Hírmorzsák 2016-01-27 (21:15)

Teague-et cserélné a Hawks (Schröderre is meghallgatják az ajánlatokat), a Knicks már be is jelentkezett. Popovich lesz az All-Star gálán nyugat edzője. Megvannak a keretek a All-Star Team World - Team America (újoncok - másodévesek) meccsére; Porzingis, Towns, Wiggins és az összes nagymenő helyett kapott. Cousins változtatna az All-Star válogatási módján, a szurkolói szavazást törölné. Byron Scott azért padoztatta most Russellt, mert megpróbálta megnyerni a meccset az irányító - az önbizalom tetszik a trénernek, a beképzeltség nem. LeBron szerint nem edzőgyilkos, mindig minden trénerét nagyon tisztelte. Anthony Davis második agyrázkódását szenvedte el három éven belül. Dwight Howard ma este visszatér. Shaq-nek jól jött a TNT megkeresése anno, nem tudott magával mit kezdeni visszavonulása után.

Chris Mannix (Yahoo Sports) értesülései szerint az Atlanta Hawks elkezdte meghallgatni a Jeff Teague-re és Dennis Schröderre érkező ajánlatokat - a két irányító közül az egyik, valószínűleg Teague távozni fog az együttestől (az iránta lévő keresletet inkább szeretnék felmérni), jó eséllyel még a február 18-ai deadline előtt. Ian Begley (ESPN New York) jelentette, hogy a New York Knicks már tárgyalt is a Hawksszal Teague-ről - mint ismert, a Knicksnek leginkább egyes poszton vannak óriási problémái, arra komoly gyógyír lehetne Teague, csak sok mindent nem tudnak érte adni. Az ő szerződése egyébként 2017 nyarán, tehát csak másfél év múlva jár le, Schröder pedig akkor lesz korlázott szabadügynök, kapkodniuk tehát nem kell.

A liga hivatalosan is bejelentette, hogy az All-Star gálán a nyugati csapatot a San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich irányítja majd. Mint ismert, a konferenciát vezető együttesek trénerei ülhetnek le a kispadra az AS gála főmérkőzésén, ám kétszer egymás után ugyanaz az edző nem, így Steve Kerr kiesett a lehetséges jelöltek közül, a nyugati második pedig a Spurs - és az is marad már a határidőig, annyival van a harmadik Oklahoma City Thunder előtt.

Szintén az All-Star gálához tartozik, hogy kihirdették az újoncok-másodévesek mérkőzés "helyén" életre hívott Team World - Team America összecsapás kereteit:

Még maradjunk az All-Starnál: DeMarcus Cousinsnak nagyon nem tetszik a jelenlegi szavazási rendszer, ő bizony változtatna a mostani felálláson, és nem úgy, hogy a center posztot külön venné újra. Cousins Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) azt nyilatkozta, hogy ha rajta múlna, biztosan nem a szurkolói szavazatok alapján kerülnének be a játékosok a gálára, mert nem az alapján kellene eldönteni a helyeket, hogy ki mennyit van a TNT-t meg az ESPN-en. A Sacramento Kingsnél vagy a Milwaukee Bucksnál szereplőknek esélyük sincs, hiába szerepelnek ugyanolyan jól, ez pedig szerinte nem fair. Cousins szerint a játéka önmagáért beszél, és ha csak ezen múlna, nem is lett volna kérdés, hogy bekerül-e. Sok mindenre nincs azonban befolyása, ezek azok a lapok, amiket neki osztottak, de bízik abban, hogy az edzők megfelelően választanak majd, mert ők jobban képben vannak, ki is All-Star igazából.

Délelőtt volt arról szó, hogy LeBron James állítólag ki akarta rúgatni Erik Spoelstrát a Miami Heattől, amíg ott játszott - ezt az egyik kisebbségi tulajdonos, Raanan Katz nyilatkozta. LeBron annyit mondott erről Jason Lloydnak (Akron Beacon Journal), hogy azt sem tudja, kiről van szó, a négy év alatt sosem találkozott az illetővel, szerinte a legtöbben, akik ott játszottak, szintén nem, úgyhogy szerinte vajmi kevés esély van arra, hogy tudomása lett volna a belső ügyekről, most meg könnyű kiabálni rá. James azt mondta, hogy ha úgy érzi, van valami, ami a csapata hasznára válhat, akkor azt megosztja, így nyert két bajnoki címet is, az viszont nem tetszik neki, hogy a nevét bemocskolják ok nélkül, spekulációkra alapozva. Nem figyelhet oda erre, mert ott vannak a csapattársai és a szurkolók is, akik elismerik azt, amit csinál, tisztelik és szeretik is ezért - nem koncentrálhat azokra, akik a negatív energiáikkal próbálják leszívni az ő pozitív energiáit.

LeBron egyébként kitért a David Blatt menesztésével kapcsolatos pletykákra is - ott is sokan úgy tálalták, hogy neki elég sok köze volt a dolgokhoz. Szerinte az emberek sokszor magyarázzák félre a vele kapcsolatos dolgokat, mert okos kosaras és sokszor mondja el a véleményét különböző témákban. Nem tudja, mit akarnak mások, talán azt, hogy kapcsolja ki az agyát, mert ilyen magas a kosár IQ-ja? Mert ezt bizony nem fogja megtenni sosem, mivel úgy érzi, nagyon sok mindent adhat még a játéknak. Rosszul esik neki, hogy "edzőgyilkosként" aposztrofálják, de nem tehet ellene semmit. Ő soha nem próbálta meg kitúrni egyik edzőjét sem, megkérdezhetik bármelyik trénert, aki korábban foglalkozott vele. Mindig tisztelte minden edzőjét, hiszen ő nem a csapat tulajdonosa vagy GM-je, hanem a játékosa.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott megint padoztatta D'Angelo Russellt a Dallas Mavericks elleni mérkőzés végjátékában, elmondása szerint azért, mert az utolsó pár percben pocsék volt az irányító dobáskiválasztása. Scott úgy fogalmazott Baxter Holmesnak (ESPN), hogy túlságosan erőlködött Russell, mindenképpen ő akarta lerendezni a mérkőzést, ehhez pedig még nem elég jó. Ő azt szerette volna, ha jobban jár a labda, de Russellnél megállt és folyamatosan próbálta ő elvállalni a nagy dobásokat - megérti ezt, csak ehhez szerinte még nem elég jó játékosa. Azt is hozzátette Scott, hogy fejlődik Russell, de még mindig sokszor túlságosan is arra hagyatkozik, hogy mit enged neki a védelem, máskor pedig erőlködik olyankor is, amikor nem kellene - meg kell találnia az aranyközéputat. Az tetszik a trénernek, hogy a játékmesternek van önbizalma, de mikor ez átcsap beképzeltségbe, ott kezdődnek a problémák.

A New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis legutóbb agyrázkódást szenvedett, ami három éven belül a második volt számára - anno Austin Rivers könyökével találkozott a feje, most pedig Tyreke Evansszel, tehát megint saját csapattársával ütközött. Azt még egyelőre nem tudni, hogy a következő találkozó előtt átmegy-e Davis az ilyenkor kötelező protokollon, de profi pályafutása alatt már 52 mérkőzést hagyott ki, pedig ez még csak a negyedik idénye. Azt is hozzá kell tenni, hogy krónikus baja nincs, nem nagyon van már olyan testrésze azonban, amivel ne lett volna gond: volt már probléma többféleképpen a hátával, a bal bokájával, a bal térdével, a csípőjével, a lábujjával, a jobb és a bal vállával, tört már el a keze és volt agyrázkódása is - ezek csak azok a sérülések, amikkel meccset is ki kellett hagynia.

Ha már sérülések, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a San Antonio Spurs ellen visszatér bokasérüléséből a Houston Rockets centere, Dwight Howard.

Egy érdekes történetet mesélt el Shaquille O'Neal az előbb már említett Baxter Holmesnak: úgy kellett neki a TNT-s állás, mint egy falat kenyér. Shaq 2011-ben fejezte be karrierjét egy Achilles-sérülés után, ám a visszavonulása utáni első három hónapot rettenetesen nehezen élte meg. Azt nem mondja, hogy depressziós volt, de 20 éven keresztül keresztül csinált valamit, ami hirtelen véget ért, ezt pedig nehéz volt feldolgozni. Olyan dolgokat csinált, amit soha korábban. Kiment az újságért, elment a boltba kenyérért, nézte a madarakat, ettől pedig teljesen magába fordult, hogy semmi lényegeset nem csinálhatott. Nagy megváltás volt számára, mikor a TNT felhívta és munkát kínált neki. Egy évvel korábban hagyta ott az NBA-t, mint tervezte, mivel 2 éves szerződést írt alá a Celticsszel, de az Achillese miatt kénytelen volt visszavonulni. Minden nap otthon volt egyedül, ami borzasztó volt számára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus