Hírmorzsák 2016-02-02 (20:30)

Folytatódott az ESPN Top100 listája a 26-30. helyeken. Wojnarowski: a Warriors a legesélyesebb Durant megszerzésére, ha úgy dönt a kiscsatár, hogy távozik a Thundertől - forgatókönyv, hogyan tudja őt leigazolni a bajnok. A Clippers ebben a szezonban nem cseréli el Blake Griffint, de a nyáron sign-and-trade-ben odaadnák Durantért. Donovan sokkal jobban felelősségre vonja a sztárokat, mint Scott Brooks tette. A Thunder kettes és hármas poszton akar erősíteni. Byron Scott helye még mindig biztos erre az idényre - szerinte ő csak a lehető legtöbbet akarja kihozni a fiatalokból. Dwight Howardot egy meccsre eltiltotta a liga, JB Bickerstaff 10.000 dolláros büntetést kapott. A Netsnél Calipari egyre kevésbé esélyes, az pedig biztos, hogy nem Danny Ferry lesz az új GM.

Az ESPN Top100-as All-Time listája ma a 26-30. helyekkel folytatódott:

26. Isiah Thomas, 27. Dwyane Wade, 28. John Havlicek, 29. Chris Paul, 30. Steve Nash

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) ligaforrásokra hivatkozva azt állítja, hogy amennyiben Kevin Durant úgy dönt, hogy elhagyja az Oklahoma City Thundert, akkor a Golden State Warriors messze a legesélyesebb a leigazolására. Wojnarowski úgy tudja, hogy a kiscsatár egyelőre nem döntött még jövőjéről és nem is mostanában fog, de nagyon akar nyerni, bajnoki címeket akar bezsebelni, komoly örökséget akar maga után hagyni, ez pedig a Golden State-et a többi csapat elé helyezi - a Los Angeles Lakersnek pedig elég kevés esélye marad. Az valószínű, hogy szét fog nézni a lehetőségei között Durant, kivéve ha bajnoki címet nyer a Thunderrel, mert akkor biztosan marad jelenlegi csapatánál. A The Vertical ligaforrásoktól úgy tudja, hogy Draymond Green mindent meg fog tenni, hogy Durantet a bajnokhoz csábítsa, ha utóbbi úgy dönt, hogy vált, Steph Curry pedig az aduász lehet a tehetsége és a természete miatt.

A Warriors egyébként viszonylag egyszerűen leigazolhatja Durantet (majdnem) maximum szerződésért is, Bobby Marks capguru (The Vertical) össze is foglalta ezeket lépésekben. Megtarthatják Curryt, Green és Klay Thompsont is, hárman összesen 44 milliót keresnek jövőre. Garantálhatják Shaun Livingston szerződését 5.7 millió dollárért (jelenleg 3 millió garantált belőle). Festus Ezelinek megadhatják a QO-t, 5 millió dollárt foglal így a sapka alól, amíg el nem fogad egy másik szerződést vagy a Warriorstől, vagy egy másik csapattól. El kell cserélniük Andre Iguodala 11.1 milliós lejáróját, illetve Andrew Bogut 11 milliós szerződését is - ha utóbbi nem megy, stretch provisionnel kivásárolhatják, így 3 évig 3.6 millióval nyomja csak a sapkát.

A másik lehetőség, hogy megtartják Bogutot, de Ezeliről lemondanak, ekkor 23 millió dollárnyi sapka alatti helyük lesz. Jason Thompsont június 26-a előtt stretch provisionnel ki kell vásárolni - 6.8 milliós szerződéséből addig csak 2.6 millió garantált, az stretch segítségével kevesebb mint 900.000 dollárt jelent szezononként. Le kell mondaniuk az összes UFA-juk (Marresse Speight, Ian Clark, LeAndro Barbosa, Brandon Rush, James McAdoo, Ognjen Kuzmic) jogairól, és ami a legnehezebb, Harrison Barnes QO-ját vissza kell vonniuk és le kell mondani az ő jogairól is, így ő szabadon távozhatna, ahova akar és sapka fölött sem lehetne visszaigazolni, hiszen a Bird-jogait elveszítené.

Azt a pletykát is Wojnarowski hozta, hogy a Los Angeles Clippers végig akarja tolni a szezon Blake Griffinnel annak ellenére is, hogy elég sok megkeresést kaptak az utóbbi időben. A Clippers ettől függetlenül szintén megpróbál rámozdulni majd Durantre a nyáron, és gondolkodás nélkül odaadnák Griffint a kiscsatárért, ha sign-and-trade-re kerülne a sor. Nekik nem nagyon lesz sapka alatti helyük leigazolni csak úgy Durantet és elég nehézkes lenne egyébként helyet csinálniuk, snt-vel azonban könnyen megoldhatják, hogy beférjen új sztárjuk. A hírek szerint a Thunder nem nagyon akar hallani sign-and-trade-ről, csak ha már biztosak abban, hogy játékosuk távozik a klubtól - a nagyobbik gond az ezzel a forgatókönyvvel, hogy az kell hozzá, hogy Durant a Clippershez akarjon menni. Griffin egyébként Oklahomában született és jó vígaszdíj lehetne az OKC-nek, ha Duranttől búcsúzniuk kell

Az is az Oklahoma Cityhez tartozik, hogy Zach Lowe (ESPN) forrásai szerint a csapat vezetőedzője, Billy Donovan sokkal inkább felelősségre vonja a sztárjátékosait a védekezésbeli hibáikért a videóelemzéseknél, mint tette azt elődje, Scott Brooks. Az OKC nem kiemelkedően jól védekező csapat ebben az évben (12. helyen állnak a ligában 104.2 kapott ponttal 100 támadásra vetítve), viszont bizonyos periódusokban tudnak elit szinten is teljesíteni hátul.

Ugyancsak Lowe jelentette, hogy a Thunder próbál erősíteni kettes és hármas posztokon, Lowe Courtney Lee és PJ Tucker nevét dobta be a köztudatba - a Lee iránti keresletet próbálja felmérni a Memphis, de nem tudni, hogy nyugati riválist mennyire akarnak erősíteni, a Suns viszont teljesen szétesőben, onnan Tucker valószínűleg vihető. Egyelőre nem folytat senkivel komoly tárgyalásokat Sam Presti GM, de nem igazán tudja a csapat, hogy az Andre Roberson, Dion Waiters, Cameron Payne, Kyle Singler, Anthony Morrow ötösből kit fognak és egyáltalán kit lehet majd játszatni a PO-ban, szoros meccseken.

Ben Bolch (Los Angeles Times) információi szerint továbbra is úgy áll, hogy Byron Scott az idény végéig marad a Los Angeles Lakers vezetőedzője, nem fogják a szezon közben leváltani. Mint ismert, már az idény korábbi szakaszában sem volt biztos a helye, de akkor is megerősítették posztján - ma este a negatív klubrekordot akarja elkerülni a csapat, Scott pedig rengeteg kritikát kap amiatt, hogy túl kemény a fiatalokkal, illetve hogy elhaladt mellett a játék az analitika korában. A tréner azt mondta Bolch-nak, hogy ő olyan, amilyen. Pat Riley sem bánt velük kevésbé keményen és Larry Brown sem Indianában - szerinte azért volt olyan sikeres játékosként, mert az edzői mindig többet akartak tőle és a legjobbat akarták kihozni belőle. Úgy érzi, ő sem más ilyen szempontból, látni szeretné, mennyire jók lehetnek ezek a játékosok. Próbálja feszegetni a határaikat és rávenni őket arra, hogy olyan dolgokat tegyenek meg, amiket korábban még soha. Ha ez azt jelenti, hogy túl kemény velük, akkor legyen.

A New York Post jelentette, hogy a Brooklyn Netsnél sincs mozgolódás, csak olyan, aminek nincs látható eredménye. Az újság értesülései szerint Mihail Prohorov és orosz tanácsadói nem sietnek új GM-et választani, nagyon meg akarják fontolni a döntést. Egyelőre annyi biztos, hogy John Calipari egyre kevésbé esélyes, hiába támogatja őt a vezérigazgató Brett Yormark, Danny Ferry pedig biztosan nem a Netsnél tér vissza az ex-GM, Billy King támogatása ellenére sem. Bryan Colangelo, Arturas Karnisovas és Gersson Rosas továbbra is képben vannak.

A liga többszörösen is lesújtott a Houston Rocketsre ma. JB Bickerstaff vezetőedző 10.000 dolláros csekket lesz kénytelen befizetni a liga számlájára, miután a legutóbbi, Washington Wizards elleni mérkőzés után kritizálta a játékvezetőket. Mint arról írtunk akkor is, Bickerstaffnak leginkább az nem tetszett, ahogy Dwight Howardot (nem) védték a bírók. A centert zsinórban második alkalommal állították ki, ezért őt egy mérkőzésre elmeszelte az NBA - ma este, a Miami Heat ellen nem léphet parkettre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus