Hírmorzsák 2016-01-20 (21:30)

Az ESPN Top100-as listája 91-től 100-ig. Eric Gordon gyűrűsujját megműtötték, 4-6 hetet kell kihagynia. LeBron 71 millió dollárt keres egy évben, ő ezzel a listavezető - a Top10. A Knicks 3 milliárd dollárt ér, visszaelőzte a Lakerst - a teljes lista. A Bucks érdeklődik Ty Lawson iránt. A Denver el akarja cserélni JJ Hicksont. 81 pontos meccs, 3. rész (videó). Garnett ütötte meg Ryan Andersont, utóbbi kapott faultot (videó). Nowitzki (jobb térd) és Stauskas (bal váll) sem játszik ma este. A Suns 10 napos szerződést ad Cory Jeffersonnak.

Az ESPN elkezdte a Top100-as listáját is a posztonkénti Top10-ek után. 100-tól haladnak visszafelé, minden nap 10 játékost tesznek közzé. A mai lista:

91. Maurice Cheeks, 92. Nate Thurmond, 93. Lenny Wilkens, 94. Mark Price, 95. Marc Gasol, 96. Bobby Jones, 97. James Harden, 98. Gail Goodrich, 99. Kevin Love, 100. Shawn Kemp

Ahogy attól tartani lehetett, Eric Gordon újabb komolyabb sérülést szenvedett, miután eltört a jobb gyűrűsujja ma hajnalban, a Minnesota Timberwolves elleni mérkőzésen. A dobóhátvédet megműtötték ma, a csapat tájékoztatása alapján pedig 4-6 hetes kihagyásra kényszerül, ez újabb hatalmas érvágás az éppen formába lendülő együttesnek - Gordon idén 41 mérkőzésen 14.9 pontot átlagolt, fontos szerepe volt az utóbbi időben lábra álló Pelicansben.

A sérülésekhez tartozik Dirk Nowitzki is - a Dallas Mavericks német ikonjának a jobb térde fáj, ezért ma este, a Minnesota Timberwolves ellen biztosan nem játszik, azt pedig nem tudni egyelőre, hogy mikor térhet vissza. A Philadelphia Sixersnél Nik Stauskas zsinórban harmadik mérkőzését is kihagyja ma, az Orlando Magic ellen - neki január 14-én sérült meg a bal válla a Chicago Bulls ellen, azóta nem tudta vállalni a játékot egyszer sem.

A mai nap a pénzügyeké volt leginkább. A mezeladási adatokról külön is beszámoltunk délután, de a Forbes kijött konkrét anyagiakkal is. Az újság mai cikke alapján LeBron James keresi a legtöbbet a ligában, 71 millió dollárt tesz zsebre egy évben a szponzori és a Cleveland Cavalierstől kapott szerződése alapján. A Cavstől 23 milliót kap James, míg a szponzoroktól 48 milliót - Nike-val kötött kontraktusát az eladások alapján fogják számolni, de jóval 500 millió dollár fölé tippelik. A Forbes szerint LeBron eddigi bevételei karrierje során közelítik a 600 millió dollárt mindent egybevéve. A top10:

1. LeBron James (71 millió dollár), 2. Kevin Durant (56.2 dollár), 3. Kobe Bryant (50 millió dollár), 4. Derrick Rose (34.1 millió dollár), 5. James Harden (32.8 millió dollár), 6. Dwyane Wade (32 millió dollár), 7. Carmelo Anthony (30.9 millió dollár), 8. Chris Paul (30 millió dollár), 9. Dwight Howard (27.4 millió dollár), 10. Blake Griffin (26.9 millió dollár)

A Forbes a franchise-okról is kihozta a listáját, amely alapján 1.25 milliárd dollárt ér átlagban egy csapat, ez 13%-os emelkedés az egy évvel korábbi állapotokhoz képest. Az első helyen változás történt, a New York Knicks egy évnyi "alámerülés" után visszavette a vezető pozíciót, 3 milliárd dollárra taksálják őket a Forbesnál, míg a második Los Angeles Lakerst 2.7 milliárdra - szokás szerint mögöttük a Chicago Bulls 2.3 milliárdos becsült értékkel a harmadik. A Knicksnél egyébként új TV-szerződés van (az első évben 100 millió dollárt fizet), az nyomta meg nem kicsit az értéküket. A teljes sorrendet ezen a linken eléritek.

Steve Kyler (Basketball Insiders) értesülései szerint a Milwaukee Bucks érdeklődik Ty Lawson iránt - azt is hozzátette az újságíró, hogy jelenleg elég valószínűtlennek tűnik egy üzlet a Bucks és a Houston Rockets között.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Denver Nuggets szeretné elcserélni a februári deadline előtt JJ Hicksont. Az erőcsatár 5.6 millió dolláros lejáró szerződéssel rendelkezik, és drasztikusan csökkentek játékpercei, miután megérkezett a nyáron Nikola Jokics is a kerethez. A szerb nagyon jó produkciót nyújt eddig, mellette pedig Kenneth Faried, Joffrey Lauvergne és Jusuf Nurkic is inkább része a csapat hosszútávú terveinek, mint Hickson, aki úgy sem került sokat pályára, hogy Lauvergne és Nurkic elég sokat kihagyott eddig ebben az idényben. 7.6 pontot és 4.8 pattanót átlagolt eddig idén, de mindössze 18 meccsen lépett pályára.

Shams Charania (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Phoenix Suns 10 napos szerződést fog adni Cory Jeffersonnak - a csatár az idényt az arizonaiaknál kezdte, de mindössze 6 mérkőzésen lépett pályára, aztán kitették a keretből.

A 81 pontos meccs felvezetésének harmadik részét is kirakta ma az nba.com, ebben Kobe Bryant leginkább arról beszél, hogy a Toronto Raptors elleni találkozó második félidejében kezdte érezni, hogy minden bemegy neki, hogy bármit elvállal, az sikerül.

A végére pedig Kevin Garnett maradt, aki Ryan Andersonnak nyomott oda egyet. A történet pikantériája, hogy utóbbi kapott faultot - hogy mire, azt nem tudni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus