Hírmorzsák 2016-01-22 (11:45)

Kihirdették az All-Star kezdőket - Melo Dominique Wilkins és George Gervin mellé lépett fel, Kawhi Leonard pedig Jordan és Olajuwon, valamint Billups és Dumars mellé került. Barkley szerint Draymond Greennek ott lett volna a helye a nyugati kezdőben, Kobe pozícióját viszont nem kérdőjelezi meg. Bryant a Jordan elleni utolsó, 2003-as All-Star gáláról beszélt, reményei szerint senki nem fog udvariaskodni vele. Space Jam élő bemutató lesz az All-Star gálán. Már most 60-nal többször hackeltek ebben a szezonban, mint az előző idényben. Clifford Robinsonból marihuána-termesztő lett, Uncle Spliffy az új beceneve. Dwight Howard (boka) és Dragic (vádli) ma este nem játszanak. Sérültlista: PJ Tucker (mellkas), Gay (sarok).

Mint arról reggel külön is beszámoltunk, kihirdették az All-Star gála kezdőcsapatait. Carmelo Anthony 9. alkalommal lesz ott az All-Staron úgy, hogy nem járt még egyszer sem döntőben - ez George Gervin és Dominique Wilkins mellett rekordot jelent, és Chris Paul is csatlakozhat ehhez a társasághoz, ha az edzők elviszik. Kawhi Leonard is elég illusztris névsorokba lépett be. A San Antonio Spurs kiscsatára Chauncey Billups és Joe Dumars mellett a harmadik, aki azután lett először All-Star, hogy már megnyerte a döntő MVP címet, Michael Jordan és Hakeem Olajuwon mellett pedig szintén a harmadik, aki All-Star, döntő MVP és Év Védője díj nyertese is egyben, senki más nem mondhatja el ezeket magáról.

Az egyik legnagyobb kimaradó Draymond Green volt, akit sokan a liga egyik legjobb játékosának tartanak jelenleg. Ahogy szokás, Charles Barkley nem rejtette véka alá véleményét, szerinte Greennek a kezdőben lett volna a helye. Kobe Bryant pozíciójával nincs baja Barkley-nak, mert minden idők 10 legjobb játékosa közé sorolja, de szerinte három embert kérdés nélkül be kellett volna tenni a szavazóknak a kezdőbe: Leonardöt, Steph Curryt és Greent, a háromból pedig csak kettőt szavaztak be a szurkolók.

Az előbb említett Kobe Bryant is belépett egy elég kevés embert számláló klubba: Michael Jordan, John Havlicek és Kareem Abdul-Jabbar mellett ő már a negyedik játékos, aki 37. születésnapja után is ott lesz egy All-Star gálán. Kobe egyébként Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) pont a 2003-as gálát emlegette fel, amelyen Jordan utoljára játszott. Bryant elmondása szerint minden idők legjobbja azt mondta neki, hogy csak azért, mert ez az utolsó All-Star gálája, nem akarja, hogy kicsit is kiengedjen ellene - azt akarta Jordan, hogy úgy játsszon, ahogy egyébként is szokott. Erre Kobe azt kérdezte Jordantől, hogy ugyan mi vezette arra, hogy úgy érezze, ezt külön ki kell emelnie? Majd nevettek egy jót mindketten.

Bryant azt mondta, hogy leginkább a versengésre emlékszik szívesen a ligából, ezekre az egymás elleni csatákra fog mindig visszatekinteni, és reményei szerint a többi játékos ugyanolyan hozzáállással játszik majd most, az All-Star gálán, ahogy a szezon során mindig. Kobe még a végeredmény kihírdetése előtt megköszönte a szurkolóknak a rengeteg szavazatot - végig vezetett minden részeredménynél -, nagy megtiszteltetésnek tartja és nem is számított erre. Jordanre visszatérve elmondta, hogy nagyjából 25 percig beszélgettek elég sok dologról, a szezonról, a rájátszásról - nagyon különleges volt számára, hogy még a főmeccs és az óriási felhajtás előtt beszélhettek egy kicsit.

Az All-Star gálához és Jordanhez tartozik, hogy a Space Jam 20 éves évfordulója alkalmából a torontói összejövetelen a TIFF Next Wave jóvoltából lesz egy kis élő bemutató február 14-én, márpedig a hírek szerint sportolók és a szórakoztatóipar személyiségei közül többen is részt vesznek majd a "bemutatón". 

Rengeteg szó esik az utóbbi 1-2 napban a hackelésről, miután a Houston Rockets bohócot csinált magából és Andre Drummondból is. Kevin Pelton (ESPN) jelentette, hogy idén már legalább 223 ilyen jellegű személyi hibát vétettek a ligában, ez pedig már most jelentősen több, mint az a 164, amit a teljes 2014/15-ös szezonban ítéltek.

A sérülések rovatba ma négy ember került. Egyrészt az előbb megemlített Houston centere, Dwight Howard, akinek óvatosságból MRI-vel megvizsgálták a tegnap hajnalban megsérült bokáját. Azt nem tudni, hogy mit találtak, de Calvin Watkins (ESPN) információi szerint Howard ma este, a Milwaukee Bucks ellen biztosan nem lép pályára. A másik maródi a Miami Heat irányítója, Goran Dragic, aki egy hete szenvedett vádlihúzódást, és nagyjából egyhetes pihenőt jósoltak neki akkor. Ira Winderman (South Florida Sun-Sentinel) jelentette, hogy ma este, a Toronto Raptors ellen még nem térhet vissza a szlovén játékmester. A Phoenix Sunsnál PJ Tucker mellkasa ma hajnalban, a San Antonio Spurs ellen sérült meg, a Sacramento Kingsnél pedig Rudy Gay a bal sarka miatt pályára sem lépett az Atlanta Hawks ellen.

A tegnapi nap egyik története, hogy az egykori NBA játékos, Clifford Robinson "Uncle Spliffy" becenévre hallgat innentől kezdve, ugyanis visszatért Oregonba, ahol marihuána ültetvényt akar létrehozni. Mint ismert, Robinson jó ideig volt a Portland TrailBlazers játékosa, és anno Uncle Cliffy-ként vált híressé - új neve egyébként Spangli bá'-t jelent, nomen est omen. Robinson a KOIN-6-nak adott interjújában elmondta, hogy mindig is támogatta a kannabisz fogyasztását, mert nyugtató jellegű - nyugtatta a gyomrát, az idegeit, szóval sok pozitívuma van szerinte. Azt is hozzátette az egykori kosaras, hogy az NBA-ben hiba volt használnia, de továbbra is nyíltan támogatja a marihuána használatát több tudományos vizsgálatra hivatkozva. Reményei szerint profi csapatok is használni fogják a marihuánát orvosi, gyógyítási célból.

A végére pedig a támadási, védekezési hatékonyság "táblázat" maradt, ezúttal azonban kicsit más formában. Világosan látszik, hogy a San Antonio Spurs milyen szinten emelkedik ki a mezőnyből védekezésben, és hogy támadásban az Oklahoma City Thunder ott van a Golden State Warriors környékén.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus