Hírmorzsák 2016-02-03 (20:15)

A Celtics Dwight Howardról tárgyalt a Rockets-cel. David Lee-t vagy elcseréli a Boston vagy kivásárolják a deadline után. Mo Williams nem fog cserét kérni a Cavstől. A Raptors PJ Tuckert vinné. Wiggins nem indul az All-Star gála zsákolóversenyén. Trey Lyles helyettesíti Miroticot a Team World - Team America meccsen. Sam Mitchell utálja Kobe-t, de a valaha volt 5-6-7 legjobb játékos közé sorolja. Bryant szerint 20 éve láthatja már mindenki, mire képes, semmi meglepő nem volt ma hajnali 38 pontjában. Kemba Walker ma este nem játszik (térd). Durant nem foglalkozik a vele kapcsolatos pletykákkal.

Frank Isola (New York Daily News) információi szerint a Boston Celtics tárgyalásokat kezdeményezett a Houston Rockets-cel Dwight Howardról. Azt nem tudni, mit ajánlottak vagy mennyire komolyan gondolják a center megszerzését, de a hírek szerint a puhatolozó jellegű beszélgetéseknél nem mentek tovább a felek, komoly tárgyalások nem voltak a két fél között (egyelőre). Ahogy azzal számolni lehet, a Celtics várhatóan a deadline előtt és nyáron is nagyon aktív lesz.

Szintén a cserehatáridő-pletykákhoz tartozik, hogy a Boston vagy elcseréli David Lee-t a február 18-ai deadline előtt, vagy ha ez nem sikerül nekik, akkor ki fogják vásárolni. Az előző idényben még a Golden State Warriorsszel bajnoki címet nyerő erőcsatár január 10-e óta nem lépett pályára egyetlen mérkőzésen sem, pedig nem sérült, így semmi értelme nincs annak, hogy magánál tartsa a Celtics - nyáron úgyis lejár a szerződése. Adam Himmelsbach (Boston Globe) úgy tudja, hogy a Celtics és Lee ügynökei együtt dolgoznak azon, hogy megfelelő megoldást találjanak a helyzetre.

Aki biztosan nem fog cserét kérni, az a Cleveland Cavaliers irányítója, Mo Williams, aki Chris Haynesnek (Cleveland.com) elmondta, eleget költöztette már a családját, ki akarja tölteni szerződését a Cavsnél. Mint ismert, Kyrie Irving visszatérése óta sérült is volt Mo-Will és egyébként is csökkentek játékpercei, ezért merülhetett fel, hogy esetleg váltani szeretne egy olyan csapathoz, ahol nagyobb szükség van rá.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint többek között a Toronto Raptors is érdeklődik a Phoenix Suns kiscsatára, PJ Tucker iránt. Az arizonai alakulat jó ideje tankol már, viszont Stein szerint jó picket akarnak a védekezőspecialista kiscsatárért - ha Morrist nem adták olcsón, akkor Tuckert sem fogják valószínűleg ingyen elszórni. A Toronto már nyáron is főleg a védekezésre ment rá (Joseph, Carroll, Biyombo), Tucker ebben a vonalba tökéletesen illene, és vannak plusz első köröseik is a következő évekre a New Yorktól (vagy a Knicks vagy a Nuggets idei elsőköröse) és a Milwaukee-tól (2017-es Clippers) is.

A Minnesota Timberwolves swingmanje, Andrew Wiggins Ramona Shelburne-nek (ESPN) elmondta, hogy nem fog részt venni az idei torontói All-Star gála zsákolóversenyén. Wiggins elmesélte, hogy a középiskolában elvesztett egy ilyen tömőversenyt, épp abban az évben, amikor az All-American meccsen is játszott, úgyhogy többet nem akar indulni egyetlen ilyen megmérettetésen sem, akkor visszavonult. Egyébként is csak sima zsákolásokat csinál, egykezes, kétkezes húzásokat, nem cifrázza. Azt azért elmondta, hogy talán egy nap majd részt vesz a számban, de most még túl élénken él benne az emlék, hogy kikapott, mikor úgy érezte, hogy nyernie kellett volna.

Az is az All-Star gálához tartozik, hogy Marc J. Spears (Yahoo Sports) értesülései szerint a Utah Jazz erőcsatára, Trey Lyles helyettesíti a Chicago Bulls sérült játékosát, Nikola Miroticot a Team World - Team America Rising Stars meccsen

A Timberwolves ma hajnalban a Los Angeles Lakerstől kapott ki, Sam Mitchellnek pedig megint kijutott a jóból - a 81 pontot is az általa irányított Raptors ellen dobta Kobe Bryant, most pedig 38 pontos szezoncsúcsot "hajított" a Lakers-legenda. A meccs után Mitchell azt mondta, hogy Kobe minden idők 5-6-7 legjobb játékosa közé tartozik. Soha nem engedi, hogy a társai feladják és most is bedobott pár nagyon nehéz kosarat, ezzel megtolva csapata szekerét. Mitchell azt is bevallotta, hogy utálja Kobe-t - Bryant erre nevetett egyet, majd azt mondta, hogy jó ez, ha utálják őt, mert ezt szereti.

Kobe egyébként saját teljesítményével kapcsolatban csak annyit mondott, hogy 20 éve nézheti már mindenki, mégis min vannak meglepődve az emberek? Annyi történt szerinte, hogy a Minnesota ellen bedobálta azokat a helyzeteket, amiket be kellett dobnia. Üres helyzetekből vállalhatott, és ezeket értékesítette is - így egyre jobb ritmusban játszott, ami miatt egy idő után a nehezebb dobásai is beestek.

Rick Bonnell (Charlotte Observer) jelentette, hogy Kemba Walker ma este, a Cleveland Cavaliers ellen nem léphet pályára térdsérülése miatt - jó ideje küszködik már fájdalmakkal a Charlotte Hornets irányítója.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant Anthony Slaterrel (The Oklahoman) beszélgetett az őt övező pletykákról (Lakers, Warriors). Durant annyit mondott, hogy nincs befolyása arra, mi jelenik meg a sajtóban, úgyhogy továbbra is csak a játékra, erre a szezonra koncentrál. Elmondása szerint egyáltalán nem zavarta meg a Thundert ez a kis közjáték, a pályán kívül egyébként sem szoktak a kosárlabdáról vagy a szabadügynökpiacról beszélgetni. Felkészült már a szezon előtt is arra, hogy tele lesznek vele a hírek, de csak azzal foglalkozik, amit alakítani tud, majd a nyár folyamán rátérnek arra, hogy melyik csapattal írja alá új szerződését.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus