Hírmorzsák 2016-01-24 (22:00)

Kobe Russellnek és Randle-nek is beszólt a Blazers elleni vereség után. Bryant szerint megdönthető a 81 pontja. LeBron tagadja, hogy tudott volna előre Blatt menesztéséről, szerinte nem a mérleg a lényeg, hanem az, hogyan játszanak. Lue kiegyensúlyozottabb cseresort, hosszabb rotációt akar. Dwight Howard tegnap még futni is alig tudott. Tim Duncan nem játszik holnap este a Warriors ellen (jobb térd). Steve Kerr és Steph Curry is dicsérték a Spurst. Draymond Green szerint Luke Walton jövőre már vezetőedző lesz valahol máshol. A Denver második 10 napos szerződést adott Sean Kilpatricknek.

A Los Angeles Daily News értesülései szerint a Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant nagyon nem volt boldog csapata Portland TrailBlazers elleni vereségét követően, és a hírek szerint az öltözőben főleg D'Angelo Russellnek és Julius Randle-nek intézett pár kommentet a gyenge teljesítményükkel kapcsolatban. Állítólag az sem tetszett Kobe-nak, hogy a zsinórban hatodik vereségük után még nevetgéltek is a fiatalok, és név szerint ki is emelte kettejüket az öltözőben. Maga az érintett azt mondta az esetről, hogy pletykákkal nem foglalkozik.

Bryantet kérdezték a 81 pontról is - a legendás teljesítmény 10 éves évfordulóján egyébként 5 pontig jutott a San Antonio Spurs elleni tegnap hajnali mérkőzésen. Kobe az Associated Press munkatársának kérdésére azt válaszolta, hogy szerinte lesz olyan játékos, aki elér 81 pontig vagy túl is szárnyalja. El kell hinni, hogy ez lehetséges, és persze az illetőnek a lehető legjobb formában kell lennie. Nagyon sok energia kell ahhoz, hogy valaki ilyen produkciót nyújtson, és a teljes találkozó folyamán ki kell tudni adni a maximumot

Téma volt természetesen David Blatt menesztése is. A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James tagadta, hogy tudta volna előre, mire készül a vezetőség, illetve hogy neki szerepe lett volna Blatt eltávolításában, és arra is utalt a Chris Haynesnek (Cleveland Plain Dealer) adott nyilatkozatában, hogy talán ez volt a megfelelő időpont a váltásra. James azt mondta, hogy az érdekli igazán, hogyan tudnak fejlődni, mert sokkal többről van szó, mint a győzelmek és a vereségek száma. Szerinte az újságírók túl sokat foglalkoznak a mérleggel, de a lényeg az, hogyan játszik egy csapat, hogyan készül a mindennapokban. Korábban kérdezték tőle, hogy miért olyan ideges, például mikor hét mérkőzést nyertek zsinórban, és ezért - talán most már jobban megértik.

Az új vezetőedző, Tyronn Lue egyik legelső feladata egy kiegyensúlyozottabb cseresor kialakítása lesz - a Cavsnél sokszor panaszkodtak, hogy kiszámíthatatlan volt az, ahogyan Blatt használta a játékosokat a második ötösben. Lue Haynesnek azt mondta, hogy próbál 10 embert játszatni, aztán hosszútávon majd, amikor elérnek a PO-hoz, csökkentik ezt a rotációt. Megpróbál 10 embert forgatni, hogy játékban tartson minél több játékost, így ne kerüljenek olyan probléma elé, mint az előző döntőben, ahol a sérülteket helyettesítők nem találták a ritmust azért, mert előtte sokáig nem kerültek parkettre. Lue azt is elmondta, hogy nem akarja máshogy csinálni a dolgokat, mint ahogy Blatt, csak jobban, illetve elmondta, hogy nagyon segítőkész volt vele az előző vezetőedző, tisztelettel beszélt volt főnökéről és elődjéről.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard nagyon csalódott volt tegnap, amikor megkapta a bal bokájáról készült legújabb tesztek eredményeit. Howard Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) elmondta, hogy futott egy keveset, de túl sok mindent nem tudott még csinálni, és remélte, hogy ma már jobban lesz. Azt gondolta, hogy szombaton már tud rendesen futni, de nem így alakult, mert még mindig érzett fájdalmat a bokájában. Ha már normálisan tud futni, akkor utána jöhet az ugrás és a dinamikus megindulások, illetve a többi dolog - az, ahogyan szeret játszani -, de nem lenne okos dolog tőle, ha most siettetné a játékot.

A sérülésekhez tartozik, hogy a holnap esti Golden State Warriors - San Antonio Spurs összecsapást Tim Duncan kihagyja majd, mert fáj a jobb térde.

A találkozó előtt a Golden State-től többen is nyilatkoztak a Spursről. Steve Kerr vezetőedző Rusty Simmonsnak (San Francisco Chronicle) elmondta, hogy jól ismeri a San Antoniót, de hihetetlen számára, hogy 50 éves, több mint 13 éve visszavonult már játékosként, de a három legendás játékosuk (Duncan, Tony Parker, Manu Ginobili) és Gregg Popovich vezetőedző még mindig ott vannak. Mint ismert, a Spurs 1999 és 2014 között 5 bajnoki címet nyert, Steph Curry szerint pedig ezért legendák vagy lesznek majd azok, ha abbahagyják. Az említett három ember és Popovich ennek az alapja, de mindig tudtak új, hasznos játékosokat hozni melléjük, és egész pályafutásuk alatt magas szinten teljesítettek. Curry szerint ha valaki Spurs-mezt ölt, akkor az ő szintjükön kell játszania, és ez a leglenyűgözőbb az irányító számára - ők a mérce.

Másról is szó esett a Warriorsnél, méghozzá Luke Waltonról, akit a nyáron valószínűleg el fognak veszíteni, jó eséllyel valahol vezetőedzői posztot fog kapni. Kerr Simmonsnak annyit mondott erről, hogy Walton volt a megfelelő ember a helyettesítésére, neki megfelelő a temperamentuma ahhoz, hogy sikeres lehetett a csapattal. Kerr szerint később biztosan vezetőedző lesz Walton, de reménykedik benne, hogy sikerül még egy kicsit a csapatnál tartaniuk. Draymond Green szerint idegesítő is ez a helyzet most, mert jóban van nagyon Waltonnal, és ha van okos GM a ligában, akkor a tréner egészen biztosan vezetőedző lesz valahol máshol a következő idényben. Ki kell élveznie ezt a hátralévő 40 mérkőzést és a rájátszást, mert biztos benne, hogy el fogják veszíteni a jelenlegi segédedzőt.

A Denver Nuggets egy második 10 napos szerződést is kötött Sean Kilpatrickkel. A hátvéd először január 12-én írt alá hozzájuk, és 4 mérkőzésen 2.3 pontot átlagolt - korábban a D-Ligában 22 találkozón lépett pályára a Delaware 87ersnél, ott 27.1 pont, 4.1 pattanó és 2.0 gólpassz voltak a mutatói.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus