Hírmorzsák 2016-02-04 (21:15)

Az ESPN Top100-as listája a 16-20. helyeken (Stockton, Malone, Dirk, Barkley, Robinson). Ginobili 4-6 hetes kihagyásra kényszerül. A Nets és a Pistons Jennings és Thad Young cseréjéről tárgyalnak. Abdul-Jabbar szerint Nowitzki egy valamiből élt egész pályafutása során, nem volt domináns karrierje - a német nem értett egyet természetesen. A Celtics a Nets első köröst is odaadná Gallinariért, aki azonban nem eladó. Parsons nyáron szeretné meggyőzni Dwight Howardot, hogy igazoljon a Maverickshez. A Bucks árulja Monroe-t és Carter-Williamst is. Mirotic az All-Star gála után, Dunleavy szombaton térhet vissza. A Nets a Wizards alelnökét is interjúztatja a GM-i posztra. Bargnani, Ellington, Robinson és Larkin sem hívják le játékosopciójukat a Brooklynnál.

Az ESPN folytatta Top100-as All-Time listáját, ezúttal a 16-20. helyeken:

16. Karl Malone, 17. Dirk Nowitzki, 18. Charles Barkley, 19. John Stockton, 20. David Robinson

Kareem Abdul-Jabbar nemrég azt mondta Dirk Nowitzkiről, hogy szerinte nem volt domináns pályafutása, és "one-trick pony"-nak hívta, tehát gyakorlatilag olyas valakinek, aki egy valamiből élt meg. A német csillag az ESPN-nek azt mondta, hogy nem először mond már róla ilyeneket KAJ - nyilvánvalóan nem túl nagy rajongója a játékának, amivel nincs is semmi gond, de szerinte azért domináns volt a támadóoldalon fénykorában. Azt is elmondta, hogy védekezésben és pattanózásban nyilvánvalóan nem volt akkora befolyása a játékra, mint Abdul-Jabbarnak, nem is akar belemenni a statisztikákba, mert abban nyilvánvalóan sokkal jobb is a center, de szerinte nem lehet valaki nem domináns 25/10-es playoff-mutatókkal, illetve legalább egy rövid ideig tartó dominancia nélkül a pontlista hatodik helyére sem lehet odaérni.

A Boston Celtics a következő két hét főszereplője lehet - a tegnapi Dwight Howard-féle pletykák és a korábban már felmerülő Atlanta Hawks-szál (Al Horford, Jeff Teague) után most újra felmerült Danilo Gallinari náluk. Korábban a Sportando jelentette, hogy érdeklődnek a Denver Nuggets kiscsatára iránt, most pedig Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) és Steve Bulpett (Boston Herald) is megerősítették ezt az infót, mindketten leírták azonban, hogy a Nuggets nem adja az olasz kiscsatárt, Mannix szerint több ajánlatot is visszautasítottak már érte. Mannix úgy tudja, hogy Ainge borzasztóan sokra tartja Gallinarit és talán még az idei Nets első köröst is feladná érte, Bulpett információi szerint azonban a Denver az olasz köré akar építkezni, nem elcserélni szeretné.

A megemlített Dwight Howardhoz tartozik, hogy Chandler Parsons a nyár folyamán szeretné meggyőzni, hogy igazoljon a Dallas Maverickshez - 2013/14-ben a Rocketsnél együtt játszottak, utána írt alá Parsons a Dallashoz, a center pedig kiléphet szerződéséből idén nyáron, szinte biztosan meg is fogja tenni. A kiscsatár szerint elég komoly tényező volt anno abban, hogy Howard a Houstont választotta, sokat segített neki a beilleszkedésben is, ezért lehet esélyük most is. Sokat beszélgetnek, mert barátok a pályán és azon kívül is. Szerinte még nagyon sok van volt csapattársában, ehhez elég megnézni a tavalyi PO-ot - ha egészséges, akkor szerinte Howard még mindig a liga egyik legdominánsabb játékosa, nagyon szereti a játékát.

Amire lehetett számítani az utóbbi időben hozott eredmények után: Gery Woelfel (Journal Times) értesülési szerint a Milwaukee Bucks tudatta a többi csapattal, hogy Greg Monroe a megfelelő ellenértékért vihető, illetve Michael Carter-Williams cseréjére is nyitottak a wisconsini együttesnél. Az egyik ligában dolgozó vezetőtől Woelfel úgy tudja, hogy csak Giannis Antetokounmpo cseréje kizárt a Bucksnál, illetve Jabari Parkert és Khris Middletont is csak extrém túlfizetéssel lehet megszerezni most a Milwaukee-tól - nagy meglepetést okozna a csapat, ha nem lépne egy-két komolyat a február 18-ai deadline előtt most, hogy a PO egyre távolabbnak tűnik számukra.

A Sheridan Hoops értesülései szerint a Brooklyn Nets és a Detroit Pistons Brandon Jennings és Thad Young cseréjéről tárgyalnak - a hírek szerint Jarrett Jack vagy Shane Larkin, illetve a másik oldalon Jodie Meeks kerülhet még bele a tranzakcióba. Jennings iránt állítólag elég komoly a kereslet.

Nagyon nem túl jó híreket kaptak a San Antonio Spurs drukkerei - Joe Reinagel (Kens5) információi szerint Manu Ginobili 4-6 hetes kihagyásra kényszerül. Az argentin csillag ágyéka a New Orleans Pelicans elleni ma hajnali mérkőzésen sérült meg. A The Vertical két információval is szolgált a Chicago Bullsszal kapcsolatban, amelyek szintén a sérülésekhez tartoznak. Egyrészt Shams Charania írta, hogy Nikola Miroticot kiengedték a kórházból, miután kétszer is meg kellett műteni - mint arról írtunk korábban, Miroticnak vakbélgyulladása volt, ezért kellett kés alá feküdnie, és az All-Star gála után léphet majd újra pályára. Van egy visszatérőjük is, Mike Dunleavy ugyanis szombat este, a Minnesota Timberwolves elleni összecsapáson mutatkozik be idén.

A Brooklyn Netshez is több hír tartozik. Az egyik az, hogy a New York Post információi szerint a csapat engedélyt kért a Washington Wizardstól arra, hogy leüljenek interjúzni a fővárosiaknál jelenleg alelnöki pozícióban dolgozó Tommy Shepparddel - ő is jelölt a GM posztjukra. A Houston Gersson Rosas, illetve a Denver Arturas Karnisovas miatt már megadta nekik az engedélyt. A másik info az, hogy valószínűleg Andrea Bargnani, Shane Larkin, Thomas Robinson és Wayne Ellington sem hívja majd le a nyáron játékosopcióját, ez összesen 5.6 milliónyi plusz helyet jelent majd a sapka alatt a Nets számára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus