Hírmorzsák 2016-02-05 (20:30)

Az ESPN All-Time Top10-es listája a 11-15. helyeken (Big O, Kobe, West, Erving, Moses Malone). Blake Griffin cseréjéről tárgyalt a Clippers és a Nuggets. Lauvergne egy késői első körös pickért vihető. A Cavs Jared Dudley-t szemelte ki magának. Conley szerint még bármi lehetséges a nyár folyamán, Zach Randolph szerint az irányító nem igazol New Yorkba. Vince Carter nem akar visszavonulni az idény végén. Stan Van Gundy kinevette Derek Fishert. Bosh pár hónapja nem akart indulni a tripladobón. JR Smith kiakadt, hogy nem hívták meg a hárompontosdobó versenyre. LeBron szerint semmi gond nincs a hackeléssel, az is egy taktika. A Sixers Darryl Dawkinsra emlékezik ma este, Mourningnak különlegességgel készül a Hornets. Rasheed Wallace segít a bajba jutottaknak. KCP az All-Star szünetig nem játszik.

Az ESPN folytatta Top100-as listáját a 11-15. helyeken:

11. Oscar Robertson, 12. Kobe Bryant, 13. Jerry West, 14. Julius Erving, 15. Moses Malone

A nap cserepletykáját Mitch Lawrence (Sporting News) szállította, aki jelentette, hogy értesülései szerint a Los Angeles Clippers tárgyalt a Denver Nuggets-cel Blake Griffinről. Arról semmilyen információ nem jött ki, hogy ki vagy mi lenne az ellenérték, de nagy összegben lehet fogadni arra, hogy Danilo Gallinarinál kezdődtek a beszélgetések, ha egyáltalán tényleg megtörtént ez a diskurzus a két fél között Griffinről. Hogy mellette még kit adhat(na) a Nuggets, az már nagyon a képzelőerő része a dolognak, de az olasz (lenne) valószínűleg az alap.

Michael Scotto (Sheridan Hoops) információi szerint a Denver egy késői első körös picket szeretne Joffrey Lauvergne-ért, akkor elengedik a francia magasemberért. Lauvergne jól kezdte az idényt a coloradóiaknál, de Jokics sokkal jobb produkciót nyújt első évében, mint arra számítottak a Denvernél, Lauvergne sérült is volt, ezért vált cserélhetővé már most a francia kosaras.

Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers érdeklődik a Washington Wizards swingmanje, Jared Dudley iránt. Mint ismert, a Cavs 3&D játékost keres, és Dudley fénykorában beleillett ebbe a kategóriába. Az ohiói alakulat érdeklődése egyébként nem újkeletű, Windhorst ugyanis úgy tudja, hogy már a nyáron is megpróbálták megszerezni Dudley-t - csere útján került akkor a Milwaukee Buckstól a fővárosiakhoz. 4.3 milliós lejáró szerződése van, de a Cavs rendelkezik egy 10.2 milliós TPE-vel, aminek a segítségével át tudják venni Dudley szerződését úgy is, hogy nem adnak semmit.

A Memphis Grizzlies ma a New York Knicksszel csap össze a Madison Square Gardenben, és a hazaiak egyik fő nyári kiszemeltje a vendégek irányítója, Mike Conley lesz. A legtöbben úgy gondolják, hogy maradni fog Memphisben, de a játékos nyitva hagyott minden kaput az Ian Begley-nek (ESPN) adott interjújában - elmondása szerint még minden lehetséges, egyik együttesnek sem kötelezte el magát. Zach Randolph máshogy nyilatkozott, ő egész egyszerűen kijelentette, hogy Conley nem lesz a New York játékosa, pont.

Conley csapattársa, Vince Carter Ronald Tilleryvel (Memphis Commercial Appeal) beszélgetett arról, hogy a következő idényben is játszani akar, nem is mondta soha, hogy a nyáron visszavonul - Carter jelenleg 39 éves és a 18. idényét tapossa az NBA-ben. Évről-évre gondolkodik csak, nem akar előre kijelenteni semmit - nem akarja azt mondani, hogy még két éve van, hogy aztán ha eljön az idő, mindenki azt mondja, hogy akkor ennyi volt, azt azonban elmondta, hogy nagyon szép lenne, ha 20 évet lehúzna a ligában. A Grizzlies vezetőedzője, Dave Joerger azt mondta, hogy vannak még most is olyan napok, amikor top fizikai formában van Carter - a tréner szerint Jeff Greennel és Matt Barnesszal nagyon jó kombinációt alkotnak így hárman, sokat segítenek egymásnak.

Az is a Knickshez tartozik, hogy a Detoit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy még a ma hajnali mérkőzés előtt szólt be Derek Fishernek - a Knicks trénere nemrég azt nyilatkozta, hogy nem lenne csalódott, ha nem jutnának PO-ba, mert fiatal, fejlődésben lévő csapatuk van. SVG annyit mondott, hogy jó, tapasztalt kerete van a New Yorknak - ott van Kristaps Porzingis, de ha mindenki egészséges, akkor négy veterán játékossal tudják őt körbevenni. Nevetett, mikor látta Fisher nyilatkozatát, mert nem tudta, hogy Robin Lopez, Carmelo Anthony, Arron Afflalo és Jose Calderon ennyire fiatalok - azt is hozzátette, hogy a sporton kívül a 30-as éveikben lévő emberek természetesen azok.

Sérülések. Ma este nem léphet pályára a Boston Celtics ellen a Cleveland Cavaliers hátvédje, Matthew Dellavedova - zsinórban második meccsét hagyja ki combhajlító-húzódása miatt. A Detroit Pistons dobóhátvédje, Kentavious Caldwell-Pope legalább egy hetet hagy ki - úgy volt, hogy az ágyéka húzódott meg, de az egyik törzsizmával vannak gondok, és annyi biztos, hogy csak az All-Star hétvége után vizsgálják meg újra állapotát.

Amint arról hajnalban már beszámoltunk, a jövő heti torontói All-Star gála tripladobó versenyén ott lesz Chris Bosh is, az egykori Raptors-sztár. A Miami Heat erőcsatára, aki idén 36.6%-kal szórja a hármasokat, pár hónapja azt nyilatkozta még, hogy jó lenne, ha indulhatna, de ugyan mégis mit keresne ő ott a sok nagyszerű shooter között? Úgy érezte akkor, hogy nem illene ebbe a mezőnybe, és inkább csak álmodozott volna arról, hogy milyen lenne elindulni a tripladobón. Inkább az a típus volt, aki úgy gondolta, hogy indulhatna és fantasztikus is lenne, de egyébként nem vállalná a versenyt. Az is érdekes lesz, hogyan fogadják majd Bosh-t Torontóban, eddigi fellépésein elég sokszor kifütyülték.

Bosh és csapattársa, Dwyane Wade egyelőre nagyon jók a negyedik negyedekben - a vonatkozó időszakra nézett listán az erőcsatár a 17. legtöbb pontot szerzi, 5.6-et, Wade pedig ugyanitt 22. 5.3-del. Ennél is fontosabb, hogy Bosh elit hatékonysággal dolgozik az utolsó 12 percekben, a negyedik negyedekben 10. helyen áll a mezőnyszázalék alapján 46.8%-os pontossággal.

Az említett tripladobóhoz tartozik, hogy JR Smith kimaradt a mezőnyből, ami miatt finoman szólva sem volt boldog a dobóhátvéd. Smith azt mondta, hogy a Marshawn Lynch taktikát választja inkább, nem mond semmit, így nem büntethetik meg. Van hozzáfűzni valója, de nem fogja megosztani azt a nagyközönséggel, mert az sem segítene semmin. Nem az ő kezében volt a döntés, úgyhogy nem is lehet igazán mérges - illetve lehet, de megpróbálja elérni, hogy ne zavarja ez a dolog. Elsők a divízióban és ez a fontos, nem az, hogy ki van ott az All-Star gálán és ki nincs. Úgy érzi, hogy ő az egyik legjobb tripladobó a világon, akár az idei, akár a tavalyi évről beszélünk, akár arról, amikor 4 éves volt.

Csapattársa, LeBron James a hackelésről beszélt Chris Haynesnek (Cleveland.com). LeBron úgy érzi, hogy nem probléma ez a dolog, mert ugyanolyan stratégia a győzelem megszerzésére, mint az, amikor egy rossz kinti dobót próbálnak arra rávenni, hogy mégis vállaljon külső dobást, vagy egy labdaeladásra hajlamos kosarasra helyeznek nagyobb nyomást, hogy így még inkább kikényszerítsék tőle az eladott labdákat. Azt persze elismerte James, hogy lassítja a játékot, hogy megáll az óra, de szerinte ez semmilyen negatív hatással nincs a kosárlabdára - egyébként sem volt még elég sok rosszul büntetőző játékos a liga történetében, hogy azt mondhassuk, ennek komoly befolyása van a játékra. Ellenük is használták ezt Tristan Thompsonnál, de ettől nem tört meg a lendületük sosem.

Két megemlékezés is lesz ma este. Egyrészt a Philadelphia Sixers játékosai Darryl Dawkinsra fognak emlékezni - ezeket a zoknikat fogják viselni a Washington Wizards elleni összecsapáson, plusz a bemelegítésnél olyan pólókat hordanak majd, amelyeken a néhai center becenevei lesznek láthatóak. A Charlotte Hornets pedig Alonzo Mourningot fogja valamivel kitüntetni az esti, Miami Heat elleni mérkőzés félidejében tartott ünnepélyes ceremónián - mint ismert, Zo karrierjét a Hornetsnél kezdte.

A Utah Jazz bejelentette, hogy egy második 10 napos szerződést is adnak Erick Greennek - a hátvéd 2 meccsen 3 percet és 2 pontot átlagolt a Jazznél az első 10 nap alatt.

A végére pedig Rasheed Wallace maradt, aki a Michigan állambeli Flintbe indult el - áradás sújtja a térséget, a Detroit egykori játékosa pedig egy ivóvízzel teli kamionnal indult meg a város felé, hogy az ottlakóknak segítsen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus