Hírmorzsák 2016-01-26 (21:15)

Kobe 2002-ben 100 dollár miatt ütötte meg Samaki Walkert. Blake Griffin egy Clippers-személyzeti tagot ütött meg többször is, emiatt tört el a keze, 4-6 hetes kihagyásra kényszerül. Az ESPN Top100-as All-Time listája az 51-60. helyeken. Larry Nance Jr.-t meghívták az All-Star gála zsákolóversenyére, de a térde miatt nem megy. LaMarcus Aldridge törölte magát twitterről a ma hajnali, Warriors elleni zakó után. Lue szerint Love-nak és Irvingnek kevesebbet kellene foglalkozniuk a saját brandjükkel és többet a csapat sikerességével, Irving szerint az egyéni dolgaik az utolsók, amik miatt aggódnak. A Jazz 10 napra leigazolja Erick Greent, a Magic pedig újabb 10-re Keith Applinget.

Az ESPN folytatta Top100-as All-Time listáját ma este is az 51-60. helyeken:

51. Reggie Miller, 52. Bob McAdoo, 53. Wes Unseld, 54. Bernard King, 55. Dave Cowens, 56. Pau Gasol, 57. Robert Parish, 58. Tony Parker, 59. Carmelo Anthony, 60. Earl Monroe

Michael Eaves (ESPN) jelentette, hogy a Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin összeveszett a felszerelésért felelős személyzet egyik tagjával egy étteremben, a csapat torontói vendégjátékának alkalmával, meg is ütötte az illetőt - állítólag ez a bizonyos személyzeti ember, Matias Testi jó barátja a játékosnak. A férfi kiment a helyiségből, de Griffin utána ment és többször megütötte ezt követően is, ennek "köszönhetően" tört el a jobb, tehát a dobókeze. Dan Woike (Los Angeles Times) úgy tudja, hogy tényleg eltört Griffin keze, beigazolódott az első gyanú, és az első jóslások szerint 4-6 hetes kihagyásra kényszerül a magasember - ez azt jelenti, hogy az All-Star gálán szinte biztosan nem lesz ott, Torontóba nem kell visszamennie. A rendőrség nem fogja vizsgálni az esetet, de Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) forrásai szerint a liga igen, lehet, hogy további eltiltást kap Griffin.

Los Angelesben ma boxnapot tartottak, miután a Lakers egyik ex-játékosa, Samaki Walker egy rádióadásban elmondta, Kobe Bryant 2002-ben megütötte 100 dollár miatt. Walker azt mondta, hogy az egyik legelképesztőbb és legkevésbé érett mozzanata volt ez életének, hiszen ilyen kevés pénzen kaptak össze. Az edzések után általában összegyűlt a csapat és félpályás dobásokkal szórakoztatták magukat. Ilyenkor mindenki betett 100 dollárt a kasszába, az összeget pedig az vitte el, aki először betalált. Kobe nyert és a szabály szerint 48 óra volt arra, hogy mindenki odaadja a pénzt.

Még le se telt a két nap, de Bryant valamiért őt szemelte ki a csapatbuszon, kérte a 100 dollárját. Erre megmondta neki, hogy meccs előtti bemelegítő dobóedzésre mennek, most nincs nála pénz, visszatette a fülhallgatóját, amikor pedig ez megtörtént, Kobe fogta és váratlanul, hátulról megütötte - nagyon meglepődött. Később megnyugodtak a kedélyek, Bryant elnézést kért és ennyiben hagyták a dolgot. Walker azt is elmondta, hogy sokra tartja Kobe-t a mentalitása miatt, már csak abból is nagyon sokat tanult, hogy látta őt játszani, nagyon hálás emiatt.

Szintén a Lakershez tartozik, de már a jelenhez, hogy Baxter Holmes (ESPN) információi szerint a liga megkereste Larry Nance Jr.-t, hogy vegyen részt az idei All-Star gála zsákolóversenyén, az erőcsatár azonban térdsérülése miatt egészen biztosan nem lesz ott a Slam Dunk Contest résztvevői között. Nance Jr. azt nyilatkozta, hogy mindig is szeretett volna elindulni ebben a számban, de a térdsérülése után nem akar az orvosi stáb javaslata ellenére cselekedni. Ez az év így valószínűleg ugrik számára, de a közeljövőben mindenképpen szerepelni akar a zsákolón - ha például jövőre hívja őt a liga, akkor menni akar. Mint ismert, Nance Jr. édesapja 1984-ben a legelső versenyt megnyerte.

Mint ismert, ma hajnalban a San Antonio Spurs súlyos, 30 pontos vereséget szenvedett a Golden State Warriors ellen. Nem nagyon ment a játék senkinek a texasi együttestől, de LaMarcus Aldridge különösen halovány volt (25 perc alatt 5 pont, 3 pattanó, 3 eladott labda). A hírek szerint kapott is egy kis savat twitteren, amit meg is unt a magasember, nem sokkal később úgy döntött, hogy megszünteti twitter-fiókját - így a negatív hangok biztosan nem fogják már zavarni a szezon hátralévő részében.

A Cleveland Cavaliers új vezetőedzője, Tyronn Lue Joe Vardonnak (Cleveland Plain Dealer) elmondta, itt az ideje, hogy Kevin Love és Kyrie Irving kevesebbet foglalkozzanak az egyéni céljaikkal, elismerésekkel, és jobban alárendeljék magukat a csapatnak. Lue elmondása szerint ezt próbálta hangsúlyozni az elmúlt napokban a többiekben: ha nyernek, az mindenkire jobb fényt vet, mert ha együtt jutnak a csúcsra, akkor mindenkit elismernek, aki a csapat tagja. Ezt akarja minél inkább elültetni a játékosokban, mert még több fiatal kosaras is van a keretben, nekik még ezt ki kell emelni. 

Irving is beszélt Vardonnal erről a dologról, de elmondása szerint ő és Love is könnyedén fognak alkalmazkodni ehhez az új kultúrához - az utolsó dolog, ami érdekli őket, az a saját brandjük. Szerinte ha az erőcsatár például saját magát helyezte volna előtérbe, akkor nem is hosszabbít a Cavsszel a nyár folyamán. Ő sem véletlenül kötött új szerződést a csapattal - valami nagy dolgot akarnak véghezvinni.

Shams Charania (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Utah Jazz 10 napos szerződést köt Erick Greennel. A hátvéd a 2013-as draft 46. helyén kelt el, a Jazz azonnal a Denver Nuggetshez cserélte. 2014 nyarán alá is írt a Denverhez, ahol 46 meccsen 3.4 pontot átlagolt, majd ebben az idényben 3 mérkőzést kapott, utána kitették a keretből. Most a D-Ligás Reno Bighornstól érkezik majd a Jazzhez, akiknek Raul Neto agyrázkódásával nagy szükségük van egy irányítóra, legalább egy rövid ideig.

Az Orlando Magicnél Keith Appling január 18-án írta alá 10 napos kontraktusát, de Josh Robbins (Orlando Sentinel) értesülései szerint már most biztos, hogy pénteken kapni fog egy második 10 napos szerződést is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus