Hírmorzsák 2016-01-21 (20:45)

Az ESPN Top100-as listája a 81-90. helyeken. George Karl szerint Cousins a liga legjobb centere jelenleg, Cousins szerint nem ez a lényeg. Stan Van Gundy szerint Adam Silver és a liga a hibás a hackelésért. Jason Kidd a jövő héten visszatér a Bucks kispadjára. Rose imádja azt, ahogy most játszik. Gortat szerint a sérülések elkerülése a játékosok feladata. A Golden State idegenbeli szereplése is a történelemkönyvek aranyoldalaira került. LeBron szerint nincs értelme még május-júniusra gondolniuk, egyáltalán nem biztos, hogy addigra nem esnek ki. Conley-t saját elmondása szerint 1-től 10-ig tartó skálán 11-es nehézségű lesz elcsábítani Memphisből. Fournier-t hosszú évekre le akarja kötni az Orlando. Kobe 81 pontos meccsének 4. felvezetője (videó). A Heat Dorell Wright és Tony Wroten iránt érdeklődik. All-Star zoknik.

Az ESPN folytatta All-Time Top100-as listáját. Tegnap 91-től 100-ig hozták nyilvánosságra sorrendjüket, ma pedig a következő 10-essel rukkoltak elő:

81. Sidney Moncrief, 82. David Thompson, 83. Chris Mullin, 84. Dennis Johnson, 85. Dave DeBusschere, 86. Chris Bosh, 87. Chauncey Billups, 88. Billy Cunningham, 89. Yao Ming, 90. Paul Arizin

Úgy tűnik, hogy a Sacramento Kingsnél kezdenek kiegyenesedni a viszonyok: a Los Angeles Lakers felett aratott győzelem után a vezetőedző, George Karl azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy DeMarcus Cousins folyamatosan bizonyítja most már, hogy All-Star szintű játékos, sőt. Karl feltette magának a kérdést, hogy "játszik ma a ligában jobb center Cousinsnál?", amire azt válaszolta, hogy nem. A pálya mindkét oldalán nagyon sokat segít a csapatnak, és nem tud senkit mondani, aki jelenleg az ő szintjén kosarazna - reményei szerint ezt a liga is észreveszi, és ott lesz a torontói All-Star gálán Cousins.

Cousinstól is megkérdezék, hogy úgy érzi-e, ő a legjobb játékos ötös poszton, amire azt mondta, hogy nem ez a lényeges kérdés. Szerinte rengeteg dologban tud még fejlődni, védekezésben és passzolásban mindenképpen, de nagyon sok mindenben kell még javulnia. Szerinte nem lényeg, hogy vajon ő a legjobb vagy más - az számít, hogy a megfelelő módon játsszon és hogy a csapatnak segítsen a következő szintre jutni.

Ma hajnalhoz tartozik Andre Drummond negatív büntetőrekordja is, amelyről a Detroit Pistons elnökének és vezetőedzőjnek, Stan Van Gundynak megvolt a véleménye. SVG azt nyilatkozta Vince Ellisnek (Detroit Free Press), hogy Adam Silver és a liga döntött úgy, hogy ezt akarják látni a pályán, és az ő véleményük az, hogy a nézők is erre kíváncsiak. Amíg a szurkolóknak ez megfelel, addig így fognak játszani. A szakvezető szerint azonban elképzelhető, hogy eljön majd az idő, amikor a drukkerek sem lesznek már kíváncsiak az állandó hackelésre és átkapcsolnak másik csatornára.

Eddig nem tették, legalábbis Silver ezt mondogatja folyamatosan - ha mégis megteszik, majd lép a liga is. A commish egyébként a 2015-ös döntő alatt elmondta, hogy az adatok alapján a rájátszásban gyakorlatilag két csapatot érintett ez a dolog, a Houston Rocketset és a Los Angeles Clipperst, és ott is leginkább egy-egy konkrét játékosról beszélhetünk. Ha a Pistons idén bejut a PO-ba, újabb delikvens kerülhet reflektorfénybe.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Milwaukee Bucks vezetőedzője, Jason Kidd a jövő héten visszaveszi pozícióját, mikor az együttes visszatér az idegenbeli túráról, onnantól kezdve újra ott fog ülni a csapat kispadján - mint ismert, Kidd csipőjét karácsony előtt nem sokkal kellett megműteni, és úgy tűnik, hogy az előzetesen jósolt 6 hetes kihagyás előtt fog visszatérni. A Bucks egyébként 19-25-tel áll, de Joe Prunty segédedzővel, aki jelenleg az ideiglenesen megbízott vezetőedző, 8-7-es mérleget tudtak felmutatni az utóbbi 15 mérkőzésen.

A Chicago Bulls irányítója, Derrick Rose a SportsTalk Live adásában elmondta, hogy egyáltalán nem vesztette el az önbizalmát az utóbbi időszakban, csak figyelnie kellett, hogy a kitűzött céljaira koncentráljon folyamatosan. Ebben az idényben próbál minél kiegyensúlyozottabban minél több mérkőzést lehozni, jövőre pedig előtérbe helyezi majd az egyéni céljait is. Rose azt is hozzátette, imádja azt, ahogy most játszik, és a csapatot is nagyon szereti, bár Joakim Noah nagyon hiányzik nekik. Nagyon örül annak, ahol most tart, teljesen ki van békülve a teljesítményével.

Ha már Rose, akkor az első szó, amire asszociálni lehet róla, az a sérülések, erről beszélt Marcin Gortat Gene Wangnek (Washington Post). A Washington Wizards centere azt mondta, hogy nagyon sok veterán, idősebb játékosuk van, márpedig nekik figyelniük kellene a saját testükre - ez a lengyel szerint egyértelműen a játékosok feladata, nem másé. Ő személy szerint nem érti, hogyan fordulhat elő az, hogy egyesek folyamatosan megsérülnek. Ezzel kezdenie kellene az adott illetőnek valamit Gortat szerint, változtatnia kellene a rutinján, a szokásain, hogy jobb és profibb játékos legyen.

Azt is hozzátette, ebbe ő maga is beletartozik, mert kezdhetett volna valamit a térdsérülésével ő is, de nem tette - mint ismert, egy seb elfertőződése miatt nem játszik jelenleg a középjátékos. Az ő feladata az, hogy ez ne történjen meg még egyszer vele - ha mindenki így áll majd hozzá, akkor lesznek jobbak csapatként is.

A nap statisztikáját a Golden State Warriors szállította: az Elias Sports adatbázisa szerint az oaklandi alakulat mindössze a negyedik csapat az elmúlt 40 év során, amely 20. idegenbeli győzelmét a szezon során a 25. idegenbeli fellépése előtt gyűjtötte be.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James Ken Bergernek (CBS Sports) azt nyilatkozta, hogy úgy érzi, jó csapatuk van, de még nem elég jó, folyamatosan fejlődniük kell. Semmi értelme nincs még májusról vagy júniusról gondolkodniuk, egyáltalán nem garantált, hogy akkorra nem esnek ki. Ha tudják motiválni magukat, meccseket nyernek és bekerülnek a rájátszásba, akkor van esélyük, de még az sem garantál semmit. Egy-egy dobás vagy eladott labda megfordíthat egy teljes párharcot, úgyhogy egyáltalán nem gondol ennyire előre.

Azt is hozzátette, hogy a Miami Heatnél átment ugyanezen a korszakon, és tudja, hogy az emberek türelmetlenek - azt gondolják, hogy ha összeáll egy ilyen tehetségű gárda, akkor csak be kell dobni a mikróba az alapanyagokat, és 30 másodperc alatt kész is az egész, de ez nem így működik. James szerint időre és a nehéz időszakokra is szükség van, azokra a periódusokra, amikor nem kedvelik a másikat, mert a legrosszabbat is meg kell együtt élniük, hogy igazán jók legyenek, ezt a pályafutása alatt már megtapasztalta. LeBron úgy érzi, minden azon múlik, hogy valaki mennyire motivált önmagától, mennyire őrülten akar a csúcsra jutni.

Jövő nyáron a Memphis Grizzlies irányítója, Mike Conley lesz az egyik, ha a nem a legkeresettebb irányító a szabadügynök piacon, a védekező specialista játékmester azonban Matt Moore-nak (CBS Sports) azt nyilatkozta, hogy nagyon nehezen hagyná el a csapatot és barátját, Marc Gasolt - a spanyol center tavaly nyáron hosszabbított a Grizzlies-zel 5 évre. Conley-t megkérdezte Moore, hogy 1-től 10-ig skálán milyen nehéz lenne elhagynia Gasolt, amire azt mondta, hogy 11 - bár ez sokat januárban még nem jelent, az jó ideje tudható, hogy nagyon szívesen maradna Memphisben.

Az Orlando Magic GM-je, Rob Hennigan Josh Robbinsszal (Orlando Sentinel) beszélgetett egy másik nyári szabadügynökről, Evan Fournier-ről - ő RFA lesz. Hennigan azt mondta, hogy ugyanazt mondja a francia hátvéd esetében is, amit Tobias Harrisnél tavaly: sokra értékelik a pályán mutatott játékát és szeretnék sok évre megtartani. Nagyon kedvelik és úgy gondolják, hogy kitűnő alapja lehet az együttesnek a jövőben is, rá tudnak építkezni a továbbiakban

Barry Jackson (Miami Herald) jelentette, hogy a Miami Heat nemrég érdeklődött Tony Wroten és Dorell Wright iránt. Előbbi szabadügynök, miután a Philadelphia Sixers nemrég kitette keretéből, utóbbi viszont Kínában játszik és márciusig nem is lesz leigazolható. Jackson hozzátette, hogy egyelőre csak érdeklődő jellegű telefonhívások voltak, megegyezés egyik játékos esetében sincs a közeli jövőben jelen állás szerint.

Szintén Bryanthez tartozik, hogy az nba.com ma is folytatta a 81 pont felvezetését - a negyedik részben arról beszélt Kobe, hogy azon a bizonyos Toronto Raptors elleni mérkőzésen milyen érzés volt, mikor elért a karriercsúcsáig, aztán 70 pontig és a Lakers franchise-rekordjáig.

A végére pedig az All-Star zoknik maradtak, amelyeket a Stance zoknigyártó cég bemutatott a mai napon:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus