Hírmorzsák 2016-01-29 (11:00)

Kihirdették az All-Star cseréket - Becky Hammon történelmet írt, Cousins és Anthony Davis mellett már Draymond Green és Towns is várhatóak a Skills Challenge-re. Pat Riley szerint tőle soha nem kérte LeBron, hogy rúgják ki Spoelstrát. Whiteside-ra már a deadline előtt rámegy a Lakers, cserélnék D'Angelo Russellt is? A Raptors franchise-, Ryan Anderson szezoncsúcsot döntött. Rose szerint is Kobe generációjuk Michael Jordanje. George Karl (betegség) távollétében Rajon Rondo rajzolta a figurát időkérésnél (videó). Blake Griffin 2k értéke is bánta a kéztörését. Az ABC új technikával készül a holnapi Cavs-Spursre a triplákkal kapcsolatban. Sérültlista: Lou Williams (felsőlégúti fertőzés), Millsap (boka).

Ma hajnalban kihirdették az All-Star cseréket, erről és több, a "végeredményt" érintő érdekességről beszámoltunk már hajnalban külön is. A Skills Challenge részhez kapcsolódik, hogy most már nemcsak DeMarcus Cousins és Anthony Davis neve merült fel, hanem Draymond Greené és Karl-Anthony Townsé is - minden bizonnyal lesz egy magasembereknek és egy hátvédeknek kiírt szám is. Szintén ide tartozik, hogy Becky Hammon az első női segédedző az All-Star gálák történetében - Gregg Popovich stábjának tagjaként nyugaton lesz ott Hammon.

Ha már statisztika, akkor jöjjenek a nap kiemeltjei. Az egyik a Toronto Raptors, amely franchise-rekordot állított fel ma hajnalban, miután legyőzték a New York Knickset, így sorozatban 10. győzelmüket aratták. A másik pedig Ryan Anderson, aki 30 pontos első félidőt hozott - ez szezoncsúcs az egész ligában.

A Miami Heat elnöke, Pat Riley Michael Wallace-nak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy LeBron James sosem mondta neki, hogy rúgják ki Erik Spoelstrát. Riley szerint azután, hogy James 2014 nyarán elhagyta a Heatet, nagyon sok mindent mondtak rá, akár igaz volt, akár nem, de ez így működik, azt azonban kijelentheti, hogy LeBron sosem ment oda hozzá azzal a kéréssel, hogy menesszék a csapat trénerét. A szakvezető elmondta, hogy volt ő is ebben a helyzetben kétszer - amikor elhagyta a Los Angeles Lakerst, nagyon sok pletyka keringett körülötte, amikor pedig elhagyta a New York Knickset, akkor is. Nagyjából 10 évébe került, hogy lecsendesedjenek a hamis híresztelések vele kapcsolatban.

A Los Angeles Lakershez két pletyka is tartozik. Egyrészt Kevin Pelton (ESPN) értesülései szerint rámozdulhatnak még a deadline előtt Hassan Whiteside-ra. Ennek nem sok értelme lenne, hiszen rövidtávon nem lényeg, hogy milyen segítséget nyújthat a center, PO úgyse lesz, a nyáron pedig mindenképpen sapka alatti területet kell(ene) felhasználniuk ahhoz, hogy (újra)igazolják. Maximum annyit tudnak ezzel elérni, hogy az extra ötödik évet ők ajánlhatják be, nem más. Brian Geltzeiler (Hoops Critic) pedig azt jelentette, hogy elég sok cseretárgyaláson felmerült már D'Angelo Russell neve - ez még sokat nem jelent, hiszen nem tudni, a Lakers hajlandó-e megválni tőle egyáltalán.

Maradjunk még az aranysárga-liláknál, de térjünk át a sérülésekre - Lou Williams ma hajnalban, a Chicago Bulls ellen nem tudott pályára lépni, mert felsőlégúti fertőzést kapott. Az Atlanta Hawksnál picit nagyobb lehet a gond, Paul Millsap ugyanis egy bokasérülés miatt idő előtt fejezte be az Indiana Pacers elleni összecsapást, márpedig az ő kiválása óriási probléma lenne a Hawksnak a keleti PO-ért folytatott küzdelemben. Millsap egyébként a mérkőzést követően annyit mondott Chris Vivlamore-nak (Atlanta Journal Constitution), hogy volt már jobban is, de nem akart egyelőre jósolgatni, hogy milyen súlyos a gond, mennyit kell kihagynia.

A ma hajnalhoz tartozik az is, hogy a Sacramento Kings vezetőedzője, George Karl nem lehetett ott a New Orleans Pelicans elleni találkozón gyomor-bélhurut miatt. Távollétében csapata kikapott, de nemcsak segédedzője, hanem Rajon Rondo is megpróbálta átvenni a helyét, az egyik időkérésnél ő rajzolta fel a kívánt figurát - a videót ezen a linken megnézhetitek.

És még egy kis sérülés, de könnyedebb téma: Blake Griffin butaságát a 2k is díjazta, a legutóbbi roster update-nél a "Hands" értéke 97-ről 77-re esett vissza a Los Angeles Clippers erőcsatárának.

A ma hajnali Lakers-Bulls előtt a Chicago irányítója, Derrick Rose magasztalta Kobe Bryantet. Rose Nick Friedellnek (ESPN Chicago) azt nyilatkozta, hogy profi karrierje során végig felnézett Kobe-ra, csináltak együtt több reklámot is, Bryantnek pedig mindig volt egy-két jó tanácsa a játékával kapcsolatban. Rose szerint a Lakers legendája jó kezekben hagyja itt a ligát a szezon végeztével. Azt is hozzátette a játékmester, hogy bármi történik, Kobe egy legenda lesz, ő generációjuk Michael Jordanje - nemrég ugyanezt mondta egyébként Bryantről Dirk Nowitzki is.

A végére pedig egy érdekesség. Az ABC egy újítással készül a szombat éjszakai mérkőzéseken: egy új technikával fogják jelezni a képernyőn, ha triplát dobott az egyik csapat, így könnyebben meg lehet majd ítélni, hogy hármast vagy kettest vállalt/értékesített valaki. A hírek szerint a triplavonal felvillan majd, ha valaki triplát vállal és egy rövid ideig úgy is marad, ha sikeresen értékesítette azt, ha pedig nem dobja be, akkor azonnal "visszaáll" az eredeti állapotba. Hogy hogyan fog kinézni mindez, azt egyelőre nem tudni, de elvileg holnap este a Cleveland Cavaliers - San Antonio Spurs derbin debütál majd ez a technika.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus