a találkozón.

Marc Berman (New York Post) információi szerint a Philadelphia Sixers tulajdonosi köre attól tartott, hogy ha Kristaps Porzingist draftolják tavaly nyáron, az még nagyobb feszültséget szül a szurkolók körében és még kevésbé fogják tolerálni Sam Hinkie GM lassabb újjáépítési folyamatát, ezért azt akarták, hogy mindenképpen a Karl-Anthony Towns, D'Angelo Russell, Jahlil Okafor trióból válasszon a csapat. Mint ismert, Okafor lett a kiválasztott, de semmivel nem kerültek előrébb, Hinkie fölé így is ki kellett nevezni Jerry Colangelót, mert a rebuild így sem lett gyorsabb.

A Sixers vezetőedzője, Brett Brown egyébként dicsérte Porzingist a két gárda tegnap esti mérkőzése után, amikor a lett magasember újonc idénye 16. dupla-dupláját gyűjtötte be. A tréner szerint különleges játékos lesz Porzingis. Mindenki a magasságát nézi, de neki igazából az tetszik, hogy mennyire szereti a versenyhelyzeteket. Keményen játszik és úgy tűnik számára, hogy szeret is kosarazni.

A Rajon Rondo-féle csere keretein belül került a Dallas Maverickstől a Boston Celticshez Jae Crowder, aki idén már támadásban és védekezésben is egészen kiválóan produkál. A Mavs vezetőedzője, Rick Carlisle azt nyilatkozta, hogy Crowder gyakorlatilag meccsről meccsre javul, de nincs ebben semmi meglepő, ők is nagyon kedvelték, amikor Dallasban játszott. A tréner elmondta, hogy abban a cserében megkapták Dwight Powellt is, aki szintén egy jó, fiatal játékos, és úgy érzi, hogy az a csere számukra is előnyös lesz. A Celtics számára valószínűleg még inkább, hiszen draftjogokat is kaptak.

A Brooklyn Nets is üzletelt a Bostonnal, ők azonban egyértelműen rosszul jöttek ki a dologból. Egy ligaforrás a NetsDailynek azt mondta, hogy imádkozniuk kell Istenhez, hogy hasznos játékosokat tudjanak szerződtetni a szabadügynök piacról. Túl kell fizetniük majd az embereket, illetve egy-két éves szerződéseket kell ajánlaniuk, ahogyan a Sacramento Kings tette az előző off-szezonban, aztán reménykedhetnek, hogy jobban sül el a dolog, mint Vlade Divacéknál. 

Ahogy arról tegnap már szó volt, az nba.com felvezeti Kobe Bryant 81 pontos meccsének 10 éves évfordulóját - ma a 2. résszel jöttek ki, amelyben az volt többek között a téma, hogy mikor a mérkőzésre készült Kobe, akkor érzett-e valami különlegeset, vagy azt, hogy itt most valami nagy dolog van készülőben:

A legvégére pedig Lance Stephenson és Josh Smith maradtak, akiknek nagyjából ennyi már a szerepük egy kosárlabda mérkőzésen:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus