Hírmorzsák 2016-01-25 (12:30)

Ferry, Bryan Colangelo, a Denver segéd GM-je és a Rockets elnöke a négy jelölt a Nets GM posztjára. Mark Jackson beszólt Adrian Wojnarowskinak az őt érintő clevelandi pletykák miatt. A James körüli embereket meglepte, hogy a Cavs szerződést kötött anno Blatt-tel, mielőtt LeBron véleményéről tudtak volna. Mindenki célkeresztben a Clevelandnél, Kevin Love lesz a következő áldozat? A nyáron Thibodeau is esélyes lett volna a Cavs vezetőedzői posztjára. Longabardi a Cleveland új segédedzője. Lue gyorsabb támadójátékot akar a csapattól, de szerinte nincsenek még hozzá elég jó kondiban. Lue szerint Blatt irányíthatná a keleti csapatot az All-Star gálán. Andre Drummond edzésen 70% fölött dobja a büntetőket, SVG szerint mentálisan kell még fejlődnie. Avery Bradley elégedetlen a szerződésével. Dragic ma este sem játszik a Bulls ellen. Soulja Boy Steph Curryről írt számot.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint Danny Ferry és Bryan Colangelo mellett a Denver Nuggets segéd GM-je, Arturas Karnisovas és a Houston Rockets elnöke, Gersson Rosas az a négy jelölt, akik a legnagyobb eséllyel indulnak a Brooklyn Nets GM-i posztjáért - Karnisovasszal a napokban hosszabbított a Denver, de ez valószínűleg nem jelent sokat, ha a Nets akarja a szakembert. Wojnarowski úgy tudja, hogy még a február 18-ai deadline előtt ki akarja nevezni a Brooklyn az új GM-et, a formális interjúk pedig február elején kezdődnek.

A Cleveland Cavaliers továbbra is téma természetesen, Wojnarowskit például az általa megemlített Mark Jackson "hívta ki a hóra" - mint ismert, az újságíró állítása szerint már akkor Jacksont akarta LeBron James vezetőedzőnek, mikor visszatért a Cavshez. Jackson a Cleveland - Chicago Bulls második negyedében Jeff Van Gundyval hosszasan beszélgetett a témáról - szerinte nem fair az, hogy azt állítja valaki, hogy LeBron sosem fogadta el David Blattet, csak spekuláció, és főleg Blatt irányában nem fair.

Jackson szerint ha valaki leír egy történetet, nem kellene meg nem nevezett forrásokra hivatkoznia és úgy támadnia valakit - nevezze meg az illetőt, ha ilyen van. JVG szerint az egy kiszámítható folyamat, hogy ha valakit kirúgnak, akkor az újságírók azonnal elkezdik kikezdeni, hogy ezzel is jó pontokat szerezzenek az adott csapatnál, minél jobb viszonyba kerüljenek velük és minél több információt szerezzenek. Van Gundy azt is hozzátette, hogy szerinte a sportújságírás sosem volt ilyen mélységben, mint most, Jackson pedig Wojnarowskinak külön is odaszólt még egyet.

Wojnarowski mellett egyébként Dave McMenamin és Brian Windhorst (mindketten ESPN) is beszéltek 2014 nyaráról. Állításuk szerint a Cleveland nem tudta, mennyire komoly James visszatérési szándéka, ezért igazolták le Blattet, ami pedig a LeBron körüli embereket lepte meg, hogy nem várták meg, Jamesnek mi a véleménye. A Cavsnek nem volt eredetileg helye maximum szerződést ajánlani az ikonnak, Blatt pedig úgy vállalta el az állást, hogy a Kyrie Irving és Andrew Wiggins köré építkező fiatal csapatot kell folyamatosan fejlesztenie.

Az egyik csapatközeli forrás szerint ebben az esetben olyan játékosokat irányíthatott volna Blatt, akik szerettek volna neki megfelelni, ehelyett egy olyan kész gárdát kellett vezetnie, ahol a játékosok azt szerették volna, ha nekik felel meg az edző. Bár Európában jelentős sikereket ért el, az NBA-ben az első évét kezdte az előző szezonban Blatt, ami miatt újonc edzőként tekintettek rá, így is kezelték, ez pedig nagyon nem tetszett neki - tavaly le is nyilatkozta, hogy 22 éve edző, ezen pedig nagyon könnyen néznek át az emberek, pedig jó ideje nem újonc tréner már.

McMenamin egy csapatközeli forrástól úgy tudja, hogy Blatt kirúgása után mindenki célkeresztben van, senki nem érezheti biztonságban magát a csapatnál, egyre nagyobb a nyomás mindenkin. Azonnal elindultak persze a találgatások Kevin Love-ról, hiszen Blatt menesztésének bejelentése előtt több játékos is azt gondolta, hogy már most az erőcsatár cseréjét jelenti majd be a csapat.

McMenamin jelentette azt is közben, hogy a Cleveland Tom Thibodeau-n nagyon erősen elgondolkodott volna, ha már a nyáron menesztik Blattet. Úgy döntöttek azonban, hogy év közben rúgják ki Blattet, és úgy érezték, hogy a hátralévő fél szezon miatt Tyronn Lue a legalkalmasabb arra, hogy átvegye az együttes irányítását - annak ellenére is, hogy Thibodeau most is elérhető még.

Közben bővült a Cavs szakmai stábja: Windhorst jelentette, hogy a Phoenix Sunstól nemrég elküldött Mike Longabardi a Cleveland új segédedzője. Longabardi az arizonai együttesnél a védekezésért felelt, és Lue is ezt a részleget irányította segédedzőként.

Lue egyébként azt szeretné, ha gyorsabban játszanának, Jason Lloydnak (Akron Beacon Journal) el is mondta, hogy a Chicago ellen ennek megfelelően jól is kezdtek, aztán azonban teljesen összeestek, elfáradtak. Lue úgy érzi, hogy nincsenek elég jó kondiban a játékosok ahhoz a stílushoz, amit játszani szeretnének. LeBron azt mondta, hogy bizonyos dolgokban előreléptek, védekezésben például hiába voltak hibáik, nem a hátul mutatott teljesítménnyel volt gondjuk összességében - szerinte jobb, ha ezt többször mondhatja, mintha azt kellene mondania, nem a támadójátékkal volt probléma. Ha utóbbi lenne a helyzet, aggódhatna, de így szerinte nagyon jók lesznek.

Lue másról is nyilatkozott - Chris Haynesnek (Cleveland.com) elmondta, hogy szerinte Blattnek kellene irányítania a keleti csapatot az All-Star gálán. Lue azt mondta, hogy az NBA egyébként is több újdonságot próbál kidolgozni az All-Star hétvégére, Blatt pedig nagyszerű munkát végzett. Első helyen állnak, úgyhogy szép dolog lenne, ha Blatt leülhetne a főmeccsen a kispadra még egyszer utoljára - Szerk.: mondjuk azt nem tudni, hogy Lue ezt az "utoljára" kifejezést hogyan értette, később máshol azért lehet még Blattből sikeres edző. Haynes forrásai szerint erre nem lesz lehetőség, mert jelenleg nem is dolgozik a ligában Blatt.

A Detroit Pistons centere, Andre Drummond 35.8%-kal dobja eddig idén a büntetőket, nem is csoda, hogy a hackelés egyik legfőbb célpontja. Stan Van Gundy elnök és vezetőedző Gary Washburnnek (Boston Globe) elmondta, hogy az edzőteremben komoly fejlődésen ment keresztül Drummond, látszik az elvégzett munka, de a meccseken még rosszabb lett, mint korábban. Mentálisan kell előrelépnie a centernek, olyan automatikusnak kell lennie az egész mozdulatának, hogy a mérkőzéseken is megmutatkozzon a befektetett munka. Edzéseken sokkan jobban dob Drummond - azt nem mondja SVG, hogy 90%-kal, de minden nap tud 70% fölött hozni a büntetővonalról

Washburn jelentette, hogy a Boston Celtics dobóhátvédje, Avery Bradley elégedetlen szerződésével - 2014 nyarán 4 évre 32 millió dollárért írt alá, ami akkor sem tűnt rossz kontraktusnak a csapat szempontjából, de az elszállt árak miatt Bradley-nek még kevésbé tetszik most már az éves bére. A kosaras nemrég ügynököt is váltott, Rob Pelinka képviseli ezentúl az érdekeit, de 2018-ig így is le van kötve a Bostonhoz.

A sérültlista ma azért nem olyan hosszú. Az Oklahoma City Thundernél Andre Roberson jobb térde sérült meg ma hajnalban, a Brooklyn Nets ellen - azt egyelőre nem tudni, a dobóhátvédnek mennyit kell kihagynia. A Miami Heatnél pedig Goran Dragic továbbra sem bevethető, Ira Winderman (Sun Sentinel) forrásai szerint ma este, a Chicago Bulls ellen sem lép pályára a szlovén irányító vádlisérülése miatt.

A végére pedig Soulja Boy új száma, Stephen Curry maradt:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus