Hírmorzsák 2016-01-30 (21:15)

LeBron James a legfiatalabb 26.000-es, már a gólpasszlistán is a Top20-ban van. Doc Rivers szerint Griffin bánja tettét és meg kell neki bocsájtani. Csak idő kérdése, hogy Markieff Morrist mikor cseréli el a Suns. Kevin Martinért értéket akar a Timberwolves. DeRozan a negatív kritikákat motivációként használja fel. Deron Williams meglepődött, hogy ennyire összeesett a Nets és azon is, hogy leváltották Lionel Hollinst.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James eseménydús mérkőzésen volt túl ma hajnalban, ezt a visszajátszásban láthattátok, de a napi statisztika is hozzá tartozik: a liga történetének legfiatalabb játékosaként érte el a 26.000 pontot 31 évesen és 30 naposan - az eddigi rekordot Kobe Bryant tartotta 32 évvel és 80 nappal. James 26.005 ponttal már az örökranglista 17. helyezettje, 26.071 ponttal áll előtte a 16. pozícióban Kevin Garnett - ha még ebben az idényben eléri a 27.000 pontot, akkor Top10-be kerül (ez mondjuk legkésőbb a következő szezon elején be is következik. LeBron nem sokkal a 26.000. pontja előtt a gólpasszlistán előre ugrott egyet, már a 20. Derek Harpert lehagyva.

Az utóbbi napok egyik slágertörténete Blake Griffin botránya volt, amiről a Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers nyilatkozott Kevin Arnovitz-nak (ESPN) a Los Angeles Lakers elleni találkozó előtt. Rivers azt mondta, hogy Griffin nagyon rosszul érzi magát a történtek miatt, ezt tudatta mindenkivel, ennél többet pedig most már nem tehet. Rivers szerint valamikor muszáj megbocsájtani mindenkinek, ő ebben hisz, és az egykori amerikai elnököt, Richard Nixont hozta fel, akinek még könyvtárat is építettek azok után, ami történt (Watergate botrány). Rivers szerint meg kell bocsájtani, tovább kell lépni a dolgokon, és meg kell próbálni újjáépíteni azt, amit sikerült lerombolni.

Marc Stein (ESPN) a ligában dolgozó többi vezetőtől úgy tudja, hogy csak idő kérdése, hogy Markieff Morrist mikor cseréli el a Phoenix Suns, nem az a kérdés, hogy megteszik-e. Egyelőre nincs túl magasan az erőcsatár értéke, ezért ki akar várni a Suns, hátha érkeznek Morrisra jobb ajánlatok is.

Ugyancsak Stein jelentette, hogy Kevin Martin szerződését nemcsak ki akarja szórni a Minnesota Timberwolves, nemcsak spórolni akarnak a dobóhátvéden, hanem tényleges értéket is szeretnének érte kapni. Ebben a szezonban szóba hozták már Martinnal a Chicago Bullst, a Dallas Maverickst, a Milwaukee Buckst, a Memphis Grizzliest és a Sacramento Kingst is, de nem tudni, ki hajlandó érte feláldozni bármit is.

A Toronto Raptors dobóhátvédje, DeMar DeRozan Josh Lewenberggel (TSN.ca) arról beszélgetett, hogy a negatív hangok mennyire motiválták őt pályafutása során. DeRozan azt mondta, hogy annyi mindent hallott már magáról karrierje során, hogy könyvet írhatna belőle: "Csak egy átlagos játékos lesz, ezt és azt nem fogja tudni...". A játékos szerint nem roskadhat magába ettől valaki, motivációként kell felhasználni, mert attól is jobban érzi már magát, ha megcáfolja az ember ezeket a negatív dolgokat. Nem durranhat el az agya sem - amikor nyáron edz, akkor adja ki a dühét, mindent megpróbál, hogy megmutassa, nem volt igazuk vele kapcsolatban.

A Dallas Mavericks irányítója, Deron Williams Andy Vasqueznek (The Bergen County Record) arról mesélt, hogy meglepődött, milyen rosszra fordultak a dolgok előző csapatánál azt követően, hogy ő távozott a nyáron. Williams azt mondta, hogy azt gondolta, sokkal jobb lesz a Nets, de azt is hozzátette, hogy tudja, voltak sérüléseik, amik elég komoly problémát jelentettek, aztán ott volt az edzőváltás és Billy King GM távozása is, úgyhogy elég sok minden történt Brooklynban. D-Willt meglepte, hogy Lionel Hollinst leváltották, mert csak másfél évig irányította a csapatot és azt gondolta, több lehetőséget fog kapni a tréner, de azt is hozzátette, hogy mostanában történtek furcsább dolgok is - David Blatt menesztését hozta fel példaként, aki kelet edzője lenne most az All-Star gálán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus