Hírmorzsák 2016-01-29 (21:15)

Az ESPN Top100-as All-Time listája a 36-40. helyeken. Blake Griffint cseréli el a Clippers, ha megbontják a csapat magját? A Lakers elérhetővé tette Lou Williamst, Swaggy P-t, Hibbertet és Basst is. A Memphis a Jeff Green és Courtney Lee iránti keresletet próbálja felmérni, Z-Bo-t és Tony Allent viszont nem cserélik. Rudy Gay tényleg vihető a Kingstől, de nem lejáró szerződésért. Gallinari a Celtics legújabb kiszemeltje, egyelőre sokat kér érte a Nuggets. Isaiah Thomas történelmet írt. Ryan Andersont csak a nyáron akarja megszerezni a Pistons, nem most. Csak a játékosoknak szóló csapatmeeting volt a Wizardsnál, Beal szerint még időben. Motiejunas a hétvégén a D-Ligában próbálja lerázni magáról a rozsdát. Pachulia ma este visszatér. Michael Phelps pedig beszállt az ellenfél megzavarásába (videó).

Az ESPN folytatta Top100-as All-Time listáját a 36-40. helyeken:

36. Clyde Drexler, 37. Rick Barry, 38. Walt Frazier, 39. Bob Cousy, 40. Elvin Hayes

Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint a Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers leginkább Blake Griffint cserélné el, ha meg kell bontani a csapat magját. Az erőcsatár valószínűleg nem fog "szépen" megöregedni a játékstílusából és eddigi kórlapjából adódóan, de ennél jóval fontosabb lehet, hogy egyrészt érte lehet a legtöbbet kapni cserébe, másrészt az elmúlt két szezonban 22-9-es mérleget mentek nélküle is, ebben az idényben pedig 13-3-at - mint ismert, Griffin saját hülyesége miatt törte el kezét és esett ki újabb 4-6 hétre, nagyon sok helyen felmerült, hogyan tovább neki és a csapatnak.

Marc Stein (ESPN) információi szerint a Los Angeles Lakers elérhetővé tette Lou Williamst, Brandon Basst, Nick Youngot és Roy Hibbertet is, mind a négy játékos vihető. Az más kérdés, hogy kiért mit adnának a csapatok - leginkább Williams lehet kapós, hiszen tavaly a legjobb hatodik embernek választották, évi 7 milliós bére pedig az új sapkával kifejezetten előnyös lesz.

Stein forrásai szerint a Memphis Grizzlies próbálja felmérni a Jeff Green és Courtney Lee iránti keresletet - mindkét játékos szerződése lejár a nyáron, így akkor már nem kapnak értük semmit, ha távoznak. Szintén Stein jelentette, hogy a Mount Grizzmore-t nem akarják megbontani, a csapat magját együtt akarják tartani, így sem Zach Randolph-ot, sem Tony Allent nem akarják elboltolni a február 18-ai cserehatáridő előtt - mindkét játékost ott akarják tartani Marc Gasollal és a nyáron szabadügynökké váló Mike Conley-val együtt.

Stein forrásai jelentették, ami pár hete már felmerült: a Sacramento Kings tényleg hajlandó elcserélni Rudy Gay-t - erről az utóbbi hetekben ellentmondó információk jöttek ki. Stein úgy tudja, hogy ha a Kings megválik a kiscsatártól, akkor minőségi fiatal játékost szeretnének érte cserébe, vagy egy olyan kosarast, aki tetszik nekik és legalább 2017 nyaráig tart a szerződése - nem akarnak cserélni valakiért, aki júliusban le is lép tőlük.

A sportando.com információi szerint a Boston Celtics Danilo Gallinarit szemelte ki magának. Mint ismert, a Boston lassan évek óta szeretne valami nagyobb üzletet meghúzni, de első számú kiszemeltjeikre, DeMarcus Cousinsra és Kevin Love-ra nincs sok esélyük, egyikük sem eladó (jelenleg), ezért nézelődik másfelé a Celtics, így került képbe többek között a Denver Nuggets kiscsatára is. A hírek szerint a Boston GM-je, Danny Ainge sokra tartja Gallinarit a dobása és a vezetői képességei miatt, de elég sokat kér az olaszért a Denver, legalább két első körös draftjogot.

A Celticshez tartozik egy kis statisztika is: Isaiah Thomas a legkésőbb kiválasztott játékos az All-Star gálák történetében, mióta a draftot két körre szűkítették 1989-ben - mint ismert, 2011-ben a 60. pick volt Thomas, ezt a csúcsot tehát megdönteni csak akkor fogják, ha több kör lesz a jelenlegi kettőnél vagy emelik a liga létszámát 30-ról.

Az előbb többször is említett Stein hozta azt a hírt is, amit kollégája, Lowe korábban már podcastjében elmondott: a Detroit Pistons nagyon szeretné megszerezni Ryan Andersont, mert úgy gondolják, nagyszerűen illene a rendszerükbe a vajkezű erőcsatár. Stein értesülései szerint azonban Stan Van Gundyék nem most, hanem a nyáron akarnak mindent megtenni Anderson megszerzéséért, a szabadügynökké váló kosarasért ugyanis nem kell adniuk akkor semmit, csak a szerződésében kell megegyezniük vele. Anderson egyébként játszott már SVG kezei alatt az Orlando Magicnél.

Jorge Castillo (Washington Post) jelentette, hogy a Washington Wizardsnál a játékosok meetinget tartottak a Denver Nuggets elleni vereséget követően. Bradley Beal azt nyilatkozta, hogy ugyanaz van velük, mint az elmúlt években. Mindig szükségük volt 1-2 csapatmegbeszélésre, hogy rendezzék a sorokat, de most legalább tudják, mit kell tenniük. A dobóhátvéd szerint még mindig jó pozícióban vannak, bejuthatnak a rájátszásba, hiszen nagyjából 40 meccs még hátra van az alapszakaszból. Csak rajtuk múlik, hogy sikerül-e egy jobb sorozatot összerakniuk.

A Houston Rocketsnél Donatas Motiejunas egyre közelebb a visszatéréshez: a D-Ligába irányították a mai napon, hogy egy kicsit játékba lendüljön, jövő héten pedig visszatér a Rocketshez. Az is a visszatérésekhez tartozik, hogy a Dallas Mavericks centere, Zaza Pachulia lenyilatkozta, hogy ma este, a Brooklyn Nets ellen újra pályára léphet - január 24-e óta nem volt bevethető állapotban egy kisebb sérülés miatt.

A végére pedig egy kicsit szakadjunk ki az NBA-ből az egyetemi kosárlabdába. Igen, az ott a 18-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps az Arizona State - Oregon State mérkőzésen. Természetesen be is jött a zavarás.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus