Hírmorzsák 2016-01-31 (21:15)

A Lakers abban a hitben él, hogy Westbrook 2017-ben hozzájuk igazol - emiatt szerződik Durant is az aranysárga-lilákhoz idén nyáron? LeBron dicsérte Lue-t és elmondta, hogy azt kell csinálniuk, amit edzőjük mond. Megszavazták a legjobb és legrosszabb játékvezetőket. Markieff Morris szerint három évvel ezelőtt sokkal inkább élvezték a játékot, hiába vesztettek akkor is 57 meccset. Bealt sokra tartják a ligában, de tartanak a sérüléseitől. Doc Rivers Stephensont dicsérte, továbbra is tartja, segítségére lehet a Clippersnek Born Ready. Randy Wittman úgy is leült ma hajnalban a kispadra, hogy elhunyt a bátyja. Elhunyt a tempódobás "kitalálója", Kenny Sailors is. Napier tudta, hogy nem fog azonnal túl nagy hatással lenni a ligára, hiába volt ez gyerekkori álma.

Stephen A. Smith (ESPN) megint belenyúlt a méhkasba - Kevin Duranttel egyszer már összeveszett a Los Angeles Lakerses pletyka miatt, de most továbbfokozta. Smith az ESPN Radio 710 Mason and Ireland műsorában azt mondta, hogy bár nem tudja, ki által gondolja úgy a csapat, de a Lakers abban a hitben él, hogy elég jó esély van arra, hogy 2017 nyarán Russell Westbrook az ő játékosuk lesz, emiatt van Durant listáján is elöl az aranysárga-lila együttes. Westbrook Los Angelesben nőtt fel és 2017 nyarán lesz szabadügynök - Smith szerint nem kérdés, hogy semmi problémája nem lenne azzal az irányítónak, ha LA-ben kellene élnie.

Steve Aschburner (nba.com) jelentette, hogy LeBron James egyéni rekordot állított fel - mérkőzés utáni sajtótájékoztatón még sosem emlegette vezetőedzőjét 16-szor, most ez fordult elő vele nagyjából 6 perc alatt. Komolyabbra véve a szót: teljesen egyértelmű, hogy Tyronn Lue-t sokkal inkább elismeri, mint volt edzőjét, David Blattet. LeBron azt mondta, hogy Lue világossá tette az egész keretnek, hogy kitől mit vár, és ez volt a helyzet például Kevin Love-nál is, aki James szerint az egyik legfontosabb tagja a csapatnak. Lue a védekezés fontosságát is hangsúlyozta, és számukra ő a hajó kapitánya - mindent meg kell csinálniuk, amit edzőjük mond.

A ma hajnali mérkőzésekhez tartozik, hogy a Washington Wizards vezetőedzője, Randy Wittman annak ellenére is irányította csapatát a Houston Rockets elleni összecsapáson, hogy elhunyt bátyja - mint ismert, a fővárosiak egy ponttal nyertek Texasban is. A találkozó után a tréner azt nyilatkozta, hogy nagyon nehéz nap volt ez számára, de úgy érzi, testvére velük volt a meccsen, és nagyon büszke a csapatára.

Az egyik meg nem nevezett GM Bradley Bealről beszélt Chris Mannix-szel (Yahoo Sports) - a szakvezető szerint a Wizards dobóhátvédje az egyik legjobb shooter az egész ligában, de nagyon fél tőle a sérülései miatt. Beal a hónap közepén azt mondta, hogy valószínűleg pályafutása végéig perclimiten lesz kénytelen játszani, de ügynöke, Mark Bartelstein optimista a játékos jövőjével kapcsolatban. Bartelstein szerint nagyon frusztráló ez a helyzet Beal számára, mert minden adandó alkalommal szeretné segíteni a csapattársait, az edzőit és hatalmas a versenyszellem benne, de a jó dolog az, hogy ezt a perclimitet, illetve erről a döntést még viszonylag időben meghozták.

Egy másik halálír is beárnyékolta a tegnapi és a mai napot, ugyanis a tengapi napon 95 éves korában elhunyt az a Kenny Sailors, aki "feltalálta" a mai tempódobást - Sailors egyébként 1942/43-ban NCAA bajnok volt a Wyoming Cowboys-zal és a Legkiemelkedőbb Játékos díját is bezsebelte. Sailors egy tavalyi, Brad Botkinnal (CBS Sports) készített interjúban elmondta, hogy azért dolgozta ki a tempót, mert a testvére, Bud mindig leblokkolta az 1-1 elleni meccseiken. Egy nap rájött, hogy ha magasabbra ugrik, mint a bátyja, és Budnak nem sikerül pont vele egy időben ugrani, akkor nem tudja majd blokkolni. Ezt is tette: ahogy közelített tesójához, labdavezetésből azonnal ugrott és dobott is - egy kézzel, mert így még magasabbról tudta elengedni a labdát.

Broderick Turner (Los Angeles Times) felmérést készített a ligában a legjobb és legrosszabb játékvezetők témakörben - a legjobbak listáján Danny Crawford (30) lett az első Joey Crawford (25) és Monty McCuthen (13) előtt. Joey Crawfordról az egyik meg nem nevezett vezetőedző azt nyilatkozta Turnernek, hogy volt olyan időszak, amikor egyáltalán nem lehetett hozzászólni, de ezek az idők elmúltak, és ezt nagyon fontosnak tartja, ahogy azt is, hogy mindegy neki, hogy otthon vagy idegenben vezet meccset, a közönség sosem tudja befolyásolni. Vannak többen is, akik a szurkolók miatt a hazai csapatnak fújnak, de nem Joey. A legrosszabbnak Steve Fostert (24) választották Lauren Holtkamp (14) és Marc Davis (12) előtt - egy meg nem nevezett játékos szerint Foster például azt hiszi, hogy tévedhetetlen.

A Phoenix Suns erőcsatára, Markieff Morris Paul Corónak (Arizona Republic) azt nyilatkozta, hogy teljesen másként tekint erre, illetve a 2012/13-as idényre, amikor 57 mérkőzést vesztettek. Morris szerint akkor élvezték a játékot a vereségek ellenére is, egyszerűen nem jöttek össze a dolgaik, most viszont egyértelműen olyan érzés, mintha egy újjáépülő csapatban lennének - mivel abban is vannak. Nagyon sok fiatalt játszatnak, és nehezen mennek a meccsek, mert mindig más problémájuk van. Három éve nagyon sok tehetséges emberük volt, csak egyszerűen nem illettek össze.

Ben Bolch (Los Angeles Times) információi szerint a Los Angeles Clippers egy második 10 napos szerződést is köt Jeff Ayresszel - az első 10 nap alatt két mérkőzésen összesen 7 perc játékidőt kapott Ayres. Bolch szerint egyébként Blake Griffin távollétében több lehetőséget kaphat Lance Stephenson, akinek a Los Angeles Lakers ellen egész jó meccse volt, 16 pontot és 5 pattanót szerzett. Doc Rivers elnök és vezetőedző azt nyilatkozta róla, hogy továbbra is tartja, Stephenson segítségére lehet az együttesnek. Nagyon tetszik neki játékosa hozzáállása, mert minden mérkőzésen készen áll a játékra, pályára akar lépni és a csapat érdekei alá helyezi a sajátjait.

Az Orlando Magic irányítójának, Shabazz Napiernek nem volt hosszú karrierje az őt draftoló Miami Heatnél, hiszen egy évvel kiválasztása után már el is cserélték az egykori első köröst luxusadócsökkentés miatt. Napier Gary Washburnnek (Boston Globe) azt nyilatkozta, hogy mindig is megértette a liga üzleti részét. Már a draft estéjén is elcserélték - hivatalosan a Charlotte Hornets draftolta, de lényegében már a Heat választotta ki -, de nem hagyta, hogy ez elterelje a figyelmét a legfőbb céljától. Ez volt a legfontosabb neki már gyerekkora óta: az NBA-ben akart játszani és nagy hatással akart lenni a ligára. Amikor bekerült a profik közé, akkor azért már tudta, hogy nem fog azonnal akkora befolyással lenni a játékra, mint azt remélte gyerekként - tudta, hogy időbe telik, amíg erre lehetősége lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus