Hírmorzsák 2016-01-20 (11:00)

Klay Thompson szerint a Spurs egy igazi monster csapat, motivációt jelent számukra, hogy ott loholnak mögöttük. Harrison Barnes antialkoholista. Steph Curry nem akarta megsérteni a Cavs játékosait. Devin Booker LeBron James és Kevin Durant nyomdokain. Rudy Gobert Hassan Whiteside-nak beszólt twitteren? Szegény Pelicanst az ág is húzza: Eric Gordonnak eltört az egyik ujja. Oladipo ma este biztosan nem játszik (térd), Porzingis játéka kérdéses (lábfej). Sérültlista: Mahinmi (bal boka), Leuer (hát), Teletovic (bal boka), Markieff Morris (váll), Hinrich (bal comb). Tovább nőtt a Spurs előnye hatékonyságban, már a Hawks is Top10-ben van elöl és hátul is. A Denver hosszabbított Tim Connellyvel és stábjával.

Bár nagyon sok szó esik a Golden State Warriors tegnap hajnali kiütéses győzelméről a Cleveland Cavaliers ellen, a San Antonio Spurs így is látótávolságon belülre került hozzájuk az utóbbi hetekben. Klay Thompson Michael Lee-nek (Yahoo Sports) azt nyilatkozta, hogy ez motiválja is őket folyamatosan, jobb csapatot alkotnak így, hogy tudják, a San Antonio ott van mögöttük. A dobóhátvéd szerint nagyszerűen játszik a Spurs, nagy meccset fognak játszani jövő héten, mikor a két együttes találkozik majd. Thompson azt is hozzátette, hogy a Cleveland mögött is kiváló csapatok vannak keleten, de nem olyan szörnyetegek, mint a San Antonio, ez azonban nagy segítség számukra, hogy a lehető legjobbak legyenek.

Elég nagy vihart kavart az MVP, Steph Curry legutóbbi pezsgős nyilatkozata, ám van a Warriorsnél olyan játékos is, aki nem nagyon akart semmilyen alkoholt érezni a clevelandi öltözőben tegnap hajnalban. Harrison Barnes a Yahoo Sportsnak elárulta, hogy soha nem ivott azelőtt, hogy tavaly megnyerték a bajnoki címet. Akkor belekóstolt a pezsgőbe, de szerinte szörnyű ízű volt, az ivás pedig egyáltalán nem neki való. Kicsit kitérve még a Curry-féle nyilatkozatra: az irányító azt mondta, nem akarta megsérteni a Cavs játékosait, túlságosan is tiszteli őket ahhoz, hogy ilyet tegyen.

Ha már szóba kerültek a nagyok, akkor térjünk ki a heti statokra: a hatékonyság táblázaton nőtt a Spurs (+15.1) előnye a Warriors (+11.7) két veresége miatt még úgy is, hogy utána a bajnok kiütötte a Clevelandet. Az Oklahoma City Thunder a harmadik (+8.9), a Cavs a negyedik (+5.6), a Toronto Raptors (+4.0) pedig új belépő a legjobb 5-ben. A teljes listát ezen a linken eléritek.

A "támadási, védekezési hatékonyság, kor" halmazábrán ezúttal 5 csapat is befért a Top10-be a támadójátékot és a védekezést tekintve is: a Golden State, a San Antonio, a Cleveland, az Oklahoma City és az Atlanta Hawks, közülük a Thunder az, amelyik a "fiatal" korcsoportba tartozik. Védekezésben Top10-ben rajtuk kívül még a Chicago Bulls, a Miami Heat, az Indiana Pacers, a Boston Celtics és a Detroit Pistons vannak, támadásban pedig a Toronto, a Sacramento Kings, a Portland TrailBlazers, a Houston Rockets és a Los Angeles Clippers.

A Utah Jazz centere, Rudy Gobert tegnap kicsit megkavarta az állóvizet twitteren. A francia játékos azt írta, hogy lehetnek valakinek jó statisztikái, de ettől még elképzelhető, hogy hátráltatja a csapatát, és a számok néha igenis hazudnak. Gobert aztán odaírta, hogy bár sokan azt gondolják, ezt most egy konkrét emberre értette, de a kiírás inkább azoknak szól, akik csak és kizárólag a statisztika alapján próbálnak megítélni játékosokat.

Az Orlando Magic centere, Nik Vucsevics válaszolt neki, hogy el kellene mondania, mégis kire gondol pontosan, ahogy ezt egy igazi férfi tenné, mire Gobert azt válaszolta, hogy a csapattársára, akinek az a ronda lófarka van - válogatottbeli jó barátjára, Evan Fournier-ra célzott. Fournier vette is a lapot, rákérdezett, hogy "Blancoté?", ami franciául Whiteside - blanc=fehér, coté=oldal -, bár többen azt se zárták ki, hogy Gobert nem rá, hanem egy volt csapattársára, Enes Kanterre gondolt. Az mindenesetre biztos, hogy nem barátokat keresett tegnap (és egyébként valószínű, hogy a Heat centerét vette célba).

Ha már a Magic, akkor itt említsük meg, hogy vezetőedzőjük, Scott Skiles tegnap este bejelentette, hogy Victor Oladipo ma este, a Philadelphia Sixers elleni találkozón nem lép pályára térdsérülése miatt. A New York Knicksnél Kristaps Porzingis játéka kérdéses ma este, a Utah Jazz ellen lábfejsérülése miatt - ő pont a Sixers ellen sérült meg hétfő este. A New Orleans Pelicans éppcsak kezdett formába lendülni, de újabb veszteség érheti őket: Eric Gordon jobb gyűrűsujja eltört a ma hajnali, Minnesota Timberwolves elleni mérkőzés harmadik negyedében. Egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia.

Ma hajnalban a Phoenix Suns - Indiana Pacers ütközet volt a legveszélyesebb az egészség szempontjából. Jon Leuer már pályára sem tudott lépni hátfájdalmai miatt, Mirza Teletovicnak a bal bokája sérült meg, Markieff Morrisnak a válla, a túloldalon pedig Ian Mahinmi szintén a bal bokája miatt fejezte be idő előtt a találkozót. Közülük igazából Morris lehet érzékenyebb veszteség, ha sokat kell kihagynia, mivel őt szeretné elcserélni a Suns, Leuer és Teletovic egy tankolós szezonban nem oszt, nem szoroz, Mahinmi mögött pedig van több helyettes is a Pacersnél. A Chicago Bullsnak Kirk Hinrich nélkül kell kibírnia nagyjából 4-5 napig, az irányító bal combja húzódott meg.

Ha már szóba került a ma hajnali Phoenix - Indiana, akkor ide tartozik, hogy Devin Booker 19 évesen és 81 naposan ért el 30 pontot, LeBron James és Kevin Durant mellett a liga történetében a harmadik legfiatalabb, akinek ez sikerült.

A Denver Nuggets többéves hosszabbítást kötött a GM-mel, Tim Connellyvel, illetve segédjével, Arturas Karnisovasszal, jelentette be az együttes. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) szerint Connelly elnyerte Josh Kroenke elnök bizalmát az újjáépülési folyamat közben. A szakvezető 2013-ban vette át Masai Ujiri helyét, előtte 3 évig a New Orleans segéd GM-je volt, előtte pedig 10 évig a Washington Wizardsnál dolgozott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus