Hírmorzsák 2016-02-01 (10:30)

A Suns kirúgta Jeff Hornaceket. Melo megtalálta Curry ellenszerét (videó). JJ Redick Shaqtin'-gyanús ziccere (videó). Draymond Green DeAndre Jordanje (videó) és idei 9. tripla-duplája történelmi távlatokban. A Lakers történelmi mélyponton, a Warriors leggyengébb idei első negyede, a Heat legjobb sorozatában LeBron távozása óta. Amare szerint képes még magas szinten teljesíteni, most emlékeztethet erre mindenkit. Love-nak fekszik az új rendszer és hogy többet kap labdát a festék környékén. Duncan ma este sem játszik (jobb térd), Whiteside sem holnap (csípő). Nowitzki ma csak pihent, este kezdeni fog. Tyson Chandler nem akarja elhagyni a Phoenixet. Bryce Dejean-Jones még 10 napra a Pelicansnél.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette nemrég, hogy a Phoenix Suns menesztette Jeff Hornacek vezetőedzőt. A dolog nem ért meglepetésként senkit, hiszen a Sunsnál nemrég már a segédedzőket leváltották, többeket elküldtek - akkor adtak még egy esélyt Hornaceknek, de a csapat a legutóbbi 24 meccséből 21-et elveszített, legutóbb ma hajnalban a Dallas Mavericks ellen buktak, így lépett az arizonai vezetőség. Végleges utódja valószínűleg a nyáron lesz, addig minden bizonnyal egy ideiglenes vezetőedzőt neveznek ki a helyére a mostani segédedzők közül.

A Suns centere, Tyson Chandler Eddie Sefkónak (Dallas Morning News) azt nyilatkozta, hogy nem akarja elhagyni a süllyedő hajót, hiába nyújt csalódást az együttes. Chandler szerint ha elcserélik, azzal nem tud mit csinálni, de nem véletlenül igazolt a Phoenixhez. Egy fiatal, tehetséges, nagy reményekkel teli csapatot látott, és szeretett volna abban segíteni, hogy a következő szintre jusson az együttes. Úgy érzi, képes erre és a klub is elindulhat felfelé, de az teljesen nyilvánvaló, hogy pár dolognak változnia kell - ezt még Hornacek menesztése előtt mondta el.

A napi statisztika egyrészt a Los Angeles Lakersé, akik ma hajnalban a Charlotte Hornetstől szenvedtek vereséget, ez volt zsinórban a 10. zakójuk, ezzel beállították a franchise-rekordot - ha a következő meccsen is kikapnak, az új mélypont lesz a klub életében. Másrészt streak-stat, hogy a Miami Heat ma hajnalban, az Atlanta Hawks legyőzésével sorozatban negyedik győzelmét szerezte meg - ez az első ilyen szakaszuk, mióta LeBron James távozott tőlük 2014 nyarán.

A Heatnél Amare Stoudemire az utóbbi időben a vártnál sokkal jobban játszik. STAT Jason Liesernek (Palm Beach Post) azt nyilatkozta, hogy szerinte sokan elfelejtik, hogy még mindig tud játszani, most pedig jó lehetőség adódott előtte, hogy emlékeztessen erre mindenkit. Stoudemire azt mondta, az a lényeg, hogy egy jó egyensúlyt találjon, hogy kiegyensúlyozottan tudjon teljesíteni. Fizikailag rendben van, erősnek és egészségesnek érzi magát, a játék iránti szenvedélye pedig még mindig megvan. Ha ez így is marad, akkor egyre jobb és jobb lesz - még mindig vannak tartalékai, ez szerinte nem kérdés.

A többi napi statisztika Draymond Greené: ma hajnalban, a New York Knicks ellen idei 9. tripla-dupláját szállította - ez pont 2-vel több, mint amit a Knicks az elmúlt 25 évben összesen hozott. 10. tripla-dupláját érte el karrierje során, amivel a franchise történetében már holtversenyes harmadik Andy Phillippel. És hibátlan mezőnymutatóval hozta a TD-t, amire az elmúlt 30 évben harmadjára volt példa - Bo Outlaw-nak sikerült ez 1999/2000-ben, illetve Greennek november 27-én. A Warriors egyébként mindössze 18 egységig jutott az első felvonásban, ez a legkevesebb, amit idén bármelyik első negyedben produkáltak - végül azért simán nyertek. 

A Cleveland Cavaliersnél az edzőváltás rövidtávon Kevin Love-nak tette a legjobbat, a San Antonio Spurs ellen például csak az első 10 percben 14 pontot dobott. Love azt mondta, hogy mindig is a magas posztokon, a palánkhoz közel, inside-out játékot játszott. Ha a festék környékén kapja meg a labdát, akkor sokkal folyamatosabb a játéka, jobban érzi a ritmust és a támadásokat is, ez pedig nyilvánvalóan rengeteget segít számára - bizonyos szempontból sokkal nagyobbnak érzi a gyűrűt és könnyebben jönnek az olcsó pontok is.

Az új vezetőedző, Tyronn Lue kinevezése után beszélt arról, hogy szeretné, ha Love sokkal többet lenne megjátszva a festék tetején, onnan tudja "irányítani" a játékot a magasember. LeBron James annyit tett ehhez hozzá, hogy szerinte Love-nak voltak jó periódusai az elmúlt másfél évben, de nagyon fekszik neki a mostani szerepe - erről tegnap este írtunk már, hogy James szerint Lue szépen tisztázta azt mindenkivel, kitől mit vár. LeBron szerint ha az erőcsatár ilyen koncentráltan játszik, akkor lehet igazán hasznos a csapat számára.

Ha már közvetve szóba került a Spurs: Tim Duncan ma este sorozatban negyedik mérkőzésén sem fog pályára lépni. Gregg Popovich vezetőedző szerdán azt nyilatkozta, hogy Duncan jobb térdét megvizsgálták, de az MRI eredményei után is csak annyit tettek közzé, hogy a magasember végzi a rehabját - hogy mikor térhet vissza, arról semmit nem tudni. Duncan egyébként mindössze 8.9 pontot és 7.5 pattanót átlagol, de a real plus-minus adat alapján továbbra is a liga legjobban védekező centere, fontos része a Spurs hátsó alakzatának.

Ugyancsak a sérülések rovathoz tartozik, hogy a Miami Heat vezetőedzője, Erik Spoelstra Jason Liesernek (Palm Beach Post) azt nyilatkozta, hogy nem nagyon számít Hassan Whiteside játékára kedd este, a Houston Rockets ellen. A center csípője még január 20-án sérült meg a Washington Wizards ellen, azóta nincs bevethető állapotban. A Dallas Mavericksnél ma hajnalban, a Phoenix Suns ellen nem játszott Dirk Nowitzki, de Rick Carlisle elmondása szerint nem a fájós térde miatt - egyszerűen pihentették, hogy ma este játszani tudjon, a Mavs egyébként is 5 meccset játszik 7 napon belül.

A New Orleans Pelicans még egy 10 napos szerződést ad Bryce Dejean-Jonesnak - az Idaho Stampede-nél 19.2 pontot és 4.7 pattanót átlagolt a D-Ligában, mielőtt nemrég szerződtette a Pelicans, ahol 5 mérkőzésen 15.2 percek alatt 5 pontos és 3 pattanós mutatója van eddig, de kétszer már kezdő is volt a több sérült miatt.

A végére jöjjenek a könnyedebb témák. Egyrészt Carmelo Anthony, aki megtalálta Steph Curry ellenszerét: nyomni kell a fejét hátra, mintha nem kosárlabda meccsről lenne szó. Curry homlokán egyébként egy nagy karcolás volt látható a mérkőzés után - kérdezték tőle, hogy mitől, amire azt felelte, hogy egy nagyszerű védekezés eredménye volt ez, és amikor rákérdeztek, hogy Melo volt-e a bűnös, akkor bólintott, hogy igen. Anthony a meccs után csak annyit mondott, hogy Curry nagyszerű játékos, ő csak próbált rájönni arra, hogyan lehet megállítani.

Volt más érdekesség is erről az összecsapásról, például a végül tripla-dupláig jutó Draymond Green az első negyedben DeAndre Jordanezett egyet a büntetővonalról. 

A Los Angeles Clippers dobóhátvédjét, JJ Redicket pedig már most be lehet vésni a heti Shaqtin' A Foolba.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus