Hírmorzsák 2016-01-31 (11:15)

A Celtics Teague és Horford iránt érdeklődik. A Clippers rábízza a ligára, milyen büntetést osztanak ki Griffinnek. A Warriors beállította a legjobb kezdés rekordját (43-4), Cousins Oscar Robertson nyomdokain. Draymond Green szerint a saját önzősége miatt kaptak ki majdnem a Sixerstől, Kerr szerint vereséget érdemeltek volna. Dwight Howardot zsinórban másodjára állították ki, Bickerstaff nagyon kiakadt a játékvezetőkre. Rose és Butler között egyre jobb a kémia a pályán belül is, mindketten dicsérték a másikat. McCollum a liga (egyik) legjobb középtávoli dobója. Steph Curry ritkaság: homály (videó). Anthony Davis ma hajnalban visszatért, valószínűleg Millsap is megteszi ugyanezt ma este. Stuckey az All-Star szünetig nem játszhat. Cousins bokasérülése nem súlyos, Ezeli térdsérüléséről viszont még nem tudni.

Chris Mannix (Yahoo Sports) a CSNNE egyik adásában azt mondta, hogy információi szerint a Boston Celtics érdeklődött a közelmúltban Jeff Teague és Al Horford iránt. Mannix úgy tudja, hogy az Atlanta kész megnyitni a következő lapot a klub életben és átadni a csapatot Dennis Schrödernek, aki így a következő szintre léphet. Teague ezért és azért is elérhető, mert van értéke. Még jövőre is 8 millió dolláros szerződése van, ezért kell a csapatoknak, a Boston pedig iránta és Horford iránt is érdeklődik. Teague egy kicsit furcsa lehet, mert van már bőven irányítója a Celticsnek, de a hírek szerint jó cserealapnak tekintik a továbbiakra, ezért akarják ők is megszerezni. Horford más, nehezebb eset, mert lejáró szerződése van és a nyáron szinte biztosan 20 millió dollár fölött fog kapni éves szinten. A Boston GM-je, Danny Ainge azonban szeret kockáztatni, így ezt is meglépheti.

Mint arról tegnap este írtunk már, a Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers azt mondta, hogy szerinte meg kell bocsájtani Blake Griffinnek a kéztöréses esetért. Rivers azt is lenyilatkozta Kevin Arnovitznak (ESPN), hogy a ligára bízzák, milyen súlyos büntetést rónak ki az erőcsatárra - a szakvezető szerint ilyenkor általában összeül az adott csapat és az NBA, és egyébként is utóbbi szokott dönteni, ők most teljesen rábízzák a ligára, mit szánnak Griffinnek.

A sérültlistát ma DeMarcus Cousinsszal kell kezdeni, aki ma hajnalban, a Memphis Grizzlies elleni találkozón sérült meg - kiment a bal bokája. A röntgen negatív lett, törése, szalagszakadása nincs, állapota pedig day-to-day, tehát bármelyik nap visszatérhet majd. A Golden State Warriors centere, Festus Ezeli még kedd hajnalban sérült meg a San Antonio Spurs elleni mérkőzés alkalmával. A centernek a bal térde fáj, ráadásul az MRI eredmények nem lettek egyértelműek, úgyhogy az orvosok még konzultálnak, hogyan tovább a középjátékos rehabjával - tegnap este, a Philadelphia Sixers ellen második meccsét hagyta ki Ezeli. Az Atlanta Hawksnál Paul Millsapnek Cousinshoz hasonlóan a bal bokája ment ki péntek hajnalban, de a röntgen negatív lett és valószínűleg játszik ma este az erőcsatár a Miami Heat ellen. A New Orleans Pelicansnél Anthony Davis ma hajnalban visszatért agyrázkódását követően, az Indiana Pacersnél viszont Rodney Stuckey nem lesz hadra fogható az All-Star szünetig lábsérülése miatt.

A nap statisztikája a Golden State Warriorsé, akik 43-4-es kezdésükkel beállították megint az 1966/67-es Philadelphia Sixers legjobb idénykezdését az első 47 mérkőzésen. A másik napi statisztika a sérülteknél már említett DeMarcus Cousinsé, aki Oscar Robertson óta az első Kings-játékos, aki 30 pontot és 10 lepattanót átlagolt egy teljes hónap alatt úgy, hogy minimum 10 meccset játszott - nem keveset kellett erre várni, hiszen Robertson még a Cincinnati Royals tagjaként érte ezt el.

A Warriors egyébként a tegnap esti, Sixers elleni meccset majdnem elveszítette az utolsó negyedben, ezért pedig Draymond Green vállalta a felelősséget - az erőcsatár 10 ponttal, 13 pattanóval, 9 gólpasszal és 7 eladott labdával zárta az összecsapást. Green szerint az ő önzősége miatt kezdtek el rengeteg labdát eladni, onnan meg már csak lefelé vezetett az út - szezonbeli 9. tripla-dupláját akarta Green begyűjteni. Jó, hogy sikerült megszerezniük mégis a győzelmet, de az volt a minimum, hogy az utolsó támadásból ő is kivette a részét azok után, hogy miatta kerültek ilyen helyzetbe (ő adta a passzt a sarokba Harrison Barnesnak). Steve Kerr vezetőedző szerint veszíteniük kellett volna, ha minden úgy alakult volna, ahogy kell. Ez az NBA, itt mindenki tehetséges. Az ő játékuk szépsége a kivitelezésben, a labdajáratásban van, illetve abban, hogy egyszerű kosárlabdát erőltetnek, ezzel ellentétben azonban a harmadik negyedben a kezdők nem koncentráltak eléggé és mindent egyedül akartak megoldani.

Ma hajnalban zsinórban másodjára állították ki a Houston Rockets centerét, Dwight Howardot, miután a Washington Wizards magasemberével, Nenével akaszkodott össze. A találkozót követően a Rockets ideiglenes vezetőedzője, JB Bickerstaff nagyon kiakadt a játékvezetőkre, mondván nem fair az, ahogyan Howard ellen fújnak. Szerinte ha valaki megnézi a felvételeket, láthatja, hogy mindig az ellenfél kezdeményezi a kontaktot, ők kapaszkodnak bele Howardba, mégis a centert büntetik leginkább az egész ligában. A tréner szerint ha a bírók azt akarják, hogy a játék tiszta maradjon, akkor el kellene kezdeniük végezni a dolgukat. Ők engedik, hogy üssék az ellenfelek Howardot, hogy a nyakába csimpaszkodjanak, hogy rángassák a vállait, a karjait, márpedig Bickerstaff szerint azért van ennyi gondja a centernek a hátával és a térdeivel, mert állandóan ráugrálnak. Azt is hozzátette az edző, hogy ha a játékvezetők elvégeznék a dolgukat, nem fajult volna idáig a helyzet, így viszont már másodjára vesztették el fontos szituációban Howardot

A Chicago Bulls két kezdő hátvédje, Derrick Rose és Jimmy Butler KC Johnsonnal (Chicago Tribune) beszélgettek arról, hogy egyre jobb a kémia kettejük között a pályán is. Butler azt mondta, hogy minél többet játszanak együtt, annál inkább érzik a másikat - mindössze 92 meccset játszottak le együtt, mióta Butler kezdő lett. A swingman saját elmondása szerint imád Rose-zal játszani, mert nagyon agresszív, jó dobásokat vállal és erre van szükségük. Úgy gondolja Butler, hogy amíg ő is hasonló stílusban tud játszani, addig jól fog szerepelni a csapat. Rose szerint folyamatosan javul kettejük kapcsolata a pályán, mert az mindkettejük számára új, hogy egy elit hátvéd mellett játszhatnak, és mindketten nagyon fiatalok még. Nagyszerűen játszik szerinte Butler, csak azt szeretné, ha kicsit többet dobna. A dobáskiválasztása viszont tetszik neki és az is, ahogyan betör a festékbe, ahogy kiharcolja a faultokat, mert ez mind segíti a csapatot.

Még náluk is jobb hátvédpáros alakulhat Portlandben, ahol CJ McCollum a liga egyik legjobb középtávoli dobója lett. A Blazers dobóhátvédje Mike Richmannek (The Oregonian) azt nyilatkozta, hogy ez mindig is része volt a játékának. Nehéz befejezni a támadásokat a gyűrű közelében, úgyhogy találnia kell módot arra, hogy hatékonyan tudjon pontokat szerezni. Nagyon sok csapat engedi a nehéz középtávoli tempókat, de ez a dobásfajta neki meg is felel, mert annyiszor vállalt már ilyen helyzetből, hogy hozzászokott ezekhez a dobásokhoz. Az nba.com statisztikai adatbázisa szerint egyébként McCollum 46.6%-kal dobott ebben az idényben középtávolról - a 12. legtöbbet vállalta középtávolról, és azok között, akik legalább 250-szer vállalkoztak, neki van a legmagasabb mezőnyszázaléka ilyen távolságból.

A végére pedig a Golden State Warriors sztárja, Steph Curry maradt, aki olyat csinált a Philadelphia ellen, amit tőle mostanában nem nagyon láttunk:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus