Hírmorzsák 2016-01-27 (11:00)

Nowitzki újabb clutch játékával fellépett Kobe és Melo mellé az utóbbi 20 évet nézve, Bryant elismerően gratulált is neki (videó). LeBron ki akarta rúgatni Spoelstrát a Heatnél, Pat Riley tudatta vele, ki az úr a háznál. A Timberwolves keret nagyjából fele elégedetlen Sam Mitchell-lel, Garnett se védte meg a "mestert". Jrue Holiday-t nem nagyon akarja elcserélni a Pelicans, a többi csapat fél a lábsérüléseitől. Blake Griffin elnézést kért a verekedésért, a Bleacher Report Jóbarátok paródiát csinált belőle (videó). Durant még nem gondolkodott igazán a nyári szabadügynök piacon. Duncan ma este sem játszik jobb térde miatt. Kobe megmutatta az újoncnak, hol a helye (videó). Sérültlista: Lowry (csukló), Devin Harris (lábujj), Bryant (váll), Melo (bal térd). John Wall érdekeit is Rich Paul képviseli innentől. Redick Wojnarowskinál fog hetente podcastelni, az újságíró a "forrásrendszer" kiépítéséről beszélt.

A Minnesota Timberwolvesnál hamarosan váltás lehet - ha nem most, akkor a legkésőbb nyáron -, Jon Krawczynski (Associated Press) értesülései szerint ugyanis a keret nagyjából fele nincs megelégedve Sam Mitchell ideiglenes vezetőedzővel. A felmerült gondok között van, hogy idejét múlt támadási rendszert használnak, hogy szakaszosan, másodpercre pontosan cserél Mitchell, illetve hogy nem vállal szinte semmiért felelősséget, pedig az utóbbi 14 meccsen 1-13 volt az együttes mérlege. Kevin Garnettet kérdezték a dologról, ő pedig nem kommentálta a pletykákat, lemondott a lehetőségről, hogy megvédje volt csapattársát - ez sem túl jó előjel a tréner számára.

A New Orleans Pelicansnél nem tudni, fognak-e lépni a deadline előtt, és ha igen, akkor mit, több név is felmerült már náluk, aki távozhat az együttestől - Ryan Anderson korábban, Eric Gordon nemrég. Zach Lowe (ESPN) poscastjében jelentette, hogy Jrue Holiday-t nem igazán szeretné elcserélni a Pelicans, illetve azok közül a csapatok közül, akik érdeklődnének az irányító iránt, többeket elrettent az a kórlap, amit lábsérülésekből össze lehet írni Holiday-nél, úgyhogy ő talán maradni fog New Orleansban.

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin hivatalos közleményben kért elnézést tetteiért - mint arról tegnap írtunk, megütötte a Clippers-személyzet egyik tagját, ezért tört el a keze és ezért kell újabb 4-6 hetet kihagynia. Griffin azt írta, hogy egy barátok közötti vita elfajult, és sajnálja, hogy így kezelte ezt a helyzetet, főleg hogy egy olyas valakiről van szó, akivel nagyon is törődik. A Clipperstől, a csapattársaitól és a szurkolóktól is elnézést kért, hogy ilyen botrányt kavart az együttes körül. A klubbal együtt megpróbálnak kidolgozni egy megoldást, aztán minél hamarabb szeretne visszatérni a pályára. Steve Ballmer tulajdonos és Doc Rivers elnök és vezetőedző is adtak ki nyilatkozatot, természetesen elhatárolódtak a történtektől, vizsgálják ők is az esetet.

A Bleacher Report paródiája az esetről, Jóbarátok köntösben:

Griffin csapattársa, JJ Redick közben már a pályafutása utáni életére is gondol, heti podcastje lesz ugyanis Adrian Wojnarowski Verticaljén - ezzel ő az első aktív NBA játékos, aki ilyesmivel jelentkezik rendszeresen. Wojnarowskit az utóbbi időben egyébként megtalálták páran a meg nem nevezett forrásai és az ebből írt cikkei miatt, a Garbage Time Podcastben mesélt arról, hogyan szerzi ezeket a forrásokat. Szerinte ez évi 365 napos munka, folyamatosan kommunkálni kell az emberekkel, ötletelni, informálódni. Szerinte ha egy csapat körüli embernek segít valaki, például azzal, hogy mi folyhat máshol, akkor attól az embertől még a későbbiekben értékes információt kaphat ő is, de igazi kapcsolatokat kell kiépíteni, mert ha úgy érzi valaki, hogy csak ki akarja használni, az semmire nem lesz jó.

A kritikák főleg Mark Jacksontól és LeBron James témában érkeztek Wojnarowski felé, de a Miami Heatnél is történtek érdekes dolgok, legalábbis az egyik kisebbségi tulajdonos, Raanan Katz elmondása szerint, aki egy izraeli sport talkshow-ban beszélgetett többek között erről a témáról és Blatt menesztéséről is. Az érdekes rész az volt, amikor Katz azt mondta, hogy LeBron egyértelműen kinyilvánította, el akarja távolíttatni Erik Spoelstra vezetőedzőt. Odáig fajult a dolog, hogy az elnök, Pat Riley egyszer az irodájába hívatta Jamest, ahol kifejtette, hogy neki ugyan senki nem fogja megmondani, hogyan vezesse a klubot - Spoelstra az ő embere, így az ő menesztése szóba sem kerül. Katz szerint ez volt a fő ok, ami miatt LeBron visszatért Clevelandbe

A napi statisztika Dirk Nowitzkié - a Dallas Mavericks ikonja 12. alkalommal dobott vezetést jelentő kosarat a rendes játékidő vagy a hosszabbítás utolsó 3 másodpercében, ez pedig a legtöbb a utóbbi 20 évben Kobe Bryant és Carmelo Anthony mellett, akik szintén 12-12 alkalommal dobtak ilyen kosarat. Bryanttől nem is maradt el az elismerés, hiszen a ma hajnali győztes kosarat a Lakers-kispad előtt dobta be a német ikon.


Jöjjenek a sérültek. A Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry ma hajnalban, a Washington Wizards elleni mérkőzés végjátékában sérült meg - 3 perccel a vége előtt akkor, amikor 17 ponttal vezettek a kanadaiak. A bal csuklójával vannak gondok, de a röntgent azonnal elvégezték, az negatív lett, törése tehát nincs - ő azt mondta a meccs után, hogy jól van. A San Antonio Spursnél Tim Duncan a jobb térde miatt ma este, a Houston Rockets ellen sem játszik majd.

A Los Angeles Lakersnél Kobe Bryant a vállsérülése miatt hagyta ki a Dallas Mavericks elleni összecsapást - az előbb láthattátok, hogy öltönyben gratulált Dirknek a győztes dobáshoz -, a túloldalon pedig Devin Harris lábujjsérülése miatt nem volt bevethető. A New York Knicksnél Carmelo Anthony hiányzott a ma hajnali, Oklahoma City Thunder elleni meccsről - a bal térde fájt, de nélküle is hosszabbítást tudott kicsikarni a Knicks.

A Thunder sztárját, Kevin Durantet kérdezték, hogy mi lesz fontos neki a 2016-os szabadügynök piacon, mi alapján fog dönteni. Durant Anthony Slaternek (The Oklahoman) elmondta, hogy egyáltalán nem merült még bele ebbe. Nagyon gyorsan telik a szezon, és ha egyedül is van, akkor már a következő mérkőzésre koncentrál. Azt nem mondja, hogy nem gondolt már a jövő nyárra, de igazából nem ment abba bele, mi szól emellett vagy amellett a csapat mellett - csak a csapattársai és ez a mostani idény érdekli, az, hogy minél jobb játékos és minél jobb vezér legyen, minden más csak ez után következik nála.

Nem túl fajsúlyos lépés, de a Washington Wizards irányítója, John Wall hivatalosan is aláírt a Klutch Sportshoz és Rich Paulhoz, jelentette be utóbbi szóvivője, innentől tehát LeBron James "haverja" képviseli a játékmester érdekeit is.

És ha már Kobe megvolt egy videóban, akkor még egy hajnali megmozdulását emeljük ki: Larry Nance Jr.-nak mutatta meg a Lakers ikonja, hol van van az újonc helye.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus