Hírmorzsák 2016-02-01 (21:00)

Az ESPN Top100-as All-Time listája a 31-35. helyeken (többek között Ewinggal, Kidd-del). A Suns Nash-t szeretné vezetőedzőnek. Booker és Steph Curry ott lesznek az All-Star gála tripladobó versenyén. Curry szerint semmi garancia nincs a sikerre, úgyhogy addig akarnak minél többet nyerni, amíg együtt van jelenlegi keretük. Kobe szerint mindegy, hogy a következő meccsen új negatív franchise-rekordot állítanak-e fel vagy sem, Byron Scott szerint nincs önbizalma a játékosoknak. A Cavsnél csak játékosoknak szóló meeting volt Blatt menesztését követően, sok mindent tisztáztak. LeBron nem akar vezetőedző lenni. Pau Gasol, Butler és Hoiberg beszéltek a Bulls problémáiról. Tyler Johnson bal vállát műteni kell, legalább 2 hónapot kihagy. A Jazz érdeklődik Jeff Teague iránt. Channing Frye-t több csapat is vinné a Magictől. Két meccs erejéig nem Wittman irányítja a Wizardsot.

A Phoenix Suns ma reggel menesztette vezetőedzőjét, Jeff Hornaceket, és Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) megerősítette, amire lehetett számítani: a jelenlegi segédedzők közül akarnak egy ideiglenes vezetőedzőt kinevezni, aztán nyáron akarnak végleges megoldást találni. A három asszisztenst, Earl Watsont, Nate Bjorkgrent és Corey Gainest még ma interjúztatják, a holnap esti meccsre elvileg már meglesz az új trénter.

Közben Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Suns nagyon is érdeklődik Steve Nash iránt, azt szeretnék, ha ő lenne a vezetőedző hosszútávon, de a kanadai legenda még nem kész arra, hogy teljes állásban tréner legyen. Stein szerint Nash nagyon közel áll Robert Sarver tulajdonoshoz, de még nem akarja otthagyni a családját az edzői szakma miatt. Ez az első idénye, mióta hivatalosan is abbahagyta a játékot, tavaly nyáron pedig a Golden State Warriors konzultánsnak szerződtette a csapat mellé - plusz azt sem szabad elfelejteni, hogy ő a kanadai válogatott GM-je.

A Sunshoz és az All-Star gálához kapcsolódik, hogy az Arizona Central információi szerint a Phoenix újonc dobóhátvédjét, Devin Bookert meghívták a tripladobó versenyre - Booker 45/108 (41.6%) eddig a hármasvonalon túlról. A Golden State Warriors irányítója, Steph Curry a FOX Sportsnak azt nyilatkozta, hogy valószínűleg megint indulni fog a tripladobón, megpróbálja megvédeni a címét - zsinórban három alkalommal részt vett már, legutóbb pedig sikerült is nyerni. Mivel ott lesz a gálán Torontóban, ezért valószínűleg vállalja szombaton a versenyt.

Curryt az ESPN Mike&Mike műsorában kérdezték arról, hogy most, hogy fent vannak a csúcson, mi motiválja őket. A regnáló MVP szerint az a versenyszellem, ami mindannyiukban megvan. Hallották azokat a dolgokat, amiket többen mondtak az előző idényben szerzett bajnoki címükről - sok volt a sérült az ellenfeleknél, szerencséjük volt -, de ez nem érdekelte igazán őket, mert büszkék voltak arra, amit elértek. A siker azonban nem garantált egyetlen csapatnak egyetlen szezonban sem, úgyhogy szeretnék kihasználni a tehetséges keretüket, amíg lehet - annyit akarnak nyerni, amennyit csak tudnak, amíg együtt lehet ez a csapat. A 44-4 szép dolog, mindig emlékeztetni is kell magukat az igazi céljukra, de az igazán nagy dolognak azt tartja Curry, hogy a motivációját mindenki belülről nyeri a mostani Warriorsnél.

Az ESPN folytatta Top100-as All-Time listáját, ezúttal a 31-35. helyeken:

31. Kevin McHale, 32. Patrick Ewing, 33. George Mikan, 34. Bob Pettit, 35. Jason Kidd

Mint arról reggel írtunk már, a Los Angeles Lakers beállította a franchise-rekordot zsinórban 10. vereségével, a kedd esti, Minnesota Timberwolves elleni összecsapáson tehát a negatív csúcs elkerüléséért lépnek pályára. Kobe Bryant Baxter Holmesnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy őszintén szólva nem nagyon számít ez, mert "mi van, ha sikerül nyernünk, egy sz*r szezon kevésbé sz*r lesz?". Kobe szerint néha le kell menni a legmélyebb pontra, hogy igazán magasra lehessen jutni - a mélyponthoz már nagyon közel járnak szerinte. Byron Scott vezetőedző szerint önbizalomhiányban szenvednek, ezen kell változtatniuk - ha rosszra fordulnak a dolgok, akkor a reményt és az önbizalmukat is elvesztik a játékosok. Bryant szerint ha kihúzná a többieket a bajból, akkor nem segítené a fejlődésüket, ezért inkább csak szavakkal próbálja őket a helyes útra terelni.

Brian Windhorst és Zach Lowe (ESPN) információi szerint David Blatt menesztését követően volt egy csak játékosoknak szóló meeting a Cleveland Cavaliersnél, amelyen főleg LeBron James, Kevin Love és Kyrie Irving saját hibáikról beszéltek, illetve arról, kitől mit várnak - mindenki elmondhatta egyébként problémáit. Az egyik forrás szerint David Griffin GM pont azt várta, hogy ez történik majd, ha Blattet eltávolítják, egy másik forrás szerint pedig nagyon egészséges beszélgetés folyt a csapattagok között - olyan, amilyennek már hetekkel korábban meg kellett volna történnie, de megint másik forrás szerint ez tipikusan egy olyan meeting volt, ami csak akkor történik meg, ha itt az ideje. A három sztár megállapodott, hogy bizonyos helyzetekben egymást kell szabályozniuk és ellenőrizniük - így számonkérhetővé válnak ők is, ehhez mérhetik magukat a többiek is.

Ugyancsak a Cavshez tartozik, hogy LeBron James nem akar vezetőedző lenni - Chris Haynesnek (Cleveland Plain Dealer) azt mondta LeBron, hogy minden kis dologért őt hibáztatnák, úgyhogy szóba sem jöhet ez

A Chicago Bulls pocsék formában van, tegnap este például a Los Angeles Clippers ütötte ki őket. A találkozót követően a Bulls spanyol centere, Pau Gasol Nick Friedellnek (ESPN Chicago) elmondta, egyszerűen nem fegyelmezett a jelenlegi keret, ilyen egyszerű a dolog, és ezt tényként lehet kezelni. Jimmy Butler annyit tett ehhez hozzá, hogy hagyják az ellenfelet úgy játszani, ahogy akar. Egyáltalán nem fizikálisak, nem lepattanóznak, és mindenkinek engedik, hogy az erősségeit használja. Fred Hoiberg vezetőedző azt mondta, hogy egyszerűen át kell küzdeniük magukat ezen a nehéz időszakon, de ezt mondogatja az egész idényben és nem akarja, hogy olyan legyen, mint egy beakadt lemezjátszó. Ha megy nekik a játék, nagyon jó csapatnak tűnnek, van önbizalmuk és stílusuk is, de ha nem megy a játék, akkor teljesen feladják.

A Miami Heatnél nincs megállás, ha sérülésekről van szó: Shams Charania (Yahoo Sports) értesülései szerint most Tyler Johnson dőlt ki, miután meg kell műteni a bal vállát, és legalább két hónapot ki kell hagynia a hátvédnek - hogy pontosan mennyit, az csak a beavatkozás után lesz nyilvános.

Volt tegnap este szó arról, hogy a Washington Wizards vezetőedzője, Randy Wittman elvesztette testvérét, de így is ő irányította a fővárosiakat a Houston Rockets elleni összecsapáson. Wittman természetesen távozik egy időre az együttestől, ma este az Oklahoma City Thunder ellen, illetve szerdán a Golden State Warriors ellen nem ő, hanem egyik segédje, Don Newman lesz majd a főedző.

Sean Deveney (Sporting News) forrásai szerint az Orlando Magic több ajánlatot is kapott Channing Frye-ra - a veterán erőcsatárnak még kétéves szerződése van, tehát csak 2018-ban jár le kontraktusa. Mivel pocsék januárt produkált a floridai alakulat, így természetesen felmerült, hogy változtatni fognak, Frye pedig nagy valószínűséggel nem szerepel a hosszútávú terveikben. Az egyik NBA-ben dolgozó vezető szerint egyébként nem olyan rossz Frye szerződése (7.8, illetve 7.4 millió a következő két évben), és egy bajnokesélyes csapat számára nagy segítség lehet az erőcsatár, úgyhogy nem véletlen, hogy elég komoly kereslet van iránta.

Cserepletyka van a Utah Jazz-zel kapcsolatban is: Andy Larsen (KSL.com) információi szerint erősen gondolkodnak azon, hogy Jeff Teague-ért cseréljenek. Az Atlanta Hawks irányítója eladósorban van, és bár formális megkeresés még nem történt a Jazz részéről, GM-jük, Dennis Lindsey, illetve a Hawksnál vezetőedzői és GM-i posztot is betöltő Mike Budenholzer nagyon jóban vannak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus